Şimdi Ara

Araç içi tıkırtılar?/Objektif yorum yapacaklar gelsin,Lütfen... (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
191
Cevap
7
Favori
25.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracım 2013model 28 bin km de yeni kasa linea.
    Asfaltta veya stabilize yolda her hangi bi ses yok.
    Ancak tumseklerden yada bozuk yollardan çapraz gecerken yani sasinin esnedigi durumlarda kapılardan gicirmada geliyordu.
    Linea clup tr de bi arkadaşın elektrik bandiyla bulduğu yöntemi denedim sonuç harika.
    Elektrik bandını kapı kilit yerlerine 3-4tur aradım, ardından test sürüşüne çıktım gicirdamalar %80oranında azalmış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TIK ses yok... zaten sinir olurum olsa araç CLS 350 AMG
  • 2015 Passat 3 aylık araba. Bazen normal yolda giderken şöför koltuğunun sol tarafından cızırtı geliyor. Sanki klima panelinden geliyor gibi ama bulamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M.ERTEN

Aracım 2013model 28 bin km de yeni kasa linea.
    Asfaltta veya stabilize yolda her hangi bi ses yok.
    Ancak tumseklerden yada bozuk yollardan çapraz gecerken yani sasinin esnedigi durumlarda kapılardan gicirmada geliyordu.
    Linea clup tr de bi arkadaşın elektrik bandiyla bulduğu yöntemi denedim sonuç harika.
    Elektrik bandını kapı kilit yerlerine 3-4tur aradım, ardından test sürüşüne çıktım gicirdamalar %80oranında azalmış.

Kapi fitiline mi yaptiniz

• hakankaran kullanıcısına yanıt
    Fitil değil. Kilit mekanizmasinin parçasına. Tam anlatamadim akşam resim çeker yüklerim.
    Yada şöyle soyliyim.kapıları kapattigimida Kapilardaki kilit mekanizmasinin tam karşısındaki, kapilarin kilitlenmesine yarayan küçük aparat var. Orayı bantladim

• quote:

Fitil değil. Kilit mekanizmasinin parçasına. Tam anlatamadim akşam resim çeker yüklerim.
    Yada şöyle soyliyim.kapıları kapattigimida Kapilardaki kilit mekanizmasinin tam karşısındaki, kapilarin kilitlenmesine yarayan küçük aparat var. Orayı bantladim

Striker denilen kasa üzerindeki kancayı mı bantladınız?

• quote:

Orijinalden alıntı: beratgazi

Yaz in güneşin altında bırakmanın çok etkisi var bence poloyla 1 yila yaklaştık hep kapalı garajda okulda bile kapalı garajda özellikle ses var mi diye dinliyorum her bindiğimde gidip garanti den yaptırayım diye ama şükür hic ses yok .

Evet bencede. 6 Senelik mondeoda bir ara b sütunundan geliyordu kendi kendine düzeldi. Aracın esnediği durumlarda gıcırdama sesi geliyordu silikon spreyle ses kesildi. Onun dışında hiç ses yok. Sürekli kapalı otoparkta duruyor. Bu yaz toplasan 15 gün güneş görmemiştir. Boyası ve döşemeleri ilk günkü gibi. Aracı çok yıpratıyor güneş.

• quote:

Hocam şunu fotograf çek yüklede bendede punto var biliyorsun kronik bir sorun bu halledelim şu işi
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Program heralde aynı şeyden bahsediyoruz. O dediginiz şey muhtemelen. Ona elektrik bandı sardim hiç belli bile olmuyor.

Akşam eve gideyim resim atarım.

Ekleme. Şimdi o dediginiz striker i gorsellerden arattim da demek istediğim şey oymuş. Strikeri eliktrik bandiyla bantladim. Ama benimki biraz farklı.yek pare bi parça değil. ortasindaki kısım dönüyor. Orta kısmını bantladim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 19 Ekim 2015; 12:39:34 >
  •  Araç içi tıkırtılar?/Objektif yorum yapacaklar gelsin,Lütfen...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.ERTEN -- 19 Ekim 2015; 19:24:51 >
  • quote:

Araç içi tıkırtılar?/Objektif yorum yapacaklar gelsin,Lütfen...

Resim için teşekkürler, sanırım yan döndürerek çektiniz. Geniş açı ile biraz daha uzaktan çektiğiniz bir resim var mı? Dik duruyor o mekanizma değil mi?

Birde kapıyı her kapattığında kapı kilit dili o bandı bozmuyor mu etkilemiyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 19 Ekim 2015; 20:28:40 >

• 2007 Toyota Corolla Torpido kafasına göre zırıldıyor,çözemedim gitti.Yeni başlayanda kemerin çıktığı yerin içinde metal metale değiyor çok küçük bir ses.Onun dışında silikon spreyi ile arada çıkan sesleri engelleyebiliyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Doğru söylediniz telefonu tuttuğum açıdan kaynaklanıyor.
    Sizin arabada farklı şekilde dursa bile mantıken aynı uygulamayı yapacağınız için bi fark olmayacaktır.
    Bandı daha cumartesi günü çektiğim için Kapı kilidinin bandı bozup bozmayacagini bilemiyorum. Bozsa bile 6ayda bir söküp yenisini yapmaya razıyım yeterki gicirdamasin.

• İç kapı kol tutacaklarının tutunca çatırdaması bela. E250 CDI'da bu sorun var. Ne diyeceğimi bilemiyorum.
  • 2013 model 47.000km'de Seat Leon ,17 İnç Jant ve sert süspansiyonun etkisi ile yoldaki bozuklukları sönümleyemiyor. Bu aracın karaktersitliğinde var.Tabi bu durum iyi yol tutuş olarak size geri dönüyor. Bnunun dışında düşük hızda paket taşlı yollar,ufak çukurlar ve tümseklerden çapraz geçişlerde,esnemelerde kapılardan,iç plastik aksamdan gıcırtı yapıyor . İkinci el olarak henüz aldım aracı.Kapı ve cam fitillerine yapacağım bakım sonrası gıcırtıların önemli ölçüde azalacağını umuyorum.
    Ayrıca kapı fitillerinin bakımı konusunda uygulama önerilerinizi alabilirim.
  • Hepsiburada mass slikon sprey var 9tl fiyati var baya da buyuk , aracimda faydasini gordum. Bir ara herkez wd 40 tavsiye ediyordu aman diyeyim sakin plastige sikmayin bu seyi ben o hatayi yaptim...

• Bozuk yolda arabanın her yerinden ses geliyo ama normal yadırgancak bi durum değil, 600k da araç için çok çok iyi.
  • 2004 focus ve 2014 mazda 3 var. İkisinde de sıfır trim sesi. Tıkırtı vs. hiç bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi acr -- 13 Şubat 2016; 22:31:35 >
  • 2015 10.000 km ye yaklasan Golfte bile tavan mıdır kapimidir çözmediğimiz bir ses geliyor.

Yetkili servis biz duymuyoruz diye ısrar ediyor arkadaşımın cok hassas kulaklari olduğunu söylemişler.

• 2002 w211 vardi 170 bin km de en ufak bir trim sesi dahi yoktu.e39 var simdi Gosyerge panelinin oldugu yerden zirilti geliyor sandim sokturdum yalitim yaptim her yerini giydirdim genede kesilmedi.Yanlis teshis :) 200 tl bosa gitti kapi icinden geliyor demekki.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.