arkadaşlar aracım 4 ocakta 3 yılını dolduruyor ,acaba muayenesini 4 ünde yaptırmam şart mı yoksa belli bir gecikme süresi var mı...yaklaşık bir ay geciktirsem cezası ne olur?....bir de istanbul plakalı ama başka bi ilde yaptırabilir miyim?.....
muyenede istenen belge ya da gitmesi gerekenler nelerdir?
Ruhsatta ilk muayene geçerlilik süresi vardır.O tarihi geçirirseniz gecikme cezası gelir.Aylık 8 lira gecikme cezası.Bir gün bile geçirseniz aylık gecikme cezası alırlar.İstediğiniz ilde muayeneyi yaptırabilirsiniz.Muayenede istenenler ise egzoz emisyon pulu ve ruhsat.Ceza ya da vergi borcu olmaması gereklidir.
quote:
Orijinalden alıntı: a_eren
arkadaşlar aracım 4 ocakta 3 yılını dolduruyor ,acaba muayenesini 4 ünde yaptırmam şart mı yoksa belli bir gecikme süresi var mı...yaklaşık bir ay geciktirsem cezası ne olur?....bir de istanbul plakalı ama başka bi ilde yaptırabilir miyim?.....
muyenede istenen belge ya da gitmesi gerekenler nelerdir?
polise yakalanmadığın müddetçe sorun yok hocam gecikme cezası çok cüzi bir miktar.. muayenede istenilen belge yok şöyle söyleyim benim araç lpgli. lpg sızdırmazlık raporu için bu raporu veren yeri 3 saat boyunca aradıktan sonra artık lpg sızdırmazlık raporunun gerekli olmadığını öğrendim. sonra direkt tüv e gittim herhangi bir belge istemediler...
Polise yakalansanda önce durumu anlatırsın. Halden anlayan polisse sıkıntı çıkarmaz.Gıcık bir tipse ceza yazar ( en son 56 TL idi ) 1 hafta süre verir. 1 hafta içinde yaptırmayıp tekrar yakalanırsan 2. kez izin kagıdı alıp, 2. kez ceza yersin. Yine yaptırmazsan bağlarlar arabayı. Arabanın herhangi bir trafik cezası, mtv borcu olmaması gerek, egsoz emisyon ölçümü yapılmış olması lazım ve trafik sigortasının olması lazım. Ocak ayı içinde yaptırırsan bu dönemki mtv'yi ödemeden de yaptırabilirsin ama şubatta yaptırmak istersen ocak ayı mtv'sini de ödemen lazım
arkadaşlar tşk ederim benim aracın ilk muayenesi 4 ocak görünüyor sanırım 5 ocak olsa ceza yemem dimi?...illa ki 4 ocak mı olması gerekir ...
1 gün bile aksatırsan ceza yersin diye biliyorum . 8 tl olması lazım .
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme