Şimdi Ara

Araç pert olurmu?? (Resimli) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
96
Cevap
1
Favori
6.018
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçmiş olsun. motor hakkında bilgim yok ancak kaporta konusunda konuşabilirim. sadece kaput ve tampon değişecek. çamurluklar da hiç birşey yok. zaten hava yastıkları da patlamamış. eğer motorda çok bir hasar yok ise bu araç kesinlikle pert olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonidas26 -- 6 Ağustos 2015; 12:03:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

Aşağı bırakmadı, kazadan sonra çalışır vaziyetteydi ama hareket edermi etmezmiydi bilmiyorum.

dostum pert olmaz dedıgınız gıbı calısıyorsada ...bence hız olarak 45 degılde 30 larda ve durmadan devam etmiş arac yani ön gvde plastıkler ve radyatör zarar gormus..basit bir işlem ...sizden ricam kasko karsılıyacak dıye fıyatı cok yukarılarda yaptırmasın arkadas satarken çok zorluk ceker...
  • aviregal kullanıcısına yanıt
    dostum hız tam olarak 47(kamera mevcut), ben de motorda sorun yoksa pert olacağını zannetmiyorum ama bakalım 1 hafta içinde kesinleşecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aga baba -- 5 Ağustos 2015; 23:19:40 >
  • Gecmis olsun. Normal sartlar altinda pert olmamasi gerekiyor. Kaput, tampon, izgara, radyator ve birkac parca degisir. Bence motorun hasar almis olmasi soz konusu degil.

• Bu arabanin perte ayrilicagini sanmiyorum.On tarafta bi kac tamirle eskisi gibi olur.

• O darbeyi Alman Arabası veya FRANSIZ Arabası olsaydı emin olun açılırdı bizim Mercedes duvara 30 km ile girince hava yastığı açılmıştı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert mi değil mi bilmem ama kaza anında hava yastığı açılmadığı için yaralanma oldu mu?

Ya da kaza anında araç aniden durdumu yoksa o bariyerleri kırarak devammı etti buda önemli.

Güvenlik konusunda Aracın asıl görevi içindekileri korumak hava yastığına ihtiyaç varmıydı yokmuydu burdan bilemem eğer ihtiyaç yoksa ve açılsaydı büyük ihtimalle kollarınızın iç tarafları hafif yanıklar olacaktı ve hiç hastahane ihtiyacı olmasada sırf bunun yüzünden hastaneye gitmek zorunda kalacaktınız.

Allah tekrar yaşatmasın geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pert olacagini sanmiyorum, iceri yeterince girmemis gibi demirler bu yuzden motora fazla zarar vermis olabilecegini dusunmuyorum. Ancak bu disardan gordugumuz tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Evet,airbag acmayan araclara "sensorler orda degil ya"diyerek kilif bulan tayfa konuya bekleniyor

Nasil airbag acmamis hayret ettim

• Ben bu hava yastiginin olayini cozemedim.Bir bakiyorsun araba rogar kapagina takiliyor butun yastiklar patliyor baska bir kazada adam takla atiyor yastik acilmiyor.

Her zaman soyluyorum bu yastiklar sizin hayatinizi kurtarma olasiligi emniyet kemerinin yaninda sonuk kalir.Atiyorum kemer %40 koruma sagliyorsa hava yastigi %10 koruma saglar.Birde kemer takmadiginiz zaman kaza yapip yastik acilirsa gogus kafesini kirarak akcigerleri kesip nefessizlikten bile oldurme sansi varmis.

Cok gecmis olsun hocam.Yastik acilmadi diye dava acmak pek mantikli degil bir kilifini bulurlar yine dava masrafi size kalir ulkede insan caninin onemi yok malesef.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emniyet kemerini takmazsaniz acilmaz mahkemeye gitsen butun dava giderlerini sana yazarlar boylece kemer takinmayinca acilmadigini ogrenirsiniz kemer takili olmadan acilan araclarin gosterge panelinde kemer ikaz isigi yoktur

• Ve bu eski tip araclarda kemer ikaz isigi olmadigi icin hava yastiklari bagimsizdi ama uygulamada sikinti oldugu icin bu hava yastigini emniyet kemeri takinca acilacak sekilde adapte edildi

• İçerde ne var bilemem ama pert olmaz gibi duruyor.

Sadece dış aksama bariyerler fazla ve sürekli temas etmiş o yüzden zarar görmüş.
    Kısa süreli bir dokunuş değil gibi.

Şasede birşey yoksa büyütülecek bir durum yok gibi. Hava yastıkları da patlamamış..

Geçmiş olsun.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • resimden tahminle motora ciddi zarar olduysa pert kaporta dışında çok hasarı yoksa onarım gibi düşünüyorum. hava yastığı konusunda belli bir çarpma açısı ve araç hızı dışında hava yastığı zaten çalışmaz. bazı araçlarda emniyet kemeri devresi vardı ama sonradan vazgeçildi (devre kemer takılı değilken hava yastığını devre dışı bırakıyor)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 6 Ağustos 2015; 2:36:01 >
  • Ve dahada ilerisi insan hayati ucuz diye yorum yapan arkadaslara cevabim insan hayati ucuz degil ve o hava yastiklarinin calismasi icin emniyet kemerini takana kadar oter sistem ama bizler takmayiz sesini kapatiriz iptal etmenin yollarini arariz yeni sorunun cevabi su o araci yapan senin insan oldugunu ve kemeri unutabilecegini hata yapabilecegini dusunup senin hayatini senden daha iyi dusunuyor kabahati kendimizde aramak lazim

• Aracin degeri ve tamir masrafi ne bakar hangisinde sigortanin cebinden az para cikarsa ona gore karar verir arac degerinden coksa pert degilse tamir bunun belli bir yuzdesi olmaz

• Pert olacağını sanmıyorum
  • 47km hızla bu kazayı nasıl yapmış,nasıl girebilmiş oraya? Kusura bakmayın gerçekten çok garip geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Semsam -- 6 Ağustos 2015; 4:26:52 >
  • Pert olacağını düşünmüyorum fazla bir hasar görünmüyor. Karoseri de önden bir yamulma var mı ona bakmak lazım. Hava yastıgının açılmaması normal 47km lik hızla giden bir araç ve çarptıgı şey bir duvar değil metal profil çubuklar yani hayati bir tehlike oluşturacak ani bir hız kaybı yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.