Şimdi Ara

ARAÇ KLİMA ve araç klima problemleri- (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
195
Cevap
8
Favori
211.985
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende arabayı bugün klima tamircisine götürdüm. klima hiç soğutmuyordu. usta klima radyatöründeki kaçağı tamir etti. gaz doldurdu klima çalıştı. ancak klima bariz gürültülü çalışyor. kompresörün bilyalarındandır dedi usta. kendinde parça yokmuş il merkezine yönlendirdi. birinci sorum kompresörün tamiri yapılırmı yapılırsa tekrar gaz doldurmak zorunda kalacağım galiba. ikincisi bu şekilde sesli kullanmamın bir zararı olur mu. zaten fan sesinden içeri kompresör sesi gelmiyor. yazı çıkartsam yeter bana :)
  • MErhaba usta
    Benim arabam 96 model ford mondeo 2.0 ghia
    dün ustaya gittim kaçak olduğunu biliyordum ve tespit ettirdim.
    komprasorde ve tesisatta bi kaç yerde kaç olduğunu soyledi veee 350 tl dedi.
    Fİyat normal mi?
    bide yaptırsam eskisi gibi kaçaksız olurmu???
  • quote:

Orijinalden alıntı: efelerr

benim araçta rölantide klima komprösörü 2-3 saniye aralıklarla açılıp kapanıyor kaputu açınca da bariz görünüyor. dönüyor çat çut ses sonra duruyor sonra tekrar çat çut. dolayısıyla rölantide soğutma yapmıyor. ama ayağımı gaz pedalına basınca komprösör sürekli dönüyor ve soğutma da iyi sayılır.aynı şey araç hareket halindeykende oluyor gaz pedalından çekince soğutmanın verimi azalııyor. gazı tam yeni doldurdum polen filtresi yeni takıldı. radyötör peteğini temizlettim tıkalı olabilir dediler. usta 5 saat uğraştı yapamadı. sizce sorun nedir. klimayı açmaya korkuyorum açınca kırmızı ışıkta dursam da gaz vermeye devam ediyorum.anlayan varsa yardım ltfn

bu sorun hakkında bilgisi olan yok mu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efelerr -- 1 Ağustos 2012; 18:28:16 >

• www.planetklima.com

Her türlü ticari araç kliması çok uygun fiyatlarla montaj yapılır.

www.planetklima.com

www.demirsogutma.com
  • www.planetklima.com

Her türlü ticari araç kliması çok uygun fiyatlarla montaj yapılır.

www.planetklima.com

www.demirsogutma.com

ARAÇ KLİMA  ve araç klima problemleri-

• quote:

quote:

benim araçta rölantide klima komprösörü 2-3 saniye aralıklarla açılıp kapanıyor kaputu açınca da bariz görünüyor. dönüyor çat çut ses sonra duruyor sonra tekrar çat çut. dolayısıyla rölantide soğutma yapmıyor. ama ayağımı gaz pedalına basınca komprösör sürekli dönüyor ve soğutma da iyi sayılır.aynı şey araç hareket halindeykende oluyor gaz pedalından çekince soğutmanın verimi azalııyor. gazı tam yeni doldurdum polen filtresi yeni takıldı. radyötör peteğini temizlettim tıkalı olabilir dediler. usta 5 saat uğraştı yapamadı. sizce sorun nedir. klimayı açmaya korkuyorum açınca kırmızı ışıkta dursam da gaz vermeye devam ediyorum.anlayan varsa yardım ltfn

bu sorun hakkında bilgisi olan yok mu

muhtemelen gaz basıncı ile alakalı birşey olabilir . radyatörü temizlettim demişssiniz ama klima radyatöründe ki aralıklar mm bazında oldukları için temizlenme gibi bir ihtimal yoktur . temizliyorum diyen yalan söyler . klima arızalarında sistem kirliyse radyatör ve filtre kesinlikle değişmelidir . bunları alman behr firmasının kursunda öğrenmiştim konunun üzerinden zaman geçmiş ama sorunun hala devam ediyosa maslak atatürk oto sanayide bu işin uzmanı var koyucuoğlu oto klima . adamların ellerinde klima üzerine bütün yedek parça mevcut ve çözemeyecekleri arıza yok gibi. ahmet usta ve fevzi usta var onlardan birine ulaş severek yardımcı olurlar . 532 253 04 48 bu da ahmet ustanın cep telefonu .

