Hangi modelini kullanıyorsunuz? < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Araç içi kamera Tavsiyesi (1627. sayfa)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Merhaba,
Sizlerin yorumlarınızı okuduktan sonra aklım N5 Dual’e gidiyor. Geçen ay sıfır bir araç aldım. Lakin merak ettiğim birkaç konu var,
- Radar sadece araç hareketsiz iken, çarpma durumunda kayıt işine mi yarıyor?
- Radarı ODB’ye bağlamak aracın garanti durumunu etkiler mi?
- Arka kameraya sadece elektrik kablosu mu çekiliyor (bagajda çakmaklık olduğundan oradan çekme ihtimali var mı?), yoksa ön kameradan arka kameraya giden bir data kablosu bulunmakta mıdır?
Çok teşekkürler,
-
sizin attığınız pro enduruance olanı
-
Radar cihazı almadığım için onun hakkında bilgim yok ama arka kamera dediğiniz gibi ön kameradan arkaya giden bir kablo ile çalışıyor.
-
aynı sorunu yaşıyorum radar tarayıcısı var diye aldım ama cihazın gece hiç çekmemesi kötü oluyor. yok mu bunun bir çözümü sizin attığınız fotodaki ayarı bu sefer yüksek konuma getirdim bakalım öyle nasıl olacak
-
Merhaba, son 1 aydır araç kameralarını araştırıyorum. İzlediğim birkaç inceleme videosundan sonra Ddpai N5 Dual + Radar + Obd kablosu almaya karar vermiştim geçtiğimiz gün sipariş vermek için girdiğimde obd kablosu hariç yaklaşık 800 TL'lik bir zam geldi. Şuan paket halinde 7100 TL civarına geliyor. Diğer incelediğim ürün 70mai a810 + Rc12 onun fiyatıda şuan 6500 bandında, park için bağlantı kablosunuda aldığımda 7500 TL civarlarına geliyor. Araç kamerasından öncelikli beklentim park halinde olduğu zamanlarda kayıt alabilmesi. 7500'tl bütçe ile mümkün olan en iyi ve sorunsuz f/p ürünü satın almak istiyorum. Kullandığınız memnun kaldığınız farklı marka-model ürünede açığım. Hangisini tavsiye edersiniz, hangi ürünü almak daha mantıklı?
-
Radar modülü içinden obd kablosu çıkıyor hocam, size 4299+1999 harici birşey almanıza gerek yok. Ayrıca Webtekno10 koduyla %10 indirim veriyor mieko.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben iki araca montaj yaptım, benim araçta da aynı sorun var, arkadaşın aracında hiçbir sıkıntı olmadı. Benim aklıma radar kutusundan çıkan fuse tap (sigorta bağlantı kablosu) ile bağlayıp gücü direk sigortadan alıp denemek geldi. Denersem buradan sonucu paylaşırım.
Arkadaşlar merhaba.
Sigorta kutusundan doğrudan fuse tap aparatı aracılığı ile park modu kablosu kullanmak ve obd kablosu kullanmak arasında herhangi bir fark var mı diye merak ediyordum. Öncelikle başlıkta arattım, cevabı yok gördüğüm kadarıyla. 10 ay önce bir arkadaş daha sormuş ama cevap alamamış. Ben de chatgpt'ye danıştım. Şöyle bir cevap verdi ve bana mantıklı geldi;
Evet, araç kamerasını sigorta kutusundan fuse tap aparatı kullanarak bağlamak ile OBD kablosu kullanarak bağlamak arasında bazı farklar vardır. İşte ikisinin karşılaştırması:
1. Sigorta Kutusundan Fuse Tap ile Bağlantı
✔ Avantajlar:
Daha Güvenilir ve Kalıcı: Doğrudan sigorta kutusuna bağlandığı için daha güvenli ve stabil bir bağlantı sağlar.
Özelleştirilebilir: Sürekli akım (ACC) ve kontak açıldığında gelen akım (IGN) sigortalarına bağlayarak farklı çalışma modları ayarlanabilir.
Daha Az Müdahale Gerektirir: Bazı araçlarda OBD bağlantısına sürekli enerji verilmezken, sigorta kutusundan doğru bağlantı yapıldığında park modu daha sağlıklı çalışabilir.
❌ Dezavantajlar:
Kurulumu Daha Zor: Sigorta kutusunu açmak, doğru sigortaları tespit etmek ve bağlantıyı yapmak biraz teknik bilgi gerektirir.
Garanti Sorunu Olabilir: Aracın elektrik tesisatına müdahale edildiği için bazı markalar garantiyi etkileyebilir.
