Şimdi Ara

Araç satanların dikkatine (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yanlış anlamayın 98 model 15bin tl ye aracın boyasını sormak mantıksız şu bi gerçek 20.000 tl ye kadar tüm araçlar boyalı ve geçmişinde değişen vs vardır tata lada vs araçlar hariç ben kendim için konuşuyorum piyasasından 6-7bin ucuz araç sattım expere götürelim vs diyene satmadım ne olduğu belli zaten telefonda açıklıyorum 4 değişen olduğunu 2 yanından hasarlı olduğunu neden expertin önünde mahçup olayım ki söylesen dahi expertin önünde öküz gibi bakıyor adam bak neler çıktı arabada dercesine lan alacağın fiyat belli mal belli neyin kafası bu üç kuruşa değişensiz kazasız araç merakı... sattığım araçta 15.500 e megane 1.6 16v
  • quote:

Orijinalden alıntı: cdogru33

Darbesi kazası olmayan araba. İlanda aynen böyle yazıyor.
    Araçta darbe kaza yoktur. Orjinal diyor.

Bu mesaja eklenen görseller:

Araç satanların dikkatine

Araca kazasız, boyasız yazmış. Plaka başka aracın plakası hasarı görmeyelim diye.
    Aracın kendisini 50 liraya verecek. Şasi no istedik, cevap: "ne yapacaksınız şasi noyu?" hasara bakacağız dedim, "39 bin lira hasar kaydı var, sel bastı ama hasarı yok aracın." iyi günler dedim, pat kapadım.

• Sıfır araba alsan komple boyalı çıkar bence kendi aracınızı üretmeniz en risksiz olanı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1. Mesajı paragraflara ayırıyorum.

Hayret ediyorum gerçekten. Defalarca yazdım arkadaş boya takıntım yok. Siz pazara manava gidip içi görülmeyen sebze meyveyi satıcıya bu iyi mi diye sormuyor musunuz ?

Araçta boya da böyle. Göz arıyor kulak duymak istiyor. Boya var mı yok mu ? Ben bunun peşindeyim boya olmasın demiyorum. Millet ısrarla o yaştaki arabada boya olmaz mı diyor.

Sonra araç sahibi olup bana araç satmayacaklar varmış falan filan. Siz ne ara 50 liranın bak lira diyorum hatta bimden alışveriş yapan insanlarsınız çoğunuz ne ara 10 liranın üstünde alacağınız birşeyin kalitesini sorgulamaz oldunuz ? Siz kimsiniz ne iş yapıyorsunuz da forumun bu sayfalarını kurcalayıp böyle yorum yapıyorsunuz. Size birşey diyeyim mi ? Ben telefon alacağımda bunun lensine, ekranına, batarya mAh değerine, hızlı şarj özelliğine bilmemne bakıyorum. Siz ne ara bunlara bakmayacak kadar zengin oldunuz anlamıyorum.

Siz kredi çekeceğinizde en düşük faiz oranını banka banka arayanlar, seyahat edeceğinizde 10 lira ucuz bilet bulmak için erkenden bileti alanlar, çalışacağınız zaman maaşına göre iş bakanlar, bir saat fazla ders ücreti için meslektaşını karşısına alıp tartışanlar, vergiler çok diye eleştiri yapanlar, benzin pahalı diye lpg taktıranlar değil misiniz ? Vaay be bizim ülke Almanya'yı - Amerika'yı geçmiş. Helal olsun.

Tekrar söylüyorum boya takıntım yok (2010 öncesi araçlar için) değişen takıntım var. Önden darbe yemişse araba yarın Birgün bozulacak diye değil. Bir kere önden pestil yapılan araba bir daha kaza yapınca bisikletle kamyona vurmuş gibi oluyorsunuz. Güvenlik için takıntım var. Hani olurda bir kaza durumu söz konusu olursa arabadan sağ çıkalım. Daha yapacak çok işimiz var.

Gelelim 11. maddeyeee kınayan insanlar dolandırıcıdır. Nettir bu. Korkuyorlar. Başkası ah eder diye. Ben tutupta hayır yapan, fakire fukaraya aş iş veren birine niye ah edeyim. Öyle adamlar da gelip niye karşı çıksın bana. Neyse olay farklı yere gitmesin diye uzatmıyorum bu 11. Madde olayını. Ama tespit gibi tespit kınayanlar dolandırıcıdır. Net..

