Şimdi Ara

Araç neden yorar? Ne yapılabilir? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
1
Favori
4.796
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yıllarca otomobil konforu üzerine kafayı taktım.Rahatlık nedir,en önemli kriterleri nelerdir diye.

Onlarca araba ile uzun yol yaptıktan sonra şu sonuca vardım.

Rahatlığın ilk ve en önemli şartı KOLTUK KOLTUK KOLTUK.

Aaba süper bi izolasyona da sahip olsa,muhteşem süspansiyonları da olsa,koltuk sizin sırtınızı belinizi ağrıtıyorsa,vücudunuzu sarmıyor ve uyum sağlamıyorsa , dar ve küçükse o araba benim için bitmiştir.O arabanın konforu 10 üzerinden 5 i geçemez.

Yalıtım,süspansiyon sonra gelir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ortaşekerli

efsane kasa 1.6 xei lpg li toyota corolla yorar mı?

1.6 xli ile Malatya-Antalya(Kemer) arası gittik 16 saat falan sürdü abartılı bir yorgunluk yaşamadık.
  • Bedensel yorgunluk yada halsizlik hissine titreşimler de sebep olur. Mide bulantılarıda aynı şekilde.

Lüks oto üreticileri süspansiyon sistemini bu tip titreşimleri yok edecek şekilde tasarlamaya gayret ederler. Bu yüzden iyi araba uzun yolda yormaz.

Saygılar....
  • rahat koltuklar
    otomatik bir şanzıman
    güzel bir müzik
    iyi bir yol arkadaşı
    3 saatte bir kısa molalar
    ağır ve yağsız yemek
    arada elma-kuruyemiş tarzı atıştırmalıklar
  • sessiz sakin gidince de uyku basıyor, son ses müzik açıp bilinci canlandırıyorum
  • Uzun yolda her şey yorar ama,

En çok Süratli gitmek ve Motor sesi yorar,

Dizel arabalar motor sesinden dolayi yorar, uzun yolda benzinli araba iyidir hatta lpg li daha iyidir ses iyice azalır,
  • süspansiyonları yumuşak araba yorar.net
  • Aracın geniş olması.
    Koltukların rahat olması bel desteği ve boyun desteği
    Son olarak güzel bir müzik sistemi ses harika olmasa bile istediğin müziği dinliyor olabilmelisin.
    Yukarıdaki şartlar benim için oluşmuşsa çok keyifli uzun yol yaparım hele sabah ezanı okunurken yola çıkmam hafif karanlıkta harika oluyor
  • Alman araçlarında kaportanın belli yerlerine köpük sıkıyorlar.
    Acaba kulağımızla duymadığımız fakat bedenimizi pskolojik açıdan etkileyen titreşimleri mi yok ediyorlar?
  • direksiyon ağırlığı koltuklar yalıtım felan herşey etken bunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alphace

Torku yüksek diye dizel almak istesek bu defa da dizelin motor sesi var?

Dizeller daha doğrusu turbolu araçlar düşük devirde daha yüksek hiz verdikleri için atmosferikten daha konforludur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hafif direksiyon sehirde manevralarda konforludur ama uzun ylda yorar.uzun yolda direksiyonun sabit kalması lazım.hafif olursa yüksek hızlarda çok sıkı tutmak gerekir.

yüksek araba yorar çünkü yan rüzgarlarda,yolun eğiminde çok salınım yapar.ağırlık merkezi ne kadar yere yakınsa o kadar kararlı sürüş sağlar.

motor gücü elbette yokuş,sollama gibi rahatlıklar sağlar.tabi motor sesi de fazlaysa rahatı bozar.dizel torku diye genellemek yanlış.multijet fiat500l kullandım.inanılmaz yorucu bir araba ve kesinlikle gitmeyen bir araba.

cruse control(hız sabitleme) yoksa yorar.uzun süre boş yoldaysanız 120ye sabitleyip gitmek daha konforlu olur.
  • Uzun yol uyku getirir.

İstanbul-Mersin yaparken,10saatlik yol tuttu,7saate ağaçlı tesisine geldim bi vurdum kafayı 6saat yatmışım

Araç opel corsa'ydı arkadaştan ödünç almıştım.

Birde araba değişikliği.

Uzun yolda başka bir araca bindiğin zaman acayip yoruluyor insan haliyle.

Sıkıcı geliyor,keyif aldığım arabayla gidememek.
  • Sebep: suspansiyon sertligi

Bende daha once 91 model hyundai excel vardi. O araba kesinlikle yormazdi.

Daha sonra 99 model mazda aldim. 5 saatten uzun yolda yoruluyorum.

Ayni anda ikisine de sahipken, mazdanin daha fazla yordugunu onayladim.

Sert suspansiyon iyi yol tutuyor,daha hizli gidiyorsunuz ama yoruyor.

Yumusak suspansiyon 90km yi astirmaz ama kesinlikle yormuyor.
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Logan iyi kaçıyormu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Direksiyon sertligi
    -suspansiyon sertligi
    -Koltuk rahatligi
    -iceri giren ses (yol+motor)
    -oturma pozisyonu

Mesela eski kasa Bmw Z4 vardi 2 saatten uzun yolda bariz sekilde yoruyordu. Suspansiyonu cok sertti yoldaki her sey hissediliyordu, oturma pozisyonu cok alcakti bel agritiyordu, iceri de konusmak icin bagirmak gerekiyordu hem motor sesi hem yol sesi cok fazla idi. Direksiyon cok sertti yol virajli ise kol agrisi hissediliyordu uzun sure gidince.

Yanlis aramayin arabayi kotulemiyorum kullandigim en keyifli arabaydi ama uzun yola gidince aractan yorgun iniliyordu.

Mesela Grand Cherokee de 4 saat hic durmadan yol gideyim hic yorgunluk hissetmiyordum. Sanki araba kullanmamisim da evimde oturmusum 4 saat gibi arabadan iniyordum.
  • Cevaplar için teşekkürler.
    Sorunlar için çözüm önerenlere ayrıca teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rbcntechnic

Uzun yol için öncelikle geniş araç olmalı araç içinde rahat edilmeli
    Koltukları konforlu olmalı bel desteği mutlak olmalı
    Masajlı koltuk opsiyonu varsa uzunn yollarda ömür geçirenler mutlaka tercih etmeli
    Araç yüksek torklu otomatik bir araç olmalı
    Yalıtımı iyi olmalı
    Trim sesi olmamalı
    Düşük devirde yüksek hız yapmalı

Aklıma gelenler bunlar

1 lira farkla tavandan üzerinize çikolata sosu da aksın mı?

• Beni uzun yoldan çok, daha sonra gelen tedes cezaları yoruyor.

• Uzun yolda dizel arabasının motor sesi yoran var ise satsın yaksın arabayı. ortalama bir dizel motor 110 km hızda 2000 - 2200 devir çeviriyor. 2000 devirde çalışan dizel motorun sesini 100 km hızda rüzgar ve lastik sesinden ayırt edip duyabiliyorsanız ve bu sizin kafanızı şişiriyorsa demek ki motor havuzu ile kabin arasında hiçbirşey yoktur, ya da bu yorumları yapanlar hayatlarında dizel kullanmadılar hiç.
    atmosferik 1.6 benzinli motor ile azıcık hızlandınız mı deli gibi bağırmaya başlıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.