Şimdi Ara

araç mı kiralayayım yoksa kendi benzinli aracımla mı gideyim ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • marea uzun yolda yormaz ama yakıt olarak üzer. ben geçen kasım ayında marmaris-zonguldak-amasra rotasında 2.500 km yol yaptım 1.6 multijet bravoyla 200 tl gidiş-200 tl dönüş. 400 liraya seyahatimi tamamladım. benzinli arabayla 3000 km olarak hesaplamayın. şehir içlerine girince ışıklar, dur kalk derken daha fazla yakıyor. en mantıklısı sıkı pazarlıkla dizel bir focus kiralayıp ailenizle geze geze seyahat etmeniz. uzun yolda dizeller yakıt olarak çok tatmin edicidir. motor ısındığı zaman yakıt ibresi inmek bilmez. focus önermemin sebebi symbol, clio, linea gibi araçlarda beliniz ağrır. yolculuk azaplı geçer.
  • Budget enterprise gibi kurumsal yerden havalimanından dizel clio kirala geç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mersin tarafındaki ve toroslarda tırmanışta marea hayvan gibi yakar

Uzun yolda konfor bakımından sorun yaratmaz ama dizel Focus ile rampalarda daha rahat edersiniz. Turbodan kaynaklı rampaları fıtı fıtı tırmanırsınız.

Kiralamada clio ile symbolden uzak durun marea'nın rahatlığının 10'da 1'ini vermez, kiraladığınıza pişman eder. Linea yine uzun yolda idare eder ama egea, focus, marea kadar rahat olmaz. Hatta mümkünse reno'dan komple uzak durun koltukları çok rahatsız. Marea'dan sonra işkenceye çevirir yolu.

Uzun yol yapmayı seviyorsanız, marea'nın kondüsyonu da iyiyse kendi arabanızla çıkın. Çok daha keyifli olur. Marea'nın kondüsyonu yetersiz ise rampalarda ciddi zorlar.

Geçen yaz ilk tatilde Doblo'nun kondüsyonu bu kadar iyi değilken Antalya'dan muğlaya gittik. Dağlarda gidiş 1 depo, dönüş 1 depo 120 litre civarı benzin harcadık 5000-5500 devirlerde anca tırmandık, sonrasında 2 kere periyodik bakım, komple yeni egzos sistemi, yeni bobinler vs derken yeni kendine geldi araba. Bakalım bu sene daha rahat çıkıp daha az yakmalı.

Not: Doblo'da da 1.6 16v lik benzinli motor var ve kesinlikle LPG'ye bulaşma. Hayatının hatasını yapmış olursun. Bu motor + LPG = sanayi ile akrabalık.

• Bu tür bir konuyu ancak yorgunluk sebebiyle düşünürdüm. Yoksa her türlü kendi aracının rahatlığı değişilmez. Ayrıca araç az km yapıyor o yüzden LPG takmadım demişsiniz. Her gideceğiniz yeri böyle hesaplıyorsanız az km yapar tabi. LPG olsaydı hiç düşünmeden yola çıkardınız.

• 25yaş üstü diyor 91liyim ama ekim dogumluyum 25 yaş kriterine uyuyormuyum
  • marmarascorpion kullanıcısına yanıt
    Piyasadaki kiralık dizel araçlar için uzun yolda 5 litre çok fazla. En fazla 4 litre yakar. 120-130 bandından düşmeden 4 litre en fazla.
  • Corolla 1.4 d4 mm

kirala ;

3.5 lt /100 km

ortalama ile gider gelirsin

araç mı kiralayayım yoksa kendi benzinli aracımla mı gideyim ?

• https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=125405951

Corolla ile ilgili tüketim verileri

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

quote:

Orijinalden alıntı: beybiger

25yaş üstü diyor 91liyim ama ekim dogumluyum 25 yaş kriterine uyuyormuyum

genç sürücü parası ödersin olmadı. İstediğin yaşta istediğin aracı kiralayabilirsin. Ben kiraladığımda 5.20 yeni kasa e180 falan kiralıyorum. yaş 24

yıl olarak 25 im ay olarak dolmadı
  • 18 yaşında araba ile yola çıkılmaz demişler araba değil mi bu bende 93 model doğan var 500 km durmadan yol yapıyorum 18 yaşında maream olsa edirneden karsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuzluSoğan

Bemimde dolmadı sayılmaz ödersin 30 tl günlük.

araç 47 yaşındaki birinin üzerinden alıcam ben ek şöför olarak kullanıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lé Cola

18 yaşında araba ile yola çıkılmaz demişler araba değil mi bu bende 93 model doğan var 500 km durmadan yol yapıyorum 18 yaşında maream olsa edirneden karsa

ben samara ilede giderim 1000km ama başka durumlarda var.
  • Git gel yol cekmektense ucakla rahatca gidin araci orda kiralayip yol yorgunu olmadan rahatca kullanin.

Varsin 3 5 fazla para gitsin. 3 gunluk dunyada yorulduguna degmez.

• Neden benzinli Marea aldın??
    Hadi aldın neden tüp taktırmadın?
    Hadi tüp taktırmadın neden 18 senedir aracı değiştirmedin ?? şaka şaka..

Birisi demiş kiralık dizel araç hiç duymadım öbürü Hertz şirketini duymadım internetten baktım iyiyiye benziyor vs vs..
    Yazmayayım diyorum ama, hiçbir bilgisi,hayat deneyimi olmayan bildiğin cahil cühela insanlar forumu istila etmiş durumda..Sadece bu konuda değil genelde sallamasyon yalan yanlış cevaplar veriliyor..Foruma sormaktansa akıllı bilgili bir arkadaşa veya komşuya sormak daha doğru..

150 TL masraf yapıp 1600 km yol yorgunluğundan kurtuluyor ve aracınızın 2-3.000 km daha az yıpranmasını sağlıyorsunuz..daha ne olsun ..Avis,Budget,Hertz ve İnterCar gibi güvenilir markalardan araç kiralayın ve araç kaskosunun fotokopisini de alın..Hayırlı yolculuklar

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.