Arkadaşlar herkese merhaba. Konuyu doğru yere açmışımdır umarım. Mazda 3 aracıma araç içi ambiyans led (Fiber) aldım internetten. 5 modüllü (1 ana modül bluetooth ile 4 diğer modüle bağlanıyor) 4 ledi kapılara monte ettim cam düğmelerinden elektrik aldım kontak açılınca elektrik geliyor direkt. Ancak bu dört led ana modül çalışmadığı zaman çalışmıyor. Ana modülü de kısa farlara bağladım direkt far kablosundan elektrik aldım. Yani ana modül farlar açıldığında yanacak hale geldi. Son sistem şöyle özetle; kontağı açıyorum 4 modüle elektrik gidiyor ancak ana modül farlara bağlı olduğundan far yanmadan ana modül çalışmıyor dolayısıyla hiç biri çalışmıyor. Farı açınca ana modül açılınca diğer modülleri tetikliyor ve hepsi birden yanıyor. Gelelim sorunuma: Farları açtığımda ledler hemen yanmıyor. 3 yada 4 defa farı kapatıp açınca yanmaya başlıyor. Bazen 5-6 kere farı kapatıp açmam gerekiyor. Sizce sorun ne olabilir? Farlar yanar yanmaz ledlerin yanması için ne yapabilirim. Bilgisi ve ilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Şimdiden teşekkürler. |
Araç içi ambiyans led sorunu
-
-
Fikri olan var mı arkadaşlar?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bluetooth bağlantısı laglı çalışır. test için farları açıp 15-20 saniye geçince ledler yanıyor mu? cevap evet ise aslında normal çalışıyor. çözümler;
ana modülü de araç çalıştığı an elektrik alan bir elemana bağlarsınız ama ledler de sürekli çalışır.
ana modül bağlantısı arasına bir switch koyarsınız manuel yakarsınız ledleri.
aldığınız yere danışınız çalışması bu şekilde değilse ana modül arızalı. aliexpress malıysa muhtemelen ilk 2 seçenek. buradan aldıydanız aldığınız yere danışın gerçi o da çinden almıştır.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Cevabınız için teşekkür ederim. Öncesinde ana modülü direkt çakmaklığa bağlamıştım. Bu süreçte kontağı açar açmaz direkt elektrik geliyordu ve herhangi bir gecikme olmadan diğer modülleri de yakıyordu. Ana modülü farlara bağlayınca bu sorun ortaya çıktı.
Farları açıp uzun süre bekliyorum bağlanmıyor (Birkaç dakika) sonrasında birkaç kere farı kapatıp açıyorum 3-4-5 inci açışımda yanıyor ledler.
-
Güncel
-
Bence modüllerin hepsi aynı anda enerjilenmeli. Kapılardaki modülleri cam düğmelerindeki aydınlatma ucuna bağlayıp deneyebilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam çok mantıklı söylediğiniz. Ancak ışık sadece şoför bölümündeki cam düğmelerinde var. Hepsinde olsaydı direkt oralara bağlayacaktım ilk başta. Çok teşekkürler cevabınız için.
-
O zaman ana modülü de cam açma güç tarafına bağlayabilirsiniz.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
O zaman farlarla bir bağlantısı kalmıyor :) o şekilde yapmıştım baştan. Çakmaklığa bağlamıştım ana modülü kontağı çevirir çevirmez çalışıyordu.
-
Sanırım bluetooth ile alakalı tamamen.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X