Şimdi Ara

Araç pert olurmu?? (Resimli) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
1
Favori
6.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hyundai yetkili servisinde arac, bakalim inşallah dediginiz gibi olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • airbag açmaması bence iyi olmuş, 2 tane airbag yüzünden perte çıkacaktı yoksa
  • geçmiş olsun
    motorda büyük bir hasar olmadığı sürece ve hava yastığnn açılmaması sayesinde pert olmayabilir.ek olarak masraf en aşşa minimum 10.000 tl tutar tahminimce

ek olarak merak ettğim şey, isparkın bariyerine hasar verdiğiniz için isparka para ödeyecekmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyc -- 6 Ağustos 2015; 11:03:50 >
  • Bu konuyla alakali bilgim yok, polis tutanak falan tuttu, isparkin gorevlisi olay yerinin fotograflarini cekti. Sonuc olarak ne olacagi konusunda kesin bilgim olmamakla beraber polisin konusmasindan anladigim kadariyla trafik sigortasi ya da kasko karsilayacak.

• resimlere göre 15000 civarında bi hasar görünüyor. Ancak asıl sorun o metal bariyerlerin güvenliği. Camdan saplanmadığına şükür etmek lazım. Ben olsam önce isparka dava açardım. O matal camdan da girebilirdi.
  • Kaskodaki bedel 46.000 piyasa bedelide 44-38 arasinda degisiyor.

• Olmuş zaten pert daha ne olacak!!Bu hava yastıkları şu kazda da patlamayacaksa ne zaman patlayacak anlamıyorum.Konuya gelip saçma sapan marka savunanları anlamıyorum anlayamıyorum.Ben öldük sonra açmış açmamış ne işe yarar?
  • Hocam motor sanki zarar gormus,motor degisimi,tampon,vs. derken pert olur gibi

• Automobilista kullanıcısına yanıt
    Merhaba, neden her şeye muhalefet oluyorsunuz. iyi forumlar

edit: Kaza yapan arkadaşa geçmiş olsun..Motor sanki aldığı darbe yüzünden yukarıya eğim almış gibi.O aldığı eğimde bir çok şeye zarar vermiş olabilir.
     Araç pert olurmu?? (Resimli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bat-Man -- 6 Ağustos 2015; 14:13:45 >
  • Geçmiş olsun.. Gelişmeleri nasıl olacak merak ediyorum...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnym97

Ben bu hava yastiginin olayini cozemedim.Bir bakiyorsun araba rogar kapagina takiliyor butun yastiklar patliyor baska bir kazada adam takla atiyor yastik acilmiyor.

Her zaman soyluyorum bu yastiklar sizin hayatinizi kurtarma olasiligi emniyet kemerinin yaninda sonuk kalir.Atiyorum kemer %40 koruma sagliyorsa hava yastigi %10 koruma saglar.Birde kemer takmadiginiz zaman kaza yapip yastik acilirsa gogus kafesini kirarak akcigerleri kesip nefessizlikten bile oldurme sansi varmis.

Cok gecmis olsun hocam.Yastik acilmadi diye dava acmak pek mantikli degil bir kilifini bulurlar yine dava masrafi size kalir ulkede insan caninin onemi yok malesef.

Rögar kapağına takılıp airbagi açılan punto araç bana aitti.aracın airbagleri çalışıyormuş pahalı bir test olmuştu.neyse yaptırıp 3 sene daha paşa paşa bindim.yalansız dolansız şekilde piyasasından 3-5 ucuza sattım.1 ay oldu.bu hava yastığı işi muamma takla atıpda perde hava yastığı açılmayan vs.geçmiş olsun sağ salim çıkmışsınız gerisi hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi comanchee -- 6 Ağustos 2015; 15:10:23 >

• Bat-Man kullanıcısına yanıt
    Her şeye değil.Airbagin ne işe yaradığı konusunda detaylı bilgi sahibi olduğum için yapıyorum.Hatta pasif ve aktif güvenlik önlemleri hakkında 25 dakikalık bir sunumd var elimde.

• Bende merak ediyorum sonucun ne olacagini. En onemli nokta ise arac engelli araci, pert olursa aracin ikinci el fiyati uzerinden otv dusulerek odeme yapikicakmis falan diyorlarda tam anlayamadim.

• aga baba kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konuyu engelli forumlarına bir sorun derim.Kendi Amcamda da var Engelli aracı.Kaskoyu normal herkesin ödediği gibi ödüyor.Ama kasko ödeme yaparken nasıl ödeme yapacak? Tam mı ödeyecek? Yoksa ÖTVsiz mi ödeyecek? Tekrar ÖTVli araç alabilecek misiniz? Bunları bilen birine bir sorun derim mağdur olmamak adına.
  • kesinlikle pert. Çünlü o araç kasko firması tarafından kolaylıkla satılabilir. Kasko firmaları ödeyeceği paraya bakar. Aracı pert edip gerekli miktarı size öder, aracı satar zararını kapatır. Cebinden de çok az bir miktar çıkar. Haftaya belli olacakmış bakalım takipeyim.
  • geçmiş olsun. bence araba tank gibiymiş. ön taraf darbeyi iyi emmiş, airbeglerin açılmasına gerek kalmamış. hyundainin parçaları yerli, pahalı olmayacağından, masraf çok çıkmayacaktır. ön farlar bile sağlam, ön taraftan zincirle bi çekerler, ön tampon, radyatör, fan, klima peteği, v.s. değişir.. bence pert mert olmaz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: aga baba

Aşağı bırakmadı, kazadan sonra çalışır vaziyetteydi ama hareket edermi etmezmiydi bilmiyorum.

hocam pert zor, airbagler açılmamış, motor zarar görmemiş gibi duruyor, geriye tampon, kaput v.b kalıyor onlar da değişir.

edit: yalnız bir resim daha gördüm şimdi var motor aşağıya düşecekmiş ama yarıda durmuş gibi eğimli duruyor. eğer durum buysa pert şansı da var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 6 Ağustos 2015; 17:22:10 >
  • Automobilista kullanıcısına yanıt
    Yanlis anlamayin ama..Nezaman herhangi bir konuda sizi gorsem surekli birileri ile tartisma icersindesiniz..

• geçmiş olsun. hava yastığı sürücünün kafasını sağa sola vurmaması ve başa darbe almaması içindir. emniyet kemeri takılı sürücüye güvenlik testlerinde min ne kadar moment uygulanırsa sürücü sağlığı etkileniyor bellidir, açılmadıysa demek ki sınır değer geçilmemiş. kaldı ki sürücünün kaza sonrası durumu da bunu teyit ediyor. ezbere konuşmayın.

pert olup olmadığını anlamak için kaputun altını da görmek lazım. motor bloğunun aldığı hasar önemli. yine bazı akıllılar ezbere pert yazmış.
  • Öncelikle geçmiş olsun o hızla o bariyere nasıl girdi arkadaş merak ettim açıkçası. Biri mi sıkıştırdı acaba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.