Şimdi Ara

Araç rölantide ne kadar yakıt tüketir ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
0
Favori
72.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mevsimine göre değişiyor aslında. Motor yeterince sıcaksa ve oksijeni bol bir ortamdaysak 0,2lt/s gözüküyor. Kışın ilk çalıştırmalarda 0,7lt/s'de çalışıyor. Genel ortalama saatte 0,4-0,5 litre.
  • peki enjeksiyonlu veya karbiratörlü araçlarda ilk marşta atılan yakıt ne kadardır,yani trafikte beklerken motoru durdurmak ve yeniden marş yapmak mantıklımı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Mevsimine göre değişiyor aslında. Motor yeterince sıcaksa ve oksijeni bol bir ortamdaysak 0,2lt/s gözüküyor. Kışın ilk çalıştırmalarda 0,7lt/s'de çalışıyor. Genel ortalama saatte 0,4-0,5 litre.

0,2 lt hangi araçla gördünüz ? normal bir motorla görmek mümkün değil bilgisayar hatalı göstermiştir muhtemelen

Genelde 0,5-0,7 arası oluyor standart binek araçlarda
  • megane2 yle memlekete gidiyorduk. çevirmeye girdik babam indi ehliyet ruhsat gösterirken bana seslendi oglum motoru kapat diye. ordaki komiser dedi bunlar turbolu motor sabaha kadar çalişsa 5litre yakmaz gerek yok. tabi bunlar her şeyi en iyi en çok bilen polis ağabeyimiz ne kadar doğru bilemem. iyi günler
  • intikam91 kullanıcısına yanıt
    1.4 TDCI. Sürekli olmuyor bu değer. Çok ender rastladım ben ama gördüm bu değeri de.
  • benim de acayip merak ettiğim soru bu. 50-60 lira otele vermektense denize karşı 6 saat uyusam ne yakar :))
  • motor soğukken 0.7 litre ile başladı. 0.5 e düştü en son. 20 km gittikten sonra durmak için bekledğimde 0.1 gösteriyordu
     Araç rölantide ne kadar yakıt tüketir ?
  • Otelde n ucuza gelir bence saatte bir lt yaksa 6 saatde 30 lira ki okadar yakmaz bile

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saatte ortalama 0.8 litre

• quote:

Orijinalden alıntı: Toygun_ank

Otelde n ucuza gelir bence saatte bir lt yaksa 6 saatde 30 lira ki okadar yakmaz bile

Guzel fikir hele birde transporter tarzi tv li buzdolapli filan olacak walla otel ne ki

• Benim FIAT bravo klima açıkken de kapaliyken de 1/100 gösteriyor. Arabada multimedya sistem var şuan TV izliyoruz acaba ne kadar yakar?

• 3 dakika rölantide çalışan motorla 1 km yol yapılır. Sene 93 kaynak Demir bükey. O zaman ki motorların verimi düşünülerek karar verilsin.

• caddy de 0,5 lt gösteriyor.
  • Opel corsa 1.3 cdti. Motor ısınınca 0.3 litre/saat sabit. Bazen diğer arkadaşların belirttiği gibi kısa süre ışıklarda durduğunda 0.2-0.1 yazdığı da oluyor ama gerçeği 0.3. Klima açıkken 0.6 oluyor. Partikül filtresi kendini temizliyorsa 1.5, eğer hem klima hem partikül ikisi de varsa 1.9 l gösteriyor

• Yüksek devirler yapabilen bir motor neden rölanti devrinde zarar görür bilen var mı acaba?

• Yüksek devir çeviren motorlar soğutma işlemi için aynı zamanda hava akıminı kullanır. bu yüzden rolantide veya düşük hızlarda uzun süre seyredemez. soğutma yapamazsa motor zarar görür. Tabi unutmamamız gereken bu aracların rölanti devirleri bizim araçlarda redline.

• Motor isindiktan sonra astra multijet 0.4 litre/saat yakiyor, ford c-max (1.6 dizel) 0.6 litre civarinda. Klima acik olursa bu deger yükseliyor.

• Dostlar aracı servise verdim akşam almaya gittiğimde araç 1saat 28 dakika rolentide çalışmış. Ful doluyken ibre bir tik aşağıya düşmüş yanı sizce kaç litre gitmiştir... Merak ettim

• O değil de gerçekten o rüyayı gördün mü 😄

• quote:

Orijinalden alıntı: aviregal

Dostlar aracı servise verdim akşam almaya gittiğimde araç 1saat 28 dakika rolentide çalışmış. Ful doluyken ibre bir tik aşağıya düşmüş yanı sizce kaç litre gitmiştir... Merak ettim

Bunu hesaplamak pek zor değil de sizin bilmeniz lazım.

Deponuz kaç litre, ibreniz kaç kademe?
    50 Litrelik deponuz varsa ve Full doludan kastınız 50 Litreyse (Pompacı fullediğinde boruya kadar mı fulledi vs.) ve diyelim ibreniz 10 tikten oluşuyor, 5 litre yakmıştır.

Doğru bir hesaplamayı tam olarak elde etmek mümkün değil ama bu mantikla gidilebilir.
    Yalnız 1.30 Saat rölantide gittiğine eminmisiniz. En fazla 1.5l/saat yaksa 2.3 litre yakar desek bir tık ibre 2.5 litreden çok daha fazladır
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.