Şimdi Ara

Araç iade ( Ssangyong Actyon Sport) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
1
Favori
10.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bugün itibarı ile tuketici mahkemesine başvuruda bulundum.Yarın orjinal evrakları teslim ettikden sonra dava süreci resmi olarak başlamış olcak. Orada bana şahsuvaroğlundan davanın en az 1-2 yıl surebileceğini söyledikleri belirttim, bana verdikleri cevap "sizin gözünüzü kormutmak için söylemişlerdir, merak etmeyin birkaç ay içinde hallolur"dediler.Ancak şöyle bir sıkıntı var şimdi, araç ticari oldugundan dava açamama durumu varmış.Aracı bireysel olarak kullandığımdan belki davaya bakan hakimin insiyatifinde dava açılabilirmiş,aksi taktirde işlemlerimi avukat tutmam gerekebilirmiş. Zaman kaybı yaşamamak için direk avukat tutup işlemlerime başlamayı önerdim ancak bireysel olarak başvurdugumda sonucun lehime çıkma olasılığının daha fazla oldugu söylendi. Bu yüzden ilk olarak bireysel başvuruda bulundum ve işlem masrafı olarak 220 TL para ödedim. Eger hakim davayı kabul etmezse yeni dava ücreti ve avukat masrafları olacak ama eger davayı kazanırsam butun masraflarım zaten davalı tarafından karşılanacak.

quote:

Orijinalden alıntı: MetuEs

garanti dolmadan servis kayıtlarını mutlaka notere bildirin.
    Ayrıca servis kayıtlarında araç arızası ile ilgili cümleler metinler aynı mı.
    Arıza metinlerinde farklılık varsa karşı tarafın avukatı bunu koz olarak kullanabilir. Araç aynı arızadan servise gelmemiş ayağına yatabilir

Servis formlarının hepsinde direksiyon kutusundan sorun oldugu yazıyo,3 adet direksiyon kutusu arızası ve bikaç tanede farklı arıza formlarıyla birlikde verdim. Ayrıca servisden özel olarak aracımın direksiyon kutusunun ayıplı oldgunu ve onarımını yaptırmadıgımı belirten imzalı kağıt aldım.

• çinlilerin daha çoooook yol alması lazım teknoloji ve otomobil işi ruh işidir.. o markayı bu markayı satın almakla olmuyor

bkz: almanlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikret_gfb

Servis formlarının hepsinde direksiyon kutusundan sorun oldugu yazıyo,3 adet direksiyon kutusu arızası ve bikaç tanede farklı arıza formlarıyla birlikde verdim. Ayrıca servisden özel olarak aracımın direksiyon kutusunun ayıplı oldgunu ve onarımını yaptırmadıgımı belirten imzalı kağıt aldım.

Sayın @fikret_gfb,

Servis, direksiyon kutusunun 'ayıplı' olduğun kabul ediyor mu?

Yani; aldığınız belgede, açıkça "diresiyon kutusu ayıplıdır, araç sahibi onarımı yaptırmıyor" mu yazıyor?

Eğer; belgenizde, sevis direksiyon kutusunun 'ayıplı' olduğunu belirtiyorsa, işiniz kolay olur, umarım.

Mağduriyetinizin en kısa sürede hakkaniyetle çözülmesini dilerim. Gelişmeleri burada aktarırsanız, benzeri sorunlar yaşayanlara yardımcı olabilir.

Kolay gelsin.

• Kesinlikle geri adım atmayın Fikret Bey. Uğraşınız için de ayrıca tebrik ederim.

Elinizdeki servis formlarını scan edip yükleme şansınız var mı?

quote:

