Şimdi Ara

araç mı kiralayayım yoksa kendi benzinli aracımla mı gideyim ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: zenmavi

Yerinizde olsam ucakla gidip inince kiralama yapardım. 18 yaşındaki araç sürpriz masraf çıkarabilir. Ya da dizel bir Linea ya da Fluence kiralayıp onunla giderim. ( Tabii ki kurumsal firmalardan yoksa başınıza dert alırsınız)

Dizel linea sakın olmayan kullanımla dahi 6 ltden fazla yakmaz. ( Kullanıcıyim oradan biliyorum)

Ki benim araç 107000 km de sizinki maç 10.000 de olacak

3 kişi olacagız
  • quote:

Orijinalden alıntı: KhaZiggs

Hesaplamaya çalıştım ama yanılabilir.

Reno Megane 4 kiraladığınızı varsayalım;
    950 TL kira ücreti
    4.2 lt ort yakıt hesaplasak 3000 km yapsanız, 600-700 arası yakıt ücreti değişir.

Aşağı yukarı 1600-1700 gidecek.

Bilet alıp ordan kiralasanız;
    120 lira gidiş dönüş bileti
    750 kira parası, 200 yakıt gitse 1250-1300

Hesap değişebilir ortalama fiyatlara bakıp hesapladım

benim araçla aynı fiyata gelecek aşağı yukarı ama yeni araca binecegim
  • beybiger B kullanıcısına yanıt
    3 kişi uçak masraflı olabilir dizel araç kiralayan avisten keyfinize bakın. Bu ay her kartta yakıt kampanyası var hemen hemen takip edin ona göre yüzde 10 kadar da puan dönüşü olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi aracın her zaman en rahatı oluyor problemi yoksa. Gaza biraz az basarsanız yakıtta düşer uzun yolda.
  • quote:

3 kişi uçak masraflı olabilir dizel araç kiralayan avisten keyfinize bakın. Bu ay her kartta yakıt kampanyası var hemen hemen takip edin ona göre yüzde 10 kadar da puan dönüşü olur

3 kişi git gel 400tl uçak parası 2000tlye kadar gözden çıkarırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: beybiger

quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: marmarascorpion

100 km 'de 5 lt civarı yakar ama unutmayın ki uzun yolda benzinli araçta az yakar aracına göre değişir tabi ama ortalama benzinli araçları düşünürsek 6 lt civarı yakacaktır.

O yaştaki marea 6 yakmaz. Şehirdışında rodajdaki lineayla hiç kasmadan 5 yaktırdım. Kasınca 4lere düşüyordu. Aynı kullanımda almera 7.5 mondeo 8 rahat yakıyor.

2500dD 5.vites 80-90 arası 7-8lt

Dediğim gibi yakıyormuş. 80 90 giderek linea 4.5lara iner rahatlıkla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• şimdi 2 hafta sonrasına antalya havalimanına 3 kişi gidiş dönüş 450tlye bilet buldum,linea dizel 7 gün full kasko kurumsa firma 900tl,1300km de yol yapsam 400de yakıt toplam 1750tl civarı bence uygun
  • Kurumsal firmaların dizel araçlarında genelde kilometre sınırı olur günlük 300 km civarında olması lazım. Detaylı bilgi almadan kiralamaya karar vermeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Avia -- 26 Mayıs 2017; 14:7:56 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Isterse gidis gelis 3000 lira tutsun. Yine de kendi aracinizla gidip gelmek mantikli.

Ben kiralik dizel arac hic duymadim.

Dizel kiralık araçtan bol ne var?

Ilginc. Kurumsal firmalari bilmiyorum ama normal kiralamacilarda dizel arac pek gormedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Avia

Kurumsal firmaların dizel araçlarında genelde kilometre sınırı olur günlük 300 km civarında olması lazım. Detaylı bilgi almadan kiralamaya karar vermeyin.

antalyadan yazlık bozyazıda 262 km diyor gitgel 550 desek 500 de orda gezsem kabaca 1200km 7x300 2100km yeter bence
  • Bende de Marea vardı, 1 seneye yakın kullandım. LPG takılı idi. 3000 km yol gitsem 550-600 TL yakar diye düşünüyorum. Dizel araç kiralasanız 100 TL karınız anca olur, belki 120 TL diyelim. Araç kiralamaya gerek yok bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Avia

Kurumsal firmaların dizel araçlarında genelde kilometre sınırı olur günlük 300 km civarında olması lazım. Detaylı bilgi almadan kiralamaya karar vermeyin.

Bana budget 400 km demişti. Bir kaç günlük kiralamalarda km sınırı yok ama bir haftada 400 kmden hesaplayabilirsiniz. 2800 Km yapıyor. Konuşmak lazım.

• quote:

quote:

quote:

Isterse gidis gelis 3000 lira tutsun. Yine de kendi aracinizla gidip gelmek mantikli.

Ben kiralik dizel arac hic duymadim.

Dizel kiralık araçtan bol ne var?

Ilginc. Kurumsal firmalari bilmiyorum ama normal kiralamacilarda dizel arac pek gormedim.

Evet normal kiralamacılarda bende görmedim. Gördüğümde de kmleri yüksekti. 80 100 bin. Hatta bir tane 160 binde vardı.

• Aviste km sınırı olması lazım ben kiraladigimda böyle bir konu hatırlamıyorum. ( Belki de ben fazla km yapmayacağım için göz ardı etmiş olabilirim)

• quote:

Orijinalden alıntı: anyhill

Bende de Marea vardı, 1 seneye yakın kullandım. LPG takılı idi. 3000 km yol gitsem 550-600 TL yakar diye düşünüyorum. Dizel araç kiralasanız 100 TL karınız anca olur, belki 120 TL diyelim. Araç kiralamaya gerek yok bence.

uçakla gideceğim 2000 km yerine 400km süreceğim
  • quote:

Aviste km sınırı olması lazım ben kiraladigimda böyle bir konu hatırlamıyorum. ( Belki de ben fazla km yapmayacağım için göz ardı etmiş olabilirim)

hertz sınırsız km full kasko mini onarım 1 ek sürücü 780tl
  • Tek kişi gidiyorsanız uçakla gidip arabayı orda kiralamak daha mantıklı gibi görünüyor. Hem yorgun olmazsınız hem de o riski almamış olursunuz. Ayrıca yakıt parası bilet parasından daha fazla olur diye düşünüyorum. Yolda yediğiniz yemek içtiğiniz içecek ve girdiğiniz wc de ekstra masraf olucaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: LecAss

Tek kişi gidiyorsanız uçakla gidip arabayı orda kiralamak daha mantıklı gibi görünüyor. Hem yorgun olmazsınız hem de o riski almamış olursunuz. Ayrıca yakıt parası bilet parasından daha fazla olur diye düşünüyorum. Yolda yediğiniz yemek içtiğiniz içecek ve girdiğiniz wc de ekstra masraf olucaktır.

-kendi aracım 1500tl tutuyor
    -kiralama 800 7 gün ,3 kişi uçak gidiş-dönüs 450 + 300tl yakıt 1550 hadi 1650tl diyelim 2000km yerine 400km gidecegim
  • bu yaz 1300 km yaptım opel aracımla 115bin km de idi 2000 model benzinli 1.6 400 lira yaktı gezdim ettim dönmeye 1 gün kala araç conta yaktı hararet falan ettirmemiştim süpriz yumurta gibi yanina 4 lt motor yağı 5 lt su stepne yedek ampul ilkyardım kitini ve yangın tüpünü almayı unutma kendi aracınla git bu aracı yol yapasın diye para verdin kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Columbia- -- 26 Mayıs 2017; 14:36:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Columbia-

bu yaz 1300 km yaptım opel aracımla 115bin km de idi 2000 model benzinli 1.6 400 lira yaktı gezdim ettim dönmeye 1 gün kala araç conta yaktı hararet falan ettirmemiştim süpriz yumurta gibi yanina 4 lt motor yağı 5 lt su stepne yedek ampul ilkyardım kitini ve yangın tüpünü almayı unutma kendi aracınla git bu aracı yol yapasın diye para verdin kolay gelsin

tamamda 1000km git 1000 gel yol var birde 400km git gel yapmak var
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.