Merhabalar. Öncelikle konu motosiklet yağı ile alakalı ama malum burası daha aktif olduğu için burada sormak istedim. 2-3 gün önce N11 üzerinden Tozlu Madeni Yağ diye bir satıcıdan tanesi 125 TL ye 2 adet Castrol Power 1 4T 10-40 yağ aldım, satın alımdan önce de yorumların tamamını okudum çoğunluk yağların orijinal olduğunu yazmış bende güvendim ve sipariş geçtim. Bugün yağlar elime ulaştı fakat bu 2-3 günlük süre zarfında Castrol yağlar ile ilgili o kadar olumsuz ve kötü yorumlar gördüm ki toptancılarda bile sahte yağların olduğunu yazanlar vardı yani piyasadaki Castrol yağların %70-80 inin sahte olduğu söylüyorlar. Açıkçası hem piyasadan daha ucuza almam hem de bu kadar kötü yorumdan sonra aldığım yağların da sahte olabileceğini düşümdüm. Velhasıl yağın birini açtım çay bardağına doldurdum sarımtırak bir rengi var, akışkanlığından pek bir şey anlayamadım, yumuşak bir kokusu var hatta hoşuma gitti desem yeridir, çay bardağının dibi görünüyor yani berrak bir yağ diyebilirim ama yine de sahte mi değil mi anlayamadım en son gittim çok işlek bir cadde üzerindeki BP den 165 TL ye aynı yağdan satın aldım eve geldim onu da bardağa doldurdum yan yana renk, koku, akışkanlık karşılaştırdım birebir aynı yağlar. Hatta kutuları karşılaştırdım kutuları da birebir aynı. Şimdi asıl kafamı karıştıran, ortalıkta bu kadar sahte Castrol yağ dolanırken acaba BP de farkında olmadan sahte satıyor olabilir mi? çünkü Castrol ün resmi sitesinde ''nereden alabilirim'' kısmında bir ton saçma sapan otomotiv, servis, ltd şirket varken BP gibi bir yerden bahsetmiyorlar. |
Bildirim