Şimdi Ara

Araç İç döşemesi nasıl temizlenir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
2
Favori
76.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2006 Albea aracım var. Arabanın içini dışını iyice bi temizlemek istiyorum. Aracın iç döşemeleri nasıl temizlenir ne ile temizlenir?

• ben gecen sene arabanın koltuklarını ve yer döşemesini halı yıkama makinesi ile yıkamıştım. Deterjan olarak da marketlerde halı yıkama makinesinde kullanılan ürünle var. Onlardan almış 3-5 liraya. Yıkadıktan sonra çok temiz olmuştu. Aracın içi misss gibi kokuyordu. Eğer benim gibi yaparsanız Kesinlikle yazın yapın. Çünkü kuruması uzun sürüyor. 4-5 saat falan. Kışın yapılmayacak bir iş.
  • Koltuk tavan taban bagaj halısı gıbı kumasların dostu arap sabunudur. Ben hep oyle temızlerım yepyenı gıbı olur. Tavsıye ederm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar benim bahçeli evim yok kapının önünde yapıcak bişeyim yok. Ben benzinliğe giderim 2 liraya dışını 2-3 lirayada içini süpürürüm ama şimdi arabanın döşemesi çamur olmuş bildiğiniz ucuz ve pratik bir yol var mı ?
  • yapıcak yeriniz yoksa yıkamacıya yıkattırmaktan başka çareniz yok gibi.
  • +1
  • Tavan ve kapı içleri için için sonax köpük var ondan veya o tarz köpük kullanın.Sakın ıslatmayın sarkma yapabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Macotanın köpük tipi tüp temizleyicisi var plastik ve kumaş yüzeyler için. Ben aldım çok memnun kaldım, kumaştaki eski lekeleri, ter lekelerini vs hemen çıkarıyor. Yine güzel genel amaçlı bir temizleyici olarak atas vinet tavsiye ederim. Konsol, tutamaklar gibi plastik aksamlar için de moda car'ın mat temizleyicisi var. Yeni gibi yapıyor çok memnunum tavsiye ederim.
  • koslalı suda mikro fiber bezi ıslatıp iyice sıktıktan sonra dösemeler silinir sonra duru sulu suda ıslanıp sıkılan mikro fiber bezle silinip duru sulu bezle durulanmış deterjan kalıntıları alınmış olur. kurumaya bırakılır.
  • Sayın İmpala 58 benim de 2006 model albeam var iç döşemeleriaraç geniş gözüksün diye açık renk gri yapmışlar ben bu gün içini temizledim işaret buyurduğunuz evin önü müsait değilmiş size tavsiyem kosla nın halı döşeme için olan spreyini kullanın 10 lira civarı olamalı Spreyi sıkıyorsunuz köpük atıyor fazla ıslatmıyor bir lifle silip lifide arasıra yıkarsanız mükemmel temizler kapı içi koltuklar her yeri misler gibi yapa tavan için yapıştırma olduğu için kullanmayın derim onun için bir kutu ıslak havlu alın bol sulu ve güzel kokan tavanı aynı istikamette yani dikine yada enine asla dairesel değil ve en çok ik kere silip yeni havlu alın mükemmel olacak tır
    Koslanın deterjen gibi olan hani suda eriyen biraz zahmetli ve granülleri tam çözünmeyince beyaz beyaz leke yapıyor camları hafif aralarsınız çabukda kuruyor yada hiç olmadı açın klimayi dışarı konumuna getiribn yarım saatte bayagı bir kurutuyor
    Başarılar dilerim sevgiler sunarım

• özel koltuk temizleme spreyleri var araçlar için , onlardan kullanabilirsin marketlerin araç süs reyonlarında bulunur
  • 40 Tl ver adam gibi tertemiz yapsınlar
  • 2 paket ıslak mendil al sil. Koltuk tavan her yerde işe yarıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erain -- 4 Şubat 2013; 16:51:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: erain

2 paket ıslak mendil al sil. Koltuk tavan her yerde işe yarıyor.

Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama benimde bu konu hakkında sorum var. Islak mendilde yer alan alkol kumaş döşemenin rengine zarar vermez mi?

Arabamın A sütünü (cam ile kapının arasındaki yatay sütun) iç kumaş döşemesinin ön göğüs ile birleştiği yerde serçe parmağım kadar siyah leke var (kir olabilir, inşallah mürekkep değildir), servis temizlerken bezi oraya taşırmış olabilir diye tahmin ediyorum, emin değilim. Temizlenir mi ve nasıl? Ne yapmak lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: programmer_onur

quote:

Orijinalden alıntı: erain

2 paket ıslak mendil al sil. Koltuk tavan her yerde işe yarıyor.

Konuyu hortlatmış gibi olmayayım ama benimde bu konu hakkında sorum var. Islak mendilde yer alan alkol kumaş döşemenin rengine zarar vermez mi?

Arabamın A sütünü (cam ile kapının arasındaki yatay sütun) iç kumaş döşemesinin ön göğüs ile birleştiği yerde serçe parmağım kadar siyah leke var (kir olabilir, inşallah mürekkep değildir), servis temizlerken bezi oraya taşırmış olabilir diye tahmin ediyorum, emin değilim. Temizlenir mi ve nasıl? Ne yapmak lazım?

Kolonyalı mendil kullanmıyoruz. Islak mendildeki alkol oranı çok azdır herhangi bir zararı olmaz merak etme her türlü yağı kiri gayet güzel temizliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: captainzed

koslalı suda mikro fiber bezi ıslatıp iyice sıktıktan sonra dösemeler silinir sonra duru sulu suda ıslanıp sıkılan mikro fiber bezle silinip duru sulu bezle durulanmış deterjan kalıntıları alınmış olur. kurumaya bırakılır.

efsane yorum olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaan0101

quote:

Orijinalden alıntı: captainzed

koslalı suda mikro fiber bezi ıslatıp iyice sıktıktan sonra dösemeler silinir sonra duru sulu suda ıslanıp sıkılan mikro fiber bezle silinip duru sulu bezle durulanmış deterjan kalıntıları alınmış olur. kurumaya bırakılır.

efsane yorum olmuş

gerçekten öyle olmuş anlam büyük anlaması zor olmuş, bir an bu ben miyim dedim

• captainzed kullanıcısına yanıt
    hocam tekerleme gibi yazmışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: CC OTO GÜZELLİK MERKEZİ

Araç iç döşemesi yıkanırken önemli olan hangi deterjandan çok nasıl temizlendiğidir.Eğer aracınızın koltuklarını silerek temizler iseniz kirler süngere yapışır ve zamanla oturulup kalkındığında ise kusma dediğimiz sonuç ortaya çıkar .Olması gereken şudur :
    1.Kapı içi , tavan(sarkması muhtemel değilse) ve iç direkler detaylı temizlik maddesi ile silinir(silme şu şekildedir:Deterjanlı kısım ile sil kuru kısım ile hemen kurula yoksa yalnızca kiri dağıtırsınız , kiri beze toplamaya çalışın.)
    2.Koltuklar önce süpürülür sonra deterjanla spreylenir ve bez veya yumuşak fırça ile ovalanır ve vakumlanır.Mutlaka vakumlama yapın ...Sonra duru su ile tekrar spreyleyin ve vakumlayın.
    Vakumlama için ıslak kuru süpürge yeterlidir.Ayrıca spreyleme yapmak
    için ziraai ilaç püskürtücü sprey işini kolaylaştıracaktır.
    Sorularınız olursa memnuniyetle cevaplarım...

Ben konuyu hortlatmış oluyorum ama inşallah sorumu görürsünüz.
    Burada kapı içi döşemeler ve koltuklar için hangi temizlik maddelerini önerirsiniz?

• Meguiars all clean purpose new alabilirsiniz...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.