Şimdi Ara

araç mı kiralayayım yoksa kendi benzinli aracımla mı gideyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
3.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • istanbuldan mersine gideceğim git gel gezi vs 2500-3000 km yapacagım.1500tl benzine veririm toplamda ve araç 18 yaşında marea sizce dizel araç mı kiralayayım 1000tl 7 gün yoksa kendi aracımla mı gideyim.

-kendi aracım 1500tl tutuyor
    -kiralama 800 7 gün ,3 kişi uçak gidiş-dönüs 450 + 300tl yakıt 1550 hadi 1650tl diyelim 2000km yerine 400km gidecegim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beybiger -- 26 Mayıs 2017; 14:32:19 >

• 18 yaşındaki marea'ya neden lpg taktırmadın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: toxoplazma

18 yaşındaki marea'ya neden lpg taktırmadın?

az km yapıyor 115binde
  • sonuçta dizel diye su yakmıyor. kendi arabanla git. kiralık araç başına bela da olabilir.
  • Yollar fena ben çukura düşürdüm sağ teker bilyası dağıldı 200-250 tl masraf. O kadar yolu sürmekte yordu.
    Eğer bu kadar benzin parası tutacaksa araç kiralamakta iyi fikir daha konforlu olabilir yeni araç
  • Hacı İstanbul mersine hangi güzergahtan gidicen.

Eskişehir-Konya üzerimi.

Ankara-Aksaray üzerimi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Lpg motora zarar bide lpg bakımlarıylamı uğraşsın

Az km yapıyorsa benzinli her türlü kârdır

Ayrıca 2. Elde tüp takılmamış ve motorla oynanmadığı için orjinal gibi satacaktır buda onun için extra kâr

Hocam sizin cevabınıza gelirsek garenta avis gibi yerlerden dizel bir renault kiralayın alacağınız benzin parasından daha ucuza yakıtı halledersiniz hemde kirası 100-110 lira civarı filan olur. 18 yaşındaki arabayı bence yormaya değmez

Not: Marea kullanıcısıyım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Isterse gidis gelis 3000 lira tutsun. Yine de kendi aracinizla gidip gelmek mantikli.

Ben kiralik dizel arac hic duymadim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeGaDave06

quote:

Lpg motora zarar bide lpg bakımlarıylamı uğraşsın

Az km yapıyorsa benzinli her türlü kârdır

Ayrıca 2. Elde tüp takılmamış ve motorla oynanmadığı için orjinal gibi satacaktır buda onun için extra kâr

Hocam sizin cevabınıza gelirsek garenta avis gibi yerlerden dizel bir renault kiralayın alacağınız benzin parasından daha ucuza yakıtı halledersiniz hemde kirası 100-110 lira civarı filan olur. 18 yaşındaki arabayı bence yormaya değmez

Not: Marea kullanıcısıyım

eyw clio-egea 700-800tl 7/gün

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beybiger -- 26 Mayıs 2017; 13:23:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -Uzumaki Naruto-

Hacı İstanbul mersine hangi güzergahtan gidicen.

Eskişehir-Konya üzerimi.

Ankara-Aksaray üzerimi?

istanbul-ısparta-antalya
  • yada antalya'ya uçakla gidip ordan mı kiralasam 200tl +bilet parası tutar
  • Budget garenta gibi bir firmadan kiralık dizel linea iyi olur. Kafanız rahat eder hem. Sıfıra yakın araçlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

Budget garenta gibi bir firmadan kiralık dizel linea iyi olur. Kafanız rahat eder hem. Sıfıra yakın araçlar.

linea ve egea 1.3mtj 2500kmde ne yakar acaba genel uzun yol
  • forumu kullanıcısına yanıt
    hocam sirketlerin çoğunda dizel zaten benzinli kiralama aracı az olur yanlış yazdınız sanırım

• beybiger B kullanıcısına yanıt
    100 km 'de 5 lt civarı yakar ama unutmayın ki uzun yolda benzinli araçta az yakar aracına göre değişir tabi ama ortalama benzinli araçları düşünürsek 6 lt civarı yakacaktır.

• Hesaplamaya çalıştım ama yanılabilir.

Reno Megane 4 kiraladığınızı varsayalım;
    950 TL kira ücreti
    4.2 lt ort yakıt hesaplasak 3000 km yapsanız, 600-700 arası yakıt ücreti değişir.

Aşağı yukarı 1600-1700 gidecek.

Bilet alıp ordan kiralasanız;
    120 lira gidiş dönüş bileti
    750 kira parası, 200 yakıt gitse 1250-1300

Hesap değişebilir ortalama fiyatlara bakıp hesapladım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: marmarascorpion

100 km 'de 5 lt civarı yakar ama unutmayın ki uzun yolda benzinli araçta az yakar aracına göre değişir tabi ama ortalama benzinli araçları düşünürsek 6 lt civarı yakacaktır.

O yaştaki marea 6 yakmaz. Şehirdışında rodajdaki lineayla hiç kasmadan 5 yaktırdım. Kasınca 4lere düşüyordu. Aynı kullanımda almera 7.5 mondeo 8 rahat yakıyor.

• Yerinizde olsam ucakla gidip inince kiralama yapardım. 18 yaşındaki araç sürpriz masraf çıkarabilir. Ya da dizel bir Linea ya da Fluence kiralayıp onunla giderim. ( Tabii ki kurumsal firmalardan yoksa başınıza dert alırsınız)

Dizel linea sakın olmayan kullanımla dahi 6 ltden fazla yakmaz. ( Kullanıcıyim oradan biliyorum)

Ki benim araç 107000 km de sizinki maç 10.000 de olacak

• quote:

Orijinalden alıntı: forumu

Isterse gidis gelis 3000 lira tutsun. Yine de kendi aracinizla gidip gelmek mantikli.

Ben kiralik dizel arac hic duymadim.

Dizel kiralık araçtan bol ne var?

• quote:

Orijinalden alıntı: cesmuru

quote:

Orijinalden alıntı: marmarascorpion

O yaştaki marea 6 yakmaz. Şehirdışında rodajdaki lineayla hiç kasmadan 5 yaktırdım. Kasınca 4lere düşüyordu. Aynı kullanımda almera 7.5 mondeo 8 rahat yakıyor.

2500dD 5.vites 80-90 arası 7-8lt
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.