Arkadaşlar bugün itibarı ile tuketici mahkemesine başvuruda bulundum.Yarın orjinal evrakları teslim ettikden sonra dava süreci resmi olarak başlamış olcak. Orada bana şahsuvaroğlundan davanın en az 1-2 yıl surebileceğini söyledikleri belirttim, bana verdikleri cevap "sizin gözünüzü kormutmak için söylemişlerdir, merak etmeyin birkaç ay içinde hallolur"dediler.Ancak şöyle bir sıkıntı var şimdi, araç ticari oldugundan dava açamama durumu varmış.Aracı bireysel olarak kullandığımdan belki davaya bakan hakimin insiyatifinde dava açılabilirmiş,aksi taktirde işlemlerimi avukat tutmam gerekebilirmiş. Zaman kaybı yaşamamak için direk avukat tutup işlemlerime başlamayı önerdim ancak bireysel olarak başvurdugumda sonucun lehime çıkma olasılığının daha fazla oldugu söylendi. Bu yüzden ilk olarak bireysel başvuruda bulundum ve işlem masrafı olarak 220 TL para ödedim. Eger hakim davayı kabul etmezse yeni dava ücreti ve avukat masrafları olacak ama eger davayı kazanırsam butun masraflarım zaten davalı tarafından karşılanacak.

• Sayın @fikret_gfb,

Son durum nedir? Bizi bilgilendirebilir misiniz? Şu an dükkanda kullandığımız, doblo ve 4x2 navara var. Yük taşımak için bir pick-up daha lazım. Olmuşken 4x4 olsun diye düşünüyorum. Fiyat olarak actionsports cazip duruyor. Ama sizin başınıza gelen beni düşündürüyor.

Sondurumu buraya yazmanızı rica ederim.

Saygılar.
  • Ben de başlıkla ilgili bir düzeltme ve hatırlatma yapayım

"Geri iade" diye söylenmez.
    İade zaten "geri vermek" demektir.
    "Geri iade" deyince "geri geri vermek" gibi bir şey oluyor.
    Doğrusu "Araç iade" olacaktı.
  • Dava hala görülmekde bazı aksaklıklar oldu ve maalesef uzadı.En son mesaj yazdığım günlerden itibaren olaylar şu şekilde gelişti;

Satıcı firmaya ihtarname çekerek aracımın fatura bedeli talep ettim.Bana Ssangyong bayiliğini bıraktıklarını muhattabın distribütör firma Şahsuvaroğlu olduğunu soylediler.Bu konularda acemi olduğumdan tüketici haklarını koruma derneğinden yardım alarak davamı açtım.Ancak isim benzerliğinden ve derneğin hatasından dolayı davamı Şahsuvaroğlu dış tic.otomotiv.kimyasal ltd.şti(distribütör firma) yerine ,Şahsuvaroğlu Otomotiv adına açtım. 9 şubatta ilk duruşması yapılan dava isimde yanılma olarak kabul edildi ve reddedilmeden distribütör firmaya yöneltilerek ertelendi. Davadan sonra dava hakimiyle yaptığım görüşmede hakim; bu durumda satıcı firmanında sorumlu olduğunu onlarada ayrıca dava açmam gerektiğini ve dilekçe ile davaların birleştirilmesini talep etmemi söyledi.Geçen hafta içerisinde satıcı bayi Erişkenler Otomotive ihtarmane çektim ancak bi cevap alamadım.Bu durumda sizlere sormak istediğim birkaç soru var ;

1)Davaları birleştirme dilekçesi nasıl olmalıdır ?
    2)Ne kadar zamanda sonuç alabilirim ?
    3)Başka yapman gereken herhangi birşer varmı ?
    4)Kazanabilme durumum varmı ?

Buda satıcı firmaya açtığım davanın dilekçesi (aynı şekilde distribütör firmayada bu dilekçe ile dava açtım );

BURSA TÜKETİCİ MAHKEMESİ
    SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

DAVACI : F.B

DAVALI : Erişkenler Otomotiv Yapı San.ve Tic. Ltd.Şti
    Tem Yan Yolu Çetin Cd.Hüsrev Sk. No:6 Y.Dudullu-Ümraniye-İstanbul
    DAVA KONUSU : 34.054,80 TL iadesi.
    AÇIKLAMALAR : Yukarıda adı geçen satıcı firmadan 12.01.2008 tarihinde 34.054,80 TL ye SSANGYONG ACTYON SPORTS A200 SXDI 2008 model şasi/motor no:xxxxxxxxxx marka araç satın aldım.Aracım aldığımdan itibaren farklı farklı arızalar vermiştir.Bunlar servis belgelerinde de görülmektedir
    Araç 1 yıl içerisinde direksiyon kutusu arıza nedeniyle 4 kere servise girmiştir.Bir kez direksiyon kutusu değişti,üç kez tamir edildi.Ayrıca farklı arızalar sebebiyle garanti kapsamı içerisinde servise girmiştir.
    Direksiyon kutusudan kaynaklanan arıza hala devam etmektedir.Araç hareket halinde iken direksiyon kilitleniyor ve hayati tehlike arz ediyor.Aracımı arızasından ve yasal yollara başvurduğumdan dolayı şuan kullanamamaktayım.
    09.02.2011 tarihinde satıcıya ihtarname çekerek arızalı aracın geri alınıp araç için ödediğim 34.054,80 TL nin iadesi talep etmeme rağmen isteğim yerine getirilmedi .Bu nedenlerden ötürü mahkemenize başvurmak zorunda kaldım.
    HUKUKİ DELİLLER: HUYY Tüketici haklarına ilişkin yasal mevzuat,T.T.K. ve diğer yasal mevzuat.
    MADDİ DELİLLER :Fatura,Servis belgeleri.

SONUÇ VE İSTEM:Yukarıda açıkladığım nedenlerden ötürü arızalı SSANGYONG ACTYONSPORTS A200 SXDI 2008 model aracın geri alınıp araç için ödediğim 34.054,80 TL nin iadesine karar verilmesini, yargılama giderlerinin,ayrıca aracımı arızasından ötürü kullanamadığımdan dolayı bu süre zarfında kullandığım kiralık araç ücretlerinin de davalıya yükletilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legendo7 -- 22 Şubat 2011; 3:34:07 >

• quote:

Dava hala görülmekde bazı aksaklıklar oldu ve maalesef uzadı.En son mesaj yazdığım günlerden itibaren olaylar şu şekilde gelişti;

Satıcı firmaya ihtarname çekerek aracımın fatura bedeli talep ettim.Bana Ssangyong bayiliğini bıraktıklarını muhattabın distribütör firma Şahsuvaroğlu olduğunu soylediler.Bu konularda acemi olduğumdan tüketici haklarını koruma derneğinden yardım alarak davamı açtım.Ancak isim benzerliğinden ve derneğin hatasından dolayı davamı Şahsuvaroğlu dış tic.otomotiv.kimyasal ltd.şti(distribütör firma) yerine ,Şahsuvaroğlu Otomotiv adına açtım. 9 şubatta ilk duruşması yapılan dava isimde yanılma olarak kabul edildi ve reddedilmeden distribütör firmaya yöneltilerek ertelendi. Davadan sonra dava hakimiyle yaptığım görüşmede hakim; bu durumda satıcı firmanında sorumlu olduğunu onlarada ayrıca dava açmam gerektiğini ve dilekçe ile davaların birleştirilmesini talep etmemi söyledi.Geçen hafta içerisinde satıcı bayi Erişkenler Otomotive ihtarmane çektim ancak bi cevap alamadım.Bu durumda sizlere sormak istediğim birkaç soru var ;

1)Davaları birleştirme dilekçesi nasıl olmalıdır ?
    2)Ne kadar zamanda sonuç alabilirim ?
    3)Başka yapman gereken herhangi birşer varmı ?
    4)Kazanabilme durumum varmı ?

Buda satıcı firmaya açtığım davanın dilekçesi (aynı şekilde distribütör firmayada bu dilekçe ile dava açtım );