---
2. OBD Kablosu ile Bağlantı
✔ Avantajlar:
Kolay Kurulum: Tak-çalıştır özelliği sayesinde sigorta kutusuna müdahale etmeden kolayca bağlantı yapılabilir.
Genellikle Garantiyi Bozmaz: Araç elektrik tesisatına doğrudan müdahale edilmediği için garantiyi etkileme riski daha düşüktür.
Bazı Ekstra Özellikler: Kimi OBD bağlantıları, araç hareket ettiğinde kayıt başlatma gibi özellikler sunabilir.
❌ Dezavantajlar:
Araç Uyumluluğu Önemli: Bazı araçlarda OBD portu sürekli güç sağlamaz, bu yüzden park modu düzgün çalışmayabilir.
OBD Portu Başka Amaçla Kullanılamaz: OBD portu sürekli araç kamerasına ayrıldığı için, arıza tespiti veya diğer OBD cihazları için kullanmak gerektiğinde bağlantıyı kesmek gerekebilir.
Bazı Araçlarda Akü Tüketimi Sorunu: Bazı araçlarda OBD portu uzun süre güç çektiğinde aküyü tüketebilir ve araç uykudan çıkmayabilir.
---
Sonuç ve Öneri
Daha Kalıcı ve Güvenli Bir Çözüm İstiyorsanız: Sigorta kutusundan fuse tap kullanarak bağlantı yapmak daha iyi bir seçimdir.
Kolay Tak-Çıkar ve Garantiyi Düşünüyorsanız: OBD kablosu pratik bir çözümdür, ancak uyumluluğunu kontrol etmek gerekir.
Park Modu Öncelikli İse: Sigorta kutusundan doğrudan bağlantı yapmak genellikle daha stabil bir park modu sağlar.
Hangi yöntemi seçerseniz seçin, aracınızın elektrik sistemi ve garanti durumu hakkında bilgi edinmek faydalı olacaktır.
Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda.
Şu aralar redtiger f7 kamera için park modu kablosu almayı planlıyorum da. İkisinden hangisi iyi ise doğrudan onu alayım diyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Tek sorun obd de akü 11.8 altına düşünce gücü keserek aracı çalıştıracak kadar voltaj bırakıyor aküde. Fuse tap ile bağladığımızda akü koruması nasıl olacak?
Hocam klasik, hardwire kablo kullanarak tabi ki.
-
Eyvallah hocam, obd kablosu çıkıyorsa tamamdır. 2 ürünü birlikte sattıkları kit versiyonunun stoğunu açmışlar 2'si 5699 %10 ile 5129'a geliyor bu şekilde satın alacağım. Siz burdan mı satın aldınız kargo süresi ve iletişim ile ilgili sorun yaşandığı belirtilmiş buradan aldıysanız sorun yaşadınız mı?
-
Aynen hocam, buradan aldım. Aynı fiyata geldi. Sitenin iletişimi sıfır ama ertesi gün kargoluyorlar, ben arkadaşıma ve kendime iki ürün aldım hiç sıkıntı olmadı.
Selamlar. Ddpai N5 Dual + Radar modulunu aracima kurmak istiyorum ve bu modulu OBD kablo yerine bir powerbank ile kullanma dusuncesindeyim. Belki daha once bu konuda paylasimlar yapilmisiti ancak yine de sormak istiyorum deneyi mi olan varmi. Bu konu da bilgi ve tecrubelerini paylasmanizi isterim.Sorum ise bu sistem icin en uygun powerbank kac Mah olmali tesekkurler.
-
Hshe
Birkac hafta önce aldığım kamera bu kazada arkadan çarpan aracı net olarak gösteriyor DDPAI N5 DUAL.
Alacaksanız kaliteli ve bilindik bir markanın 20.100 mah olanını alın ama kış neyse de yazın çok tehlikeli. Arabanın içi fırın gibi oluyor. Powerbank ın patlama ve yangın çıkarma riski var.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Geçmiş olsun hocam, tam zamanında almışsınız.
Bir şey olmadan önce almak gerek ama önemsemiyoruz, sonra da bir şey olunca tabiri caizse ağlıyoruz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Cok sagol hocam, aynen başımıza geldikten sonra önlem almaya çalışıyoruz, reaktif bir milletiz.
selam beyler.
araç içinide çekip kayıt yapacak dash cam arayısım var. tavsiye edeceğiniz bir model varmı
-
Cok tesekkur ederim tavsiyelerinize.Sonuna kadar haklisiniz sicaklik hakkinda simdilik sadece bu mevsimlerde ve aksamlari kullanmayi dusunuyoru.Havalarin isinmasi ile daha baska cozum yollari dusunecegim.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X