Şimdi Ara

Kışlık lastiğin yazlık lastikten daha sessiz olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun kislik lastikleri taktirdim malum havalar soguyor. Bariz sekilde kislik lastik varken arac lastik sesini daha az aliyor. Yazlik lastigim michelin, kislik lastigim nexen. 2 lastik de 2020 uretimi benzer kondisyonda. Saklama kosullari da ayni. Dahasi kislik lastik daha konforlu hissettiriyor. Ve dahasi yakit tuketimini arttirmadi. İsten eve donus yolunda 3.5lt-4lt arasi yakitim oluyordu, bugun kislik lastikle 3.5lt yaktim.

Peki bu nasil oluyor? Bir tarafta michelin bir tarafta nexen. Michelin lastik fiyatlari nerdeyse nexen'in 2 kati durumda. Michelin lastikler fabrika cikisli aracin ustunde gelen lastikler, dusuk kalite uretilmis olma ihtimali var mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Var modeli ney Michelin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Energy saver olmasi lazim

• masterap M kullanıcısına yanıt

energy saver michelin dandik bi modeli. primacy 4 falan iyi modellerinden biri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 24 Kasım 2021; 9:48:47 >
  • Aynı durum bende de var. Hankook vp3 yazlıkları çıkarıp, petlas glacier w661 kışlıkları taktım. Hava 12 derecenin altında ise ciddi oranda ses daha az. Ama bu gün 20 dereceyi gördü sıcaklık, bu sefer uğultu hafiften başladı. Benim dikkatimi çeken bir diğer konu da araba daha yumuşak oldu ancak savrulmaya başladı. Yazlıklar kadar güven vermiyor.

• sürattrage S kullanıcısına yanıt

Petlas olduğu için oluyor o savrulma. Yol tutuşu çok iyi değil genel olarak. Hankook evo 3 kışlık alsaydın kuru zeminde yol tutuşun o kadar düşmezdi. Evo 3 ve petlas snowmaster kullanıyorum farklı araçlarımda ondan biliyorum  .

Konu sahibi arkadaş, michelin energy saver 4 yaşına girdiyse değiştir bence, yol tutuşu rezalet tek iyi yanı az yaktırması. Ayrıca kışlık lastik soğukta yumuşaklığını koruyabiliyor, yazlık lastik ise sertleşip ses yapıyor ve yol tutmuyor. Hele energy saver olunca durum daha da beter oluyor. Arabana yazlık olarak biraz tuzlu olur ama yazlık olarak conti premiumcontact 6 alırsan lastik neymiş anlarsın. Yine tecrübe ile sabittir.

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

S1 Evo3'ten memnun musunuz? Geçen sene 225/45/17 ebatta S1 Evo2 alacakken ani bir karar değişimiyle Nokian Powerproof almıştım. Onun üzerine de S1 Evo 3 geldi. Kullanıcı olarak yorumlarınız nasıl?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kartalus kullanıcısına yanıt

Yeni taktırdım, 215 45 18 ölçülerde. Bir kaç kez sınırlarını test ettim, yol tutuşu çok iyi olan bir araçta bana güven verdi. Henüz karda denemedim. Kar ve buz performansının iyi olduğunu biliyorum ama beni korkutan lastik eskidikçe ıslak zeminde yol tutuşunun kaybolması. Bununla karşılaşmazsam tamamen memnun edecek beni.

Açıklanan gibi;
    1.si Michelin energy saver alacağını orta segment markaların en popüler en iyi serilerini al fiyst aynı performansı yüksek olur.
    2. Si 15 derece altında yazlıklarda performans kaybı başlar 7 derece altında ise artık iyiden iyiye hissettirr.

• sürattrage S kullanıcısına yanıt
    Tabi markanın da olayda ilgisi var ama benim tecrübem hiç bir kış lastiği yaz lastiği ile aynı viraja aynı hızda (limit üst sınırı) giremez. Tabi kışlık kışın yazlık yazın deneyerek görülür. Normal kışlıklarda omuz taban içlerinde tırtıklı buzda ve karda vakum etksii yapmayı amaçlayan sürtünme arttırıcı tırtıklar kuru zeminde optimum tutuşu engeller ve yapısı gereği esnek bir yapıdadır buda yanal esnemeyide getirir

• Kislik lastik, eger ugultu yapan kalitesiz bir lastik degilse;

- Yoldan gelen vibrasyonu, sesi keser

- Daha konforludur

• Mart ayında sıfır km aldığım aracımın üzerinde bulunan 225/45r17 pirelli cinturato p7 c2 lastikleri iki gün önce 2019 yılında aldığım lassa snoways 4 kış lastikleri ile değiştirdim ve yol sesi neredeyse yarıya kadar azaldı.Bir arkadaşım aracına 205/55R16 ebadında continental ts 860 kış lastiği almıştı,sessizliğine hayran kalmıştım.

• kutay86 K kullanıcısına yanıt

Bende de hissedilir bir azalma oldu. Daha konforlu hissettiriyor ve yakit ayni kaldi. Genelde bu yazdiklarimin tersi olarak biliyordum ancak benim durumumda baskalari da varmis :)

• Mhmmd.239 M kullanıcısına yanıt

Fiyati uygun olmadigi muddetce michelin almam ancak fabrika cikisli geldigi icin yapacak bisey yok. Aracin yalitimi kotu oldugundan kislik lastik ses konusunda oldukca hosuma gitti

• AtesHırsızı kullanıcısına yanıt

Lastik 1 senelik maalesef degistirme ihtimalim yok fabrika cikis ustunde geldi aracin. Yakita da bi etkisi yok gordugum kadariyla :) ne ise yariyor bu meret anlamadim. Ne michelin kalitesi var ne de energy saver falan degil

• Muhtemelen energy saver lastik sertleşmiş, bu sebeple ses yapıyor. Fren mesafesi de uzamıştır, dikkat edin.

• idemo kullanıcısına yanıt

2020 depoda korunan lastik nasil sertlescek hocam ?

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Hocam powerproof da benim merak ettiğim bir lastikti.Deneyimlerinizi aktarır mısınız ?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3.0V6 kullanıcısına yanıt

Hocam ben çok memnunum. Ben lastik tercihinde bilindik tercihlerin dışına çıkıp denemeyi tercih ediyorum. 2020 Haziranda taktım. Geçen sene kışın kapalı otoparkta bıraktım aracı, bu yaz kullandım. Geçtiğimiz hafta da çıkarıp kış lastiğine geçtim. Toplam 30 bin km kullandım 1 senelik süreçte. Çok çok memnun kaldım. Gerek fren mesafesi gerek konforu gerek yalıtımı konusunda beni çok tatmin etti. Normalde aynı lastikten gitmeyi sevmem ama bundan sonra muhtemelen tekrar Powerproof alacağım.

Anlattıklarınıza göre söyledim. Ayrıca energy saver çabuk sertleşir. Fren mesafenizde uzama var mı önemli olan o.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.