BURSA TÜKETİCİ MAHKEMESİ
    SAYIN HAKİMLİĞİ’NE

DAVACI : F.B

DAVALI : Erişkenler Otomotiv Yapı San.ve Tic. Ltd.Şti
    Tem Yan Yolu Çetin Cd.Hüsrev Sk. No:6 Y.Dudullu-Ümraniye-İstanbul
    DAVA KONUSU : 34.054,80 TL iadesi.
    AÇIKLAMALAR : Yukarıda adı geçen satıcı firmadan 12.01.2008 tarihinde 34.054,80 TL ye SSANGYONG ACTYON SPORTS A200 SXDI 2008 model şasi/motor no:xxxxxxxxxx marka araç satın aldım.Aracım aldığımdan itibaren farklı farklı arızalar vermiştir.Bunlar servis belgelerinde de görülmektedir
    Araç 1 yıl içerisinde direksiyon kutusu arıza nedeniyle 4 kere servise girmiştir.Bir kez direksiyon kutusu değişti,üç kez tamir edildi.Ayrıca farklı arızalar sebebiyle garanti kapsamı içerisinde servise girmiştir.
    Direksiyon kutusudan kaynaklanan arıza hala devam etmektedir.Araç hareket halinde iken direksiyon kilitleniyor ve hayati tehlike arz ediyor.Aracımı arızasından ve yasal yollara başvurduğumdan dolayı şuan kullanamamaktayım.
    09.02.2011 tarihinde satıcıya ihtarname çekerek arızalı aracın geri alınıp araç için ödediğim 34.054,80 TL nin iadesi talep etmeme rağmen isteğim yerine getirilmedi .Bu nedenlerden ötürü mahkemenize başvurmak zorunda kaldım.
    HUKUKİ DELİLLER: HUYY Tüketici haklarına ilişkin yasal mevzuat,T.T.K. ve diğer yasal mevzuat.
    MADDİ DELİLLER :Fatura,Servis belgeleri.

SONUÇ VE İSTEM:Yukarıda açıkladığım nedenlerden ötürü arızalı SSANGYONG ACTYONSPORTS A200 SXDI 2008 model aracın geri alınıp araç için ödediğim 34.054,80 TL nin iadesine karar verilmesini, yargılama giderlerinin,ayrıca aracımı arızasından ötürü kullanamadığımdan dolayı bu süre zarfında kullandığım kiralık araç ücretlerinin de davalıya yükletilmesini saygılarımla arz ve talep ederim.

Hukuki incelik isteyen bir konu olduğu için bir yorum yapamayacağım sorularınız hakkında, hukuki altyapısı olan arkadaşlar gerekli açıklamaları yaparlar sanırım.
    Aklıma takılan bir konu var yalnız, bir hukuki temsilci yani avukat atadınız değil mi?

Son olarak hakkınızı sonuna kadar aradığınız için de sizi tebrik etmek isterim, umarım en kısa sürede olumlu sonuç alırsınız...

• MERHABA ARKADAŞLAR BEN İKİ AY ÖNCE YENİ ASTRA ALDIM . ARACI ALDIKDAN BİR HAFTA SONRA ARKA AMÖRTÜSÖRLERDEN SES GELMEYE BAŞLADI BEŞİNCİ KEZ SERVİSE GÖTÜRDÜĞÜMDE ANCA ÇÖZE BİLDİLER VE BU ARADA ARACIN MOTOR TARAFINDAN SES GELİYORDU BUNU DA SÖYLEMİŞTİM AMA SESİ DUYAMADIKLARINI SÖYLEDİLER ASLINDA SESİ BEN HER ARABAYA BİNDİĞİMDE ÇOK RAHAT BİR ŞEKİŞLDE DUYUYORDUM VE BİLİYORUMKİ BU ARIZAYIDA HEMEN BULAMICAKLAR ŞİMDİ BEN BU ARAÇDAN ÇOK SOGUDUM ARACIMI ALALI İKİ AY OLDU AMA BUNU BİR AYINI SERVİSDE GEÇİRDİ VE DAHA DA SERVİSE ÇOK GİDİCEK GİBİ ..
    EVET ARKADAŞLAR BU ARABAYI SIFIRIYLA DEĞİŞTİRME HAKKIM VARMIŞ BU KONUDA BANA BİR YOL GÖSTERİR BİR FİKİR VERİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM....
  • Fiktret bey, son durum nedir, bizleri bilgilendirebilir misiniz?

Gerçi ben ikinci pick-up yerine L300 aldım, ama konuyu takipte fayda var.

Saygılar.
  • Sanırım fikret bey pes etti :((
  • takip
  • iyiki forumlar var
  • Dava süreci bu kadar uzadıktan sonra hiç bulaşmamak daha iyi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Dava süreci bu kadar uzadıktan sonra hiç bulaşmamak daha iyi...

Tamamen katiliyorum
  • İnşallah Fikret Bey iyidir.

1 yıla yakındır uğramamış görünüyor.
  • Sonuç ne oldu acaba?
  • takipteyim...
  • Takipteyim.Eğer mesaj atılırsa öğrenmek isterim
  • bende merak ettim sonuç ne oldu umarım olumlu sonuçlanmıştır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.