Şimdi Ara

Araç hız ve km sayaç göstergesi nasıl çalışır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
11.104
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araçtaki hız göstergesi ve km sayacının çalışma prensibi nedir arkadaşlar. Kullandığım aracın benden önceki sahibi lastikleri değiştirirken ucuz olsun diye orjinal ebat değilde bir büyük boy ebat kullanmış, servisin dediğine göre km sayacı yüzde 10düşük gösterirmiş bu durumda. Nedir olayın aslı?

• % 10 çok fazla.
    orjinal ve yeni lastik ebatlarını linke girerek sapmayı hesaplayabilirsiniz. (linkte g - randepunto arasındaki boşluğu silin.

http://forum.g randepuntotr.com/grande-punto-karsilastirma-tablolari/5398-lastik-hesaplama.html
  • cok fazla degilmis aslinda. simdi aracin orjinalinin belgesini buldum.
    32. madde lastik ve tekerlekler kısmında aynen şunlar yazıyor ......1 ve 2 .....155/65R13 73 S , 13x4,5 J

orjinal degerleri 155 65 13 olarak giriyorum ve şu anda ön lastiklerimin ebatını 155-80 R 13 olarak girdiğimde % 8,7 daha yavas gorundugunu soyluyor linkteki program.
    dogru hesap yapmismiyim arkadaslar
    bu durumda 100 km yol yaptigimda aslinda 108,7 km yol yapmis oluyorum.
  • bu arada aracim marka modeli 2005 suzuki alto. bu kadar kucuk orjinal tekerlek hangi aractadir diye dusunmeyin ufacik araba iste. otoban faresi. 140 ı gordugumde aslında 153 le gidiyormusum. bir daha o kadar hızlı gitmeyecegim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.