• arkadaşlar klimanın borularına temızleme spreyı gıbı birşey varmı?
    bi yerlerde gormustum sanırım aracın ıcınden ufleme kanallarına dogru sıkıyorlardı bakterılerı yok edıyordu nem kokusunu alıyordu.
    cuma gunu polen filtresi için gungoren kale center etrafındakı parçaçıalra gidicem.
    ufleme sıddetınde azalma var malum kış gelıyor yagmur vs camları kapatıyorum lazım olacak.
    bu urunu nereden bulabılırım
    ıyı bayramlar
  • benim sorum biraz farklı olacak
    klimada sorun varmı test etmedim ama klimanın üfleme yönlerini değiştiren düğümeyi çeviriyorum ama bir değişiklik olmuyor cam ve konsolun yanlarındaki ikisi sürekli çalışıyor orta konsoldakinden hiç gelmiyo nasıl bir arıza olabilir??
  • Arkadaşlar bu araç klimaları kaç derece üfler standardı nedir. ustalar hangi değeri baz alarak NORMAL diyorlar. 16 derece ölçende normal diyor, 5 derece ölçende normal diyor.

benim aracımdada derece sorunu var. Temmuz da sabah serinliğinde Kuru hava (Konya) dış sıcaklık 23 derece iken 5 derece üflüyor. öğleden sonra aracın içi 50 dış hava sıcaklığı 35 derece iken 10 derece üflüyor. ama o 10 derece 15-20 dakikada içeriyi 27 derece civarına getiremiyor bayılıyorsunuz içeride. derece ile ölçtüm tüm değerleri. araç 2005 corolla

birde soğutma esnasında verimli soğutma, içeriden hava döndürerekmi, yoksa dışarıdan hava alarakmı olur?
  • Ilk başta tüm camları açıp bir Dakika hareket ettikten sonra klimayı iç havayı çevirecek şekilde açıyorum. Şehir içinde hep böyle, uzun yolda ara ara dış havaya alıyorum içerideki hava değişsin ve çok kurumasın diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ahmetdigital kullanıcısına yanıt
    İyi bir klima 2. kademede 10 derece altında üflemeli. Ben de sizin gibi ölçümler yapıyorum. 2011 model dizel Corsa 1. kademede 4,8 derece, 2. kademede 8,5 derece, 3. kademede 11,3, 4. kademede 14,5 derece üflüyor. Bu değerleri dış sıcaklık 28,5 derece iken ölçtüm. Ahmet bey siz de farklı kademelerde üfleme sıcaklıklarını ölçüp bizimle paylaşır mısınız?
     ARAÇ KLİMA  ve araç klima problemleri- ARAÇ KLİMA  ve araç klima problemleri- ARAÇ KLİMA  ve araç klima problemleri-

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmetdigital

Arkadaşlar bu araç klimaları kaç derece üfler standardı nedir. ustalar hangi değeri baz alarak NORMAL diyorlar. 16 derece ölçende normal diyor, 5 derece ölçende normal diyor.

benim aracımdada derece sorunu var. Temmuz da sabah serinliğinde Kuru hava (Konya) dış sıcaklık 23 derece iken 5 derece üflüyor. öğleden sonra aracın içi 50 dış hava sıcaklığı 35 derece iken 10 derece üflüyor. ama o 10 derece 15-20 dakikada içeriyi 27 derece civarına getiremiyor bayılıyorsunuz içeride. derece ile ölçtüm tüm değerleri. araç 2005 corolla

birde soğutma esnasında verimli soğutma, içeriden hava döndürerekmi, yoksa dışarıdan hava alarakmı olur?

Geçenlerde polen filtresi değiştirdikten sonra ölçüm yaptım. Tek tek kademeleri ölçmedim ama 3.fan üfleme kademesinde (enfazla4) 4-5 derece civarında ölçüm yaptım. Araç hareket etmezken 6 derece ve kısa süreli daha fazla olabiliyordu.

• hareket halinde iken klima açıp kapatmayı nasıl yapmalıyız.ben boşa alıp açıyorum kapatacağım zaman boşa alıp kapatıyorum.ancak hareket halinde iken ve klima açıkken fan düğmesini 0 konumuna getirince klima ışığı sönüyor .bu klimanın kapandığı anlamına mı geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

hareket halinde iken klima açıp kapatmayı nasıl yapmalıyız.ben boşa alıp açıyorum kapatacağım zaman boşa alıp kapatıyorum.ancak hareket halinde iken ve klima açıkken fan düğmesini 0 konumuna getirince klima ışığı sönüyor .bu klimanın kapandığı anlamına mı geliyor.

Klimayı devreye sokarken boşa almanıza gerek yok motorun devri çok yüksek olmadığı sürece hareket halinde de devreye alabilirsiniz.

Devreden çıkartırken dikkat etmeniz gereken herhangi bir husus yok.

Renault serisinde klima tuşu basılı durumda iken fanı açarsanız klima kompresörü çalışır fanı kapattığınızda kapanır.

Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: clio 1.2 16 v

hareket halinde iken klima açıp kapatmayı nasıl yapmalıyız.ben boşa alıp açıyorum kapatacağım zaman boşa alıp kapatıyorum.ancak hareket halinde iken ve klima açıkken fan düğmesini 0 konumuna getirince klima ışığı sönüyor .bu klimanın kapandığı anlamına mı geliyor.

Klimayı devreye sokarken boşa almanıza gerek yok motorun devri çok yüksek olmadığı sürece hareket halinde de devreye alabilirsiniz.

Devreden çıkartırken dikkat etmeniz gereken herhangi bir husus yok.

Renault serisinde klima tuşu basılı durumda iken fanı açarsanız klima kompresörü çalışır fanı kapattığınızda kapanır.

Saygılar...

Teşekkürler ilginiz ve bilgilendirmeniz için.

• geçen hafta symbol'ün filtresini değiştirdim, gaz dolumu yaptırdım, 1 saat kadar makineye bağlı kaldı ve 100 lira verdim. bunun dışında yarım saat kadar elektroniğini falan da kontrol ettiler. en sonunda geriye kalan tek sorunun, klima müşürü olduğunu, onun da 30-40 lira olduğunu söylediler. bakalım, yarın gelecek. müşür yanlış çalışmadığı zamanlarda, klimada hiçbir sorun olmuyor ama diğer zamanlarda durum fena.

not: yetkili serviste değil bahsettiğim yer.
  • AirDream kullanıcısına yanıt
    Air ustam sizin aracın marka modeli, model yılı nedir? Çok başarılı bir soğutması var. 2. kademede 0 derece üfleyeceğini tahmin ediyorum. Ölçüm yapıp paylaşırsanız sevinirim.
  • butun klima gazı dolumlarında içerdeki gaz komple çekilir ve aracın modeline gore gaz basılır... içeriden çekilen gaz geri basılıyormu diyorsanız basılıyor...

klima gazı bizim tanıdık 75 liraya basıyor... hasanpaşada...

herkesin genelde klima az soguttugunda yaptıgı belli şeyler vardır... mesela filtre degistirmek ... gaz ekletmek... önemli olanlardan biri de klima radyatorunu temizlemektir... tazyikli suyla yıkayınki daha çok sogutsun...

bu arada normalden yuzde 10 fazla gaz basılabilir... daha iyi sogutur... bir zararını goren olmadı etrafımda...
  • Benim aracin Klima komp. arizali. Oglen sicaginda araca bindiginizde sogutmasi baya zaman aliyor. Ancak aksam bindigimizde cok daha kisa surede klimadan soguk hava geliyor hatta buz gibi.

S1k dur kalklarda ilik hava veriyor, eger trafik s1k1s1ksa bosa alip gaz veriyorum.

Aracin icinin soguklugu olsa birisi oglen sicagi biri aksam diye yorum yapabilirim ancak rac ici degil, klimadan gelen soguk hava ve suresi farkli.
    Bu nasil oluyor bilgisi olan var mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TERİOS55

Air ustam sizin aracın marka modeli, model yılı nedir? Çok başarılı bir soğutması var. 2. kademede 0 derece üfleyeceğini tahmin ediyorum. Ölçüm yapıp paylaşırsanız sevinirim.

Araç xsara, kademeler arası okadar farkedermi bilmiyorum sonuçta manuel bir klima. Eğer imkanım olursa yeniden farkı kademelerde ölçüm yaparım.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.