Şimdi Ara

ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar sizlere acizhane bir sorum olacak.

Aracim alltaki resimde görüldügü gibi Power ledlerle saga 6 adet, sola 6 adet Aydinlatma takmak istiyorum.

Power led özellikleri
     ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM?[simage]
    https://store.donanimhaber.com/fd/5f/67/fd5f6750ef0be797cff12d6b128296d2.JPG[/simage][simage]
    https://store.donanimhaber.com/4c/0a/47/4c0a4799148b456b039dd318fa328612.JPG[/simage]

ALUSTAR 1W | 3 ° / 60 °
    Operating current 350 mA
    Wattage 1 W
    Electrical source only use with 350 mA current source
    LED type Edison® Edixeon®
    Angle 3 / 60 °
    Ingress protection IP65
    Dimming Current reduction / PWM
    Reverse voltage 5 V
    Operating temperature -20 ° C - +40 ° C
    Alustar 1W 3/60° 9008131
    lcoltwhite 6000 K 100 lm
    Volt min.2.8 V - max.3.5 V
    CRI:75

Bir kac tane surucu devresine göz attim ama tam anlamiyla isime yarar bir devre bulamadim.
    bunlar sadece 350 mA icin bana 700 mA lazim. Bana önerebileceginiz bir Devre varmi?

http://s1.directupload.net/file/d/3323/hfzba2hp_gif.htm

Bana önerebileceginiz baska bir Devre 700mA cikis gücünde varmi?

Arac akusunun cikisi motor devrine göre (sarj voltaji)12-14.8 V arasi degismekte, bu yüzden seri olarak 6 ledi baglamak(6X Uled(max3.5)=21V inverter olmadan olanaksiz. Ayrica ledlere sabit max 350mA gondermem gerekiyor(Ömürlerinin uzun olmasi ver Max parlaklik alabilmem icin).

Bir de Böyle bir hazit sürücü buldum bunu alirsam:DC/DC-LED-Treiber Serie AMLDLW-Z Aimtec AMLDLW-3070Z Ausgangsstrom 700 mA Betriebsspannung 7 - 30 V (pdf den özelliklere bakabilirsiniz)
    Sürücü

ve alttlaki gibi, 700 mA sabit akim gonderen devreye 3 serili gruplarda 2 serli paralel ledler baglarsam giren 700 mA olan akim led basina 350 mA olacak sekilde dagilacaktir. Bu mantik Dogrumu baska hesaplamam gerekenler olurmu? (Indiksiyon voltaji zararlarina karsi vs.). Hesaplamam gereken Kayiplar olurmu? l
    Ledleri besleme voltajine olur?
    ( led basina 350 mA de 3.5 V mu ceker? eger öyle olursa 3.5X 3 seri baglama =10.5 V mi olur? Bu sekilde Devre Sarj voltaji araliginda istegimi verebilir mi? Baska bir devre Önerebilirmisiniz?

Tabi böyle olunca sag ve sol icin 2 devre yapmam gerekir. Zaten Aracta Sag ve Sol elektrik Aydinlatmasi Ayri Kablo ve Sigorta yollarinda oldugu icin 2 devre bana mantikli geldi ve Tek yapmak istersen daha güclü sürücü lazim. Sizce Nasil olur tek mi yapmaliyim?

Yardimlariniz icin Cok tesekkür ederim...
     ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 21 Temmuz 2013; 3:03:25 >

• Power ledlerin hesabını yaparken 3.2 Volt olarak hesaplayacaksınız,

3ad ledi seri yani peş peşe bağladığınızda Voltajı artıracaksınız çektiği akım değişmez örneğin 3ad led X 3.2volt çalışma voltajı=9.6Volt da çalıştırabilirsiniz çektiği akım ise 3 ad ledin 0.32A yani 320ma olur 4 ad seri bağlarsanzı voltajı yükseltmeniz gerekecektir 12.8 Volt vermeniz gerekir ama çektiği akım yine seri bağlantıda yine 0,32A yani 320ma olacaktır yani led adedine göre voltaj vereceğiz ancak akım değişmiyor,

Vermiş olduğunuz devre 2576ADJ işinizi rahatlıkla görür ancak buradaki en kritik olan eleman L1- 100uH bunu alırken 3amper akıtacak güçte alırsanız sorun yaşamazsınız bu bobin 2576nın kalbidir,

R1 ise çekeceğiniz Akımı ayarlar bunun değerini küçültüp büyülterek istediğiniz Akımı ayarlayabilirsiniz bu R1 en az 5Wat alın eğer bulursanız 10Wat alın nekadar watı'ını büyük alırsanız o kadar ısınmaz,

Power ledler Isındıkca akım çekmek isterler dolayısı ile akımın sabit tutulması gerekmektedir bunuda cerdiğiniz şema yapıyor buna yardımcı olmak için Power ledlerin montajı yapılırken aliminyum soğutucuya bağlanması ledlerin çok daha sağlıklı çalışmasına neder olur,

Bana sorarsanız 2 ayrı devre yapın hem devreye fazla yüklenmemiş olursunuz her ne kadar da pdf yazdığı gibi 3Amper versede dediğim gibi L1-100uH Watajlı alınması gerekir ve kesinlikle 100uH olmalıdır eğer 100uH büyük veya küçük olursa devrendeki 2576 aşırı ısınacaktır bilgin olsun,

başka yardım edeceğim bir şey olursa çekinmeden yazabilir veya PM atabilirsin,

ege

• bunlar için hazır driverlar piyasada mevcut, onları araştırman daha karlı olabilir.. ve egealtay ın da dediği gibi power led her zaman alüminyum soğutucuya bağlanmalıdır.
  • Öncelikle cok Tesekkur ederim.
    quote:

Orijinalden alıntı: egealtay

Power ledlerin hesabını yaparken 3.2 Volt olarak hesaplayacaksınız,

3ad ledi seri yani peş peşe bağladığınızda Voltajı artıracaksınız çektiği akım değişmez örneğin 3ad led X 3.2volt çalışma voltajı=9.6Volt da çalıştırabilirsiniz çektiği akım ise 3 ad ledin 0.32A yani 320ma olur 4 ad seri bağlarsanzı voltajı yükseltmeniz gerekecektir 12.8 Volt vermeniz gerekir ama çektiği akım yine seri bağlantıda yine 0,32A yani 320ma olacaktır yani led adedine göre voltaj vereceğiz ancak akım değişmiyor,

Ben Tek Güc transistoruyle devreyi yapmak istiyorum o yuzden 3 erli seri iki grup yapip sonra onlari paralel baglamayi dusunuyordum yada ona bende 2 serli paralel gruplari seri birbiirne baglamayi öyle olunca bana 700 ma sabit guc gonderen devre lazim. Aku nun motor calismadiginda normal voltaji 12 oldugunu hesaba katarsak 4 erli seri yapamam parlaktikta azalmaya neden olur diye dusunuyorum.

quote:

Vermiş olduğunuz devre 2576ADJ işinizi rahatlıkla görür ancak buradaki en kritik olan eleman L1- 100uH bunu alırken 3amper akıtacak güçte alırsanız sorun yaşamazsınız bu bobin 2576nın kalbidir,

Bobin yüzünden devreyi kullanmak istemiyorum. Baska bir 700 mA lik devre onerebilirmisiniz?

quote:

Power ledler Isındıkca akım çekmek isterler dolayısı ile akımın sabit tutulması gerekmektedir bunuda cerdiğiniz şema yapıyor buna yardımcı olmak için Power ledlerin montajı yapılırken aliminyum soğutucuya bağlanması ledlerin çok daha sağlıklı çalışmasına neder olur,

Resimlerde gorüldügü gibi bu ledler modul halinde lensi 3°dikey 60° yatay ve aliminyum kasa icinde oldugu icin elimdeki bir Dc kaynakla 3.3V gonderip birini denedim basta 330mA cekiyor ve zamanla süreli artiyor yaklasik 15-20dk ya kadar 350 mA zor ulasiyor ve hic isinmiyor tabi daha sonra akim350 nin uzerine cikmaya basladigi icin isinmaya basliyor eksogutucuyla tabi Akimda yükselme neredeyse durdurabiliyor boylelikle direk direnclerle baglama imkanim var ama hem sagliksiz hem yer sorunundan dolayi ek sogutucu takamam biraz zor. En iyisi yine Sabit akim devresi.

Bu Linkteki gibi

pdf de hazir olan AMLDLW-3070Z modeli 7-30V arasi calisan (pdfden tüm özellikleri yaziyor hatta dimm fonksiyonuda var) alsam baglatiyi da resimdeki gibi yapsam nasil olur?

EDIT: iki tane sürücü sol olmus biri sag biri sol. Birde aklima büyük bir sorun daha geldi eger 3 lu serideki ledlerden biri gümlerse 700 ma digeri seriye tamamen gidecegi icin onlarda yalan olacak büyük ihtimalle bunun icin ne yapabilirim?

bir tanede bu Linkte
    RCD-48-0.70 modeli var hangisini önerirsiniz

quote:

başka yardım edeceğim bir şey olursa çekinmeden yazabilir veya PM atabilirsin,

ege

Tekrar cok tsk ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 22 Temmuz 2013; 3:14:45 >

• Adam burda cok güzel is cikarmis.

Ama malesef Devre semalri hakkinda bir sey paylasmamis ve 3lü LM güc transistörleri kullanmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 22 Temmuz 2013; 3:16:18 >
  • aliiz ,

AMLDLW - 3070Z kullanabilirsiniz 700ma akım korumalı bir sürücü Ancak dediğiniz gibi parelel ledlerden birisi bozulrsa bu sefer 350ma çeken ledlere 700ma akım akacağı için o ledlerde bozulacaktır onun için 2 ayrı kolda 2ayrı sürücü ile yapmanızda fayda vardır,

Sürücü fena değil isterseniz pwm ilede ışığı dimmleyebilirsıniz,

Dediğim gibi 2 ad alın birini 1 koldan 350ma öbürünü ise diğer koldan 350ma olarak çalıştırın Alırken dikkat edin 350ma olandan alacaksınız kodunu ona göre söyleyin,

Bu sürücünün çalışma voltajı 7-30volt arasında yani aracın voltajındaki değişmelerden etkilenmeyecektir .

fiyatı nedir bu sürücünün merak ettim?

ege
  • quote:

aliiz ,

AMLDLW - 3070Z kullanabilirsiniz 700ma akım korumalı bir sürücü Ancak dediğiniz gibi parelel ledlerden birisi bozulrsa bu sefer 350ma çeken ledlere 700ma akım akacağı için o ledlerde bozulacaktır onun için 2 ayrı kolda 2ayrı sürücü ile yapmanızda fayda vardır,

Dediğim gibi 2 ad alın birini 1 koldan 350ma öbürünü ise diğer koldan 350ma olarak çalıştırın Alırken dikkat edin 350ma olandan alacaksınız kodunu ona göre söyleyin,

Bu sürücünün çalışma voltajı 7-30volt arasında yani aracın voltajındaki değişmelerden etkilenmeyecektir .

ege

AMLDLW - 3070Z 350 mA olanin fiyati 20€ 12 led icin 4 tane pahali oluyor benim icin malesef. 700 mA kullanmak istememim nedenlerinden biride bi 700 ma olanin fiyati 23€.
    Burda hepsinin listesini bulabilirsin.

Galiba LM2576 devresinde karar kilacagim ama dimm funksiyonu olan olan bir semasini ariyorum simdi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    albea cd çalar acil yardım
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Burda TDA2050 buldum

dmx girisine park isiklarindan aldigim voltu bir transisileru kopruleme yaparak tabi direncle verbilirim diye dusunuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: aliiz

quote:

aliiz ,

ege

AMLDLW - 3070Z 350 mA olanin fiyati 20€ 12 led icin 4 tane pahali oluyor benim icin malesef. 700 mA kullanmak istememim nedenlerinden biride bi 700 ma olanin fiyati 23€.
    Burda hepsinin listesini bulabilirsin.

Galiba LM2576 devresinde karar kilacagim ama dimm funksiyonu olan olan bir semasini ariyorum simdi...

Gerçekten pahalı değmez almaya ,

1 ad lm2576 ile dimerli yapıp deneyeyim sonra sana şemasını yollarım aynısını yaparsın 5ad sağda 5 ad solda led olacak ? ona göre devreyi dizayn edeceğim ,

dışarı çıkacağım şimdi malzeme alamaya akşama doğru çalışan şemayı yollarım

ege

• Bende bu tda 2050 ile biraz ugrastim elimde bi yerde 1 tane olacakti diye . Kafayi yicem transistorleri bir türlü ayarayamadim park lambasimdan 14.4V dimm girisi icin.

Burda ISIS dosyasi var
  • Sonunda adam gibi calisan bisey yaptim. ama pek begenmedim bunuda.  ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM?

• Biraz musade edin bazı acil işlerim çıktı yarın yollayacağım ,

ege
  • Sorun degil hafta sonuna kadar vaktim var Pazar gece nasipse Türkiyeye yola cikacagim. Arabayla yola cikmadan yapmak istiyorum.

2050 hakkinda ne düsünüyorsunuz en ufak sorunda ledleri harcayabilir :) gibime geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliiz -- 24 Temmuz 2013; 3:44:08 >
  • Sonuda bitirebildim :) Yardimlariniz icin tsk ederim.

ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM?
     ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM? ARAC ICIN POWER LED SÜRÜCÜSÜ YARDIM?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.