Şimdi Ara

Araç lastiği hakkında yazlık kışlık 4 mevsim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba hayırlı forumlar. Arkadaşlar 5 ay önce araç aldım. 2020 model i20. Yeni yeni kullanıyorum acemiyim. Hankook ventüs prime 4 lastikleri takılı aldığımda öyleydi muhtemelen 0 bayi çıkışlı lastikler. Araç 24 bin kmde. Bu kışı hankook un yaz lastikleriyle çıkardım günde ortalama 60 65 km kullanımım var. İş yeri ev arası 25 km. Borçlardan dolayı lastik alamadım birde 215 45 r17 ebatları aşırı pahalı. Aracı yoğun kar kış şartlarında pek kullanmadım kar yağmadı en sert kış 4 5 derece geçti. Ama tabi seneye nolur bilinmez. Genellikle Konya Afyon ısparta civarları seyahatlerim oluyor. biraz daha km yapıp yıllık bakıma götüreceğim. Sizce 4 mevsim mantıklı mı kullanan var mı tavsiye eder misiniz. Benim lastik bayi çıkışlı 2020 kasımda alınmış. Yıl olarak 5. Yıla geldi km olarak daha 24 de ama 5 yıldan sonra kullanmayın diyorlar. Bu durumda hem yaz hem de kışın birde kış lastiği 2 masraf çıkacak bana. Sağlam bir 4 mevsim lastik alsam işimi görür mü? Yani bu deneyi yaz lastigiyle çıkardık ama kaza geliyorum demez. Bu sene birde ılık geçti. Konya ısparta için 4 mevsim iş görür mü sizin düşünceleriniz nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Lastikte çatlama yok ve dişleri tam erimemiş ise bir sene daha binin. Çatlamalar var ise 4 mevsim alın Laufenn, Kormoran uygun fiyatlı güzel lastiklerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Mevsim lastik ve diğerlerini kullanmış birisi olarak kesinlikle yaz ve kış lastiği ayrı olmalı diyenlerdenim.

Yaşadığınız yerde kar kış yoksa yeni bir Yaz 4 Mevsimden iyidir fikrindeyim testler böyle demesede.

4 Mevsim kışın kış değil karda kar değil yazın yaz değil arada bir lastik.(belki benim aldığımdandır )

İmkan varsa yazın yaz lastiği kışın kış tabi..

Eğer aktif kullanılmıyorsa kışın çıkma düşünebilirsiniz.

• merhamet95 M kullanıcısına yanıt
    4 mevsim lastikler daha az km yapan kullanıcılara daha makuldur. Daha cok sehir ici kullanım yapan ev iş giden senede 10 bini gecmeyen araclarda 3/4 yıl kullanılabilir. Kışın yazlık gibi pati cekip durmaz, frende kızak gibi kalmaz. Kışlık gibi buzlu zeminde güzel cekis ve frenaj saglamaz. Yavas yavas da olsa yürür yavas yavas da olsa durur.

Yazin ise yazlık lastiğe göre tutuş daha azdir, ses daha fazladir,aşınma daha yüksektir.

4 mevsim de performance alabilmen için de premium sayılabilir modellerden alman gerekir ki buda oldukca pahalı bir seçenek oluştur. Ucuz 4 mevsimler ne Kışın ne Yazin tat vermez.

Benim fikrim ucuz da olsa Yazin yazlık uygun fiyatli da olsa Kışın Kışlık.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kış Lastiği Tavsiye
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.