• DOMIX kullanıcısına yanıt
    ynssk kullanıcısına yanıt
    İşte 2 insan daha buldum. Allah razı olsun. Bu konu başlıklarını alsatçılar galericiler takip ediyor sanırım.

Hocam arkadaşlar zengin. Yalnız anlamadığım BİM newyorkta wall streete şube açacak kadar para kazandı ama buradaki kimse ordan alışveriş yapmadı. Tuhaf. Ne ara böyle olduk ya gerçekten anlamıyorum.

2. Öğretimde okuyan arkadaşlarım vardı. Hepsi ağlıyordu harç paraları için. Telefonları kırılıyor insanların artık cam parçaları ekrandan çıkana kadar kullanıyorlardı. 20 yaşındaki arabanın değişenini sorunca bana kızıyorlar, ki ben minimum 15 verecem millet 1000 lira verip şu kabak tekerleri değiştirmiyor.

Diğer anlamadığım şey ben bu parayı köpek gibi çalışıp kazanmadım. Yarışmadan kazandım. Yorucuydu ama en azından kimsenin ezmesiyle, bağırıp çağırmasıyla , vergisiyle, iş yerindeki çatışmalarıyla, tatminsizliklerle ıvırıyla zıvırıyla kazanmadım. Projemi yolladım sunum yaptım kazandım. Ben bile kıymet biliyorum :) (icatcikar.com) ama bunlar bilmiyor. Alla alla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cdogru33 -- 3 Temmuz 2016; 7:40:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

Sıfır araba alsan komple boyalı çıkar bence kendi aracınızı üretmeniz en risksiz olanı

Şimdiye kadar gelen en mantıklı fikir bu adamı alın stratejik bir konuma koyun. Saygılar ..

• quote:

Orijinalden alıntı: cdogru33

Ben ilan veripte adı tekbir olan galericiye ah ederim. Burda hatam varsa düzeltecek birine ahım olmaz
    Adamın adı tekbir. Yani açılımı allahu ekber. Onun da açılımı adını bu şekilde koyacak kadar Allah'a inanan ama terrrrtemiz araç. Kazası direklerde oynaması yok diyecek kadar yalancı, dolandırı üstüne üstlük soru sorunca araba 2016 model değil diyecek kadar yüzsüz. Sanki biz bilmiyoruz arabanın 2016 model olmadığını.

sen haklısın kardeşim,artılanmak için mesaj kasan zibidilere bakma onların çoğu paranın nasıl kazanıldığını bilmez.
    zaten ömrünü tamamlamış beş para etmez tenekelere haddinden çok yüksek fiyatlar çekiyorlar,sonuna kadar sormak hakkın hiç kimsenin eleştirmeye hakkı yok.

ikinciel piyasası çok yüksek bence biraz birikim yapıp ucuz yeni araçlara bakabilirsin,bide piyasasından ucuza bulacağın araçlar hep pişman eder.

buradaki elemanların çoğu o bahsettiğin satıcılardan oluşuyo ,yorumlara takılma çoğu araba alır satar kalanlarda apaçi zaten.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 52 bin tl ye araç alacaktım,emekli albaydan aliyordum 46 bine anlaştık adamın paraya ihtiyacı da yok,sordum bagaj kapağı değişmiş,Sağ çamurluk boyalı dedi,bende eksper falan göstermeden aldım,kafam rahat mı rahat

• dostum sana naçizane tavsiyelerim şunlar olur: ilk veya ikinci sahibinden olan araçlara bak. çok el değiştirmiş arabalardan uzak dur. karşında doğru düzgün konuşamayan cahil birisi varsa uzak dur. esnaftan araba alınmaz uzak dur. al-satçıyı zaten hiç yazmıyorum. değişene de bu kadar takıntılı olma. kat kat macunlu boyalı kapıyı mı tercih edersin, yoksa değişen kapıyı mı? devlet memuru emeklisi yaşlı iyi niyetli satıcı bulursan o arabayı kaçırma.
  • "bir malı değerinde satmak"
    işte temelde mesele bu. kazalı araçta satılmalı,boyalı araçta satılmalı,çok km yapmış araçta satılmalı,tamamen orjinal garajından fazla çıkmamış araçta satılmalı
    ancak:
    burada esas olan hakkaniyet her birinin kendine göre bir değeri ve alıcısı vardır ilan koyarken dürüst ve açık , fiyat koyarken yukarıda belirttiğim kıstaslara göre adil olmak gerekir.
  • Hocam öyle bir araba yok yani birinci veya ikinci elden olan. Ayrıca değişene takıntılı olmamın sebebi tamamen güvenlik. Yani bir arabaya önden yandan 1 kere girilip şase direk falan bozdularsa 2. defa kaza yaptığından arabanın sol kapısı sağ kapıya yapışır. 1. Defada direnç kırılıyor. 2.si hiç hayırlı olmuyor.

• uranus kullanıcısına yanıt
    Mersinliyim bugün Tarsus'ta bir arabayı görmeye gidecem. Ada'mın herşeyine tamam dedim.

Tavan hariç boyalı. 5 tane kaza yapmış 600 lira falan hasar kaydı var 4 tanesi yazmıyor. 1 tanesi yazıyor. Civic 93 model araba ön cam çatlak, lpg işli değil, arka stop kırık. Rot ayarı yapılacak, birde 300-500 birşey değişecek adını unuttum. Ayrıca 4 cam otomatik yazmış ilanda 3 cam otomatik 1 tanesini Manuel'e çevirmişler. Km 168 binde. Fiyata da 15 bin yazmış. 13.500 düşürürsem bunları yaparım ben dedim kendi kendime.

Herşeye tamam dedim gidip bakacam arabaya. Sonuçta çok temiz birşey bulamayız ben zaten toplatırım o arabayı mantığındaydım. Sonra ne göreyim 2015 muayene girmiş km 275 bin. Yani km ile oynanmışsa o arabanın en az 25 parça değişeni vardır. Motoruna güvenen adam km neden oynasın mantık bulamıyorum. Deseydi ki km 300 bin. Fiyatı da 11.500 12000 çekse yine gidip alacam. Fiyatı az söylemedim. 300 bin km'de ister istemez motora çekidüzen verilmeli. Arabanın 1400-1500 lira masrafını kendi saydı. Birde motoru indir kaldır yapacaz ona da 3 bin de gidip alayım.

Arabanın 4bin lira masrafı olmasına rağmen hala piyasa takip ediliyor ben buna kızıyorum. Araba pazarına gittim 2000 model palio var bir tane fiyat 20.800. aynısın 1 yıl eskisini 15.500 gördüm. Ya zaten araba öldü ölecek. Motora şiddetli bakım yapılmadan sürülmez bu arabalar. Bakımı sen yap dediğin fiyata alayım. Ben yapacaksam da fiyattan düşelim.

Öğretmen maaşından hesap edecek olursam 2 yıl önce öğretmen maaşı 2200 dü (ailemdeki öğretmenden baz alıyorum) benim aradığım araba 12-13 maksimumdu. Şimdi öğretmen maaşı 2400 küsür oldu aradığım araba minimum 15-16 olmuş. Her araba satacak olan benimki bundan 500 fazla eder deyip ilana koyuyor herhalde 😂

Ülke olarak ne zaman kendi arabamızı üretirsek bu problem ortadan kalkacak. Yani 2035 yılında sanırım ya ülke ortadan kalkacak yada bu problem...

• Kayseri tekbir otomotiv. bu cevap arabada hasar kaydı var. 460 tane değişen var ve km'si orjinal değil demek.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Araç satanların dikkatine

• 94 model arabaya boya var mı diye sorup aldığın cevaptan şikayet etmişsin birde. Aldığın cevapların çoğunu hakketmişsindir.

• Arkadaşı çok yormuslar belli.
    Ben az öz konuşayım, tanıdıktan araç almaya bak.

• quote:

Orijinalden alıntı: ayzam

52 bin tl ye araç alacaktım,emekli albaydan aliyordum 46 bine anlaştık adamın paraya ihtiyacı da yok,sordum bagaj kapağı değişmiş,Sağ çamurluk boyalı dedi,bende eksper falan göstermeden aldım,kafam rahat mı rahat

Yaptığınız pazarlığın mutluluğundandır

• Bir miktar para biriktirdim, eşimin 2006 model pejo 206 aracını yenilemeyi düşünüyordum. Yaptıklarım;

* Muayenesi geçmişti Muayenesini yaptırdım (alan kişi 2 yıl muayene yaptırmayacak)
    * Pejo servisine soktum eksik neyi varsa tamamlayın dedim, araç 130bindeydi, bakım uygulandı, arka fren zayıflamıştı, bagaj kilidinden ses geliyordu , hepsini değiştirin dedim, tüm filtreler, hava-su-yağ ne varsa yenileyin dedim.
    * Üzerindeki 4 lastik 6 aylık yeniydi ancak yedek olanı eskiydi, 1 adet sıfır lastik alıp yerine koydurdum.
    * Ziebart expertize sokup, 180 TL ye rapor aldım.
    * Sahibinden ve Arabam sitelerine baktım ortalama 22 bin 23 bin aralığında gidiyordu fiyatlar 21.500 yazdım. (500 lirayı pazarlık ta düşmeyi göze almıştım)
    * İlanda aracı 2. el satın aldığımızı satın alırken ki expertiz raporunu ve yeni yaptırdığım expertiz raporunu isteyene mail veya whatsapp ile yollayacağımı, şasi numarasını yazabileceğimi belirttim.
    *Araç bizde 5 yıl kaldı hiç kazamız olmadı, hatta ufak bir çiziğimiz bile yoktu, araçtaki tüm hasar bizden önceki bayan sürücüye aitti ve 5 yıl arayla yaptırılan 2 expertiz raporunda bir fark yoktu. Bakımları çoğunlukla serviste yapıldığından geçmiş tüm bakım ve işlemlerin dökümünü de aldım ve isteyene yollayabileceğimi belirttim.
    * Ayrıntılı olarak açıklama yazmama rağmen tüm arayanlara müsait olduğum ölçüde nazikçe cevaplamaya çalıştım.
    * Arabamı ilanı verdiğim gün bir polis memuruna sattım, ertesi gün noterde devir yapmak üzere anlaştık. İlanı hemen siteden kaldırdım. Ancak ben noterde bekledim ama gelmedi, aradım gelemeyeceğim vazgeçtim dedi. Yine kızmadım.
    *İlanı tekrar yayına soktuktan 1 saat sonra yine sattım. Alacak şahıs başka bir firmaya daha expertiz yaptırmak istediğini söyledi, anlayışla karşıladım ve expertiz sonuu yine aynı çıktı. Hemen devrini alıp paramı pazarlık bile yapmadan ödediler.
    *Ödedikleri paradan 200 lira parayı kendilerine iade ettim, çünkü akü 2 yıllıktı yolda bırakabilme ihtimali vardı, yeni akü alın dedim. Pazarlık yapsaydılar 500 lirayı zaten düşecektim.
    * Alan şahıs gözyaşları içerisinde 200 liraya bana geri verdi, "helali hoş olsun, ben böyle bir alışveriş yapmamıştım hayatımda", diyerek memnuniyetini dile getirdi.
    * Sattığım arabada boya vardı ancak söylediklerimden başka hiçbir kusuru çıkmadı arabanın. Hatta ben kötüledim, alıcı olan övdü arabayı.
    * Piyasadan 500 lira ucuza sattım, 1000 lira fazladan bakım ve masraf yaparak sattım.

Elimdeki para ile pejodan gelen parayı birleştirerek Opel , Volkswagen, Toyota vs bayilerde sıfır araç pazarlıklarına başladım. Ayın son günü gittiğim volkswagende kotayı dolduramadıklarını 24 saat içerisinde 7 adet araç satmak zorunda olduklarını söyleyerek POLO için acayip bir indirim yaptılar. Üzerindeki 2bin liralık Konfor Sürüş Paketini de hediye ettiler. Toplamda 5 bin Lira ucuza sıfır Polo satın aldım. Ertesi gün yeni aya geçilmiş olması ile birlikte aldığım aracın benzerleri 5 bin lira pahalıya satılıyordu. 1 gün ile 5 bin lira cebimde kaldı.

Çıkardığım Sonuç: Siz ne kadar dürüst, iyi niyetli olursanız karşınıza da sizin gibi insanlar çıkