Şimdi Ara

Araç kullanırken sırt ağrısı neden olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
3.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler 3-4 saatlik bir yolculukta sırtım ağrıyor arkaya yastık falan koydum ancak farketmedi,acaba sırt sabit bir şekilde 3-4 saat durduğundan mı ağrır yoksa koltuktan mı.. koltuğu arkaya yatırdım olmadı öne dümdüz yaptım yine farketmedi,sizde durum nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bella Ciao -- 18 Eylül 2019; 1:48:4 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sırt ağrınız sadece araba kullanırken ise 'sürüş pozisyonu nasıl olmalı' içerikli videoları izleyerek çözüme ulaşacağınızı düşünüyorum.

• Psikolojik durumunuz da etken olabilir.

Kullandığınız güzergahta trafik nedeniyle aşırı geriliyorsanız sırt ağrısı ile kendisini belli eder.
  • Bence aracın koltuk yapısı ile ilgili de olabilir. Zira 2006 Corolla almıştım zamanında, 2-3 ay boyunca sürekli sırt ağrısı çektim. Aracın koltuğu benim sırt yapıma uymuyordu sanırım. O aracı sattıktan sonra bir daha o türde bir sırt ağrısı yaşamadım.
  • anyhill kullanıcısına yanıt
    Aynen bunu düşünüyorum bende çünkü yol boş stres olacak bir durum yok,lakin tahminim sırt sabit bi şekilde 3-4 saat durduğundan yorulup ağrıyor gibi geliyor ya da koltuktan olabilir belki de..

• Koltuğu biraz daha dik konumda ayarla, ilk başta rahatsız gelse de sonra alışacaksın ve ağrın gider. Ben öyle çözdüm bendeki ağrıyı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk araba kullanmaya başladığımda olurdu. Kendinizi fazla sıkıyor/kasılıyor iseniz olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sirtin 90-100 derece arasi bir acida olmali
  • BELİM AĞRIYOR DİYENLERE NOT.... TOYOTA AVENSİS ELEGANT EXTRA otomobil alacaksınız.Fiyatı 75 - 95 Bin arası...Elektrikli bel destek ayarı var...Koltuğa oturup belinizin tam şekline göre elektrikli motorla koltuğun kıvrımını ayarlıyor.. Hafızaya alıyor... İstanbuldan çık Kars a git... Arada 4 - 5 saate bir tuvalet molası uyku molası ile işlem tamam...Bel ağrısı koltukla ilgili.....Bu araba ile çözülmüş...Atmıyorum...Gerçek yazıyorum...
  • Koltuğu en dik pozisyona da getirdim yine ağrı yaptı..sürekli sabit durunca oluyor yada koltuktan bence

• Koltuğun verdigi rahatsizlik diye tahmin ediyorum..

• Hatalı koltuk ayarı ve koltuğun rahatsızlığından oluşur.

Şahin koltukları yumuşacıktır oturunca oh be dünya varmış dersin ama 1 saat sonra ağrı yapmaya başlar.

6 senedir kullandığım aracımın koltukları belimi ve sırtımı mahvediyordu. Yeni araçta bel ve baldır destekli spor koltuklar var. Virajda bile sağdan soldan belimi sarıyor büyük rahatlama yaşatıyor insana.
  • Koltuğu biraz daha dikleştirin.Bel ağrısı sorunu yaratırsa bel destek yastığı ile kullanın.Zamanında böyle çözmüştüm.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sürekli sabit durunca hangi araba olursa olsun bir süre sonra yorgunluk yapar. Bu sürecin ne kadar uzun olacağını da koltuğun kalitesi belirler.
    Şu satılan bel desteklerinden alabilirsiniz. Veya daha konforlu, koltukları ergonomik bir araca geçiş yapın (volvo bu konuda çok başarılıdır).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nacker -- 18 Eylül 2019; 14:52:9 >
  • boyun uzunsa koltugu biraz geriye yatirmayi dene, tam dik olunca omurgaya baski yapiyor olabilir

• Koltuk ergonomik değilse nereye yatırırsan yatır rahatsız eder.

Bunu civic te çok yaşadım. 8 saatlik yol sonunda bel tutulması yaşıyordum.

Şimdiki aracım ile 18 saat yolculuk da yapsam bel sorunum olmuyor. Çok rahat
  • Accent Blue'yi uzun sure kullaninca belim ağrıyordu. Daha sonra ayni güzergahta e serisi kullandım. Hiç ağrı olmadı.

• Sorun koltuk kaynaklı değilse. Üst bölge kaslarınızı güçlendirin. Adonis, sırt, göğüs ve üst göğüs. En son trapez kaslarınızı güçlendirecek, antremanlar yapmanızı öneririm.
    Spor salonuna gitmenize gerek yok dambıl varsa kolayca yaparsınız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.