Şimdi Ara

Araç Kamerası ( Dual Premium ) Panorama X2 incelemesi - Kullanıcıları ( 7 kişiyiz ) (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
436
Cevap
17
Favori
27.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

quote:

Orijinalden alıntı: gps.navigation

quote:

Orijinalden alıntı: BLooD_STaiN

Yine olgu hocam yine kamera :) pahaliymis ama deger. Asil onemli olan incelemesigim icin kusura bakmayin gece kendi bataryasi olsa da kaydetse diye dusunuyorum ne güzel olur gerci o zaman da calmaya calisirlad

+ - ve ACC bağlantısı var zaten bataryaya gerek yok x2 de

Hocam yoksa o zaman akuden yiyecek gece :) akim degerleri hesaplanip akunun ortalama omur kisalmasi da ortaya cikar uzun vadede kar mi zarar mi bakilir

Akü korumasıda var sonuçta park modunda ekran çalışmıyor ve bir alarm sisteminden çok daha az enerji harcıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Taze Panorama X2 Çekimleri ( Uploadlar Ortalama 18 saat sürmüştür )

• Sarı araba ile pantolonu kıyaslayana koptum valla

Görüntüler mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gps.navigation -- 25 Ekim 2015; 11:13:34 >
  • quote:

Sarı araba ile pantolonu kıyaslayana koptum valla

Görüntüler mükemmel

Bizde ona koptuk ya sabah sabah

• Arkadaşlar merhaba,
    panorama x2'yi monte ettim benin sarı çiçeğe, günde en az 10 saat üzeri çekim yapıyor. Bir sıkıntı yok. Alüminyum çerçeve hafif ısınıyor. İki çekirdekli makine için çok normal. Oradan kendini soğutuyor. Alım aşamasında,kurulum esnasındaki yardımlarından dolayı Erhan beye teşekkür.
    Yalnız bir olay dikkatimi çekti.
    Malum sık sık stop ve start yapıyoruz. Stop ettiğimizde anahtar tamamen kapalı konumda değil de yarım konumdayken, anahtarı çevirip marş yaptığım da kamera kapanıyor. Bu şekilde biz oto içerisinde beklerken radyo falan dinlediğimizden yarım kontak dururuz, tabii bu arada kameramızda stabilize çalışıyor. Marş yapınca panoramamız kapanıyor. Her seferinde yapınca kapanıyor.Tamamen stop yapıp çalıştırınca bir sıkıntı yok.
    Acaba diyorum, çakmaklık dan aldığım cereyandan dolayı (her iki cereyan kablosunu;kontak ve direkt ceryanı birleştirip (+) bağladığımdan) mı oluyor? Gece gündüz durmadığımızdan bana gece çekimi mantıksız geldi.
    Üstatlardan yardım lütfen.

• TonKano kullanıcısına yanıt
    Sigortaya normal bağlantısını yapın ve park modu özelliğini kapatıp deneyin.

Bendede öyle bağlı gece kamerayı zaten araçta bırakmıyorum.

• Erhan bey, sigortaya derken çakmaklığa gelen hatta bağladım, direkt ve kontak (+)'yı +'ya diğer siyah kabloyu da şaseye ve park modu kapalı olduğu halde yapıyor.
    Yarın yine hatları ve kamerayı kontrol edeceğim.
    Bu şekliyle yarım kontak açıkken, tam kontak marş yapınca kamera kaydı durduruyor. farkına varmazsanız takı stop edip tekrar marş yapana kadar kayıt yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: TonKano

Erhan bey, sigortaya derken çakmaklığa gelen hatta bağladım, direkt ve kontak (+)'yı +'ya diğer siyah kabloyu da şaseye ve park modu kapalı olduğu halde yapıyor.
    Yarın yine hatları ve kamerayı kontrol edeceğim.
    Bu şekliyle yarım kontak açıkken, tam kontak marş yapınca kamera kaydı durduruyor. farkına varmazsanız takı stop edip tekrar marş yapana kadar kayıt yok

O zaman direkt akü bağlantısı mantığı ile %100 her zaman enerji alan bir yere bağlayın kameranızı

Özellikle enerji git-gel dalgalanmasından etkilenmeyen, hep enerji olan bir yere.

Hiç kapanmayacağı için problem olmaz ayrıca gün bitince araçtan inerken enerji soketini çıkartırsınız kamera üzerinden.

Ayrıca gecikmeli kapanma rölesi işi çözebilir :

http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?/topic/271705-Ara%C3%A7-Kameras%C4%B1-I%C3%A7in-Gecikmeli-Kapanma-Tesisat%C4%B1

Yani ama ben anlamıyorum yarım kontakta belki aracınızda enerjiyi kesiyor bir süre sonra ? Sonuçta bu üründe kapasitörler olduğu için enerji almadan zaten 10 saniyede kapanır.

• Aracınız ne model bilmiyorum ama bazı araçlarda nedense kontak I veya II deyken kesip tekrar veriyor enerjiyi ve saçmalık

• http://www.fordclubtr.com/forum/index.php?/topic/271705-Ara%C3%A7-Kameras%C4%B1-I%C3%A7in-Gecikmeli-Kapanma-Tesisat%C4%B1

Sordum sistem iyimiş
    Araç Kamerası ( Dual Premium ) Panorama X2 incelemesi - Kullanıcıları ( 7 kişiyiz )

Ford Clup Forumdan Furkan Avcı bey linkte anlatımını yapmış. Genede ondan destek alınabilir.

Mesela bu sistemin parçalarını satın alıp ( linkte detay var ) ondan sonra bu anlatım ile ( linkteki detayları çıktı alabilirsiniz ) iyi bir oto elektrikçisi bu işi halleder.

Araç Kamerası ( Dual Premium ) Panorama X2 incelemesi - Kullanıcıları ( 7 kişiyiz )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 28 Ekim 2015; 8:23:53 >

• çok teşekkür ederim arkadaşlar, çok ilgilisiniz.
  • Aracınızı tehlikeli sokaklarda park ettiğinizde huzursuz olup kameranızı camdan sökmek isterseniz böyle pratik bir şekilde sök tak yapabilirsiniz :

Ama parçalar pahallı :(

http://www.quadlockcase.com/products/quad-lock-st-adhesive-mount-twin-pack

http://www.quadlockcase.com/products/universal-adapter

http://www.hepsiburada.com/sun-fix-universal-verwendbar-macun-kaynak-40-gr-pm-hrenssunfixuni40g

• 1 ayda gelmedi ürün iptal ettirdim dedim dhl ile yollayın pahalı dediler size ne dedim almadım. Alternatifi bir şey arıyorum bulursam gidip alıp geleceğim bu ne rezil bir posta anlamadım

• Sök tak başım döndü bu arada

• quote:

1 ayda gelmedi ürün iptal ettirdim dedim dhl ile yollayın pahalı dediler size ne dedim almadım. Alternatifi bir şey arıyorum bulursam gidip alıp geleceğim bu ne rezil bir posta anlamadım

Alternatif bu var ama kamerayı sallarmı emin değilim

Steelie Car Kit Magnetic 360 Degrees Steelie Magnetic Car Dashboard Mobile Mount Car Phone Holder Magnet mobile phone holder
    http://www.aliexpress.com/item/Magnetic-360-degrees-Steelie-Magnetic-Car-Dashboard-Mobile-Mount-Car-Phone-Holder-Steelie-Car-Kit-Magnet/1943491262.html

• sanırım bu en iyi araç kamerası? ama 300 dolar çok ben vermem
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

sanırım bu en iyi araç kamerası? ama 300 dolar çok ben vermem

Dünyanın en iyi araç kamerası diyebiliriz, uygun fiyatlı f/p ürünü G1W-C tercih edebilirsiniz

Malesef bu ürün için Türkiye de $ için 3 kat para farkı ödediğimiz için bütçemizi aşıyor,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OlguErhan -- 4 Kasım 2015; 7:49:04 >
  • OlguErhan kullanıcısına yanıt
    Olgu Hocam selamlar,

uzun zamandır kamera ekranının kapanma sorunuyla uğraşıyorum, ilk başlarda çok sık kapanmıyordu ama son zamanlarda artık hiç açılmıyor dersem yanlış olmaz.

Sorun; enerji kablosunun yuvasına tam temas etmemesi ve üzerine bastırdığım zaman cihaza elektrik gelmesi ile çalışması ama en ufak bir sarsıntı da yolda, ekran kendiliğinden gidiyor.

Çözüm olarak ne önerirsiniz? cihazın jak yuvası mı genişledi diye düşündüm ama öyle bir şey yok, acaba çakmak tipi kablo alıp denesem bu kablodan bulabilir miyim? Cihazı kullanamıyorum şuan acayip moralim bozuk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fx -- 5 Aralık 2015; 19:52:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: by_fx

Olgu Hocam selamlar,

uzun zamandır kamera ekranının kapanma sorunuyla uğraşıyorum, ilk başlarda çok sık kapanmıyordu ama son zamanlarda artık hiç açılmıyor dersem yanlış olmaz.

Sorun; enerji kablosunun yuvasına tam temas etmemesi ve üzerine bastırdığım zaman cihaza elektrik gelmesi ile çalışması ama en ufak bir sarsıntı da yolda, ekran kendiliğinden gidiyor.

Çözüm olarak ne önerirsiniz? cihazın jak yuvası mı genişledi diye düşündüm ama öyle bir şey yok, acaba çakmak tipi kablo alıp denesem bu kablodan bulabilir miyim? Cihazı kullanamıyorum şuan acayip moralim bozuk.

Çözümü çok basit görünüyor canınızı hiç sıkmayın. Şaşırdığım nokta belki günde en az 6-7 kere söküp takıyorum o soketi ( 3 lü şekilde hatta ) bende hiç olmadı problem. Sizde ki tamamen şanssızlık diyorum.

Bu çekimi öncelikle satın aldığımız pier28 satıcısına yollayıp çözüm soralım daha sonra oradan gelecek yanıta göre bir elektronikçi cihazı açıp soketi değiştirmesi olayı çözecektir.

• Sabah bir mesaj attım bakalım ne önerecek.

Gelen cevap;

Hi Kemal,

Sorry to hear about the problem. Thanks for the video, looks like the connector inside the camera PCB went bad somehow. (any bad snags/yanks?) There is no easy way to fix this. We've only ever had this happen to one other customer in the past year, and it was the camera no the cable. We replaced their camera. The problem is we are out of stock now, and no longer stock the X2 for sale.

You're still covered under our 1 year warranty but the process will be a bit slower now than normal unfortunately. You'll need to send it to us, so we can send it to the factory for replacement.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by_fx -- 7 Aralık 2015; 9:04:52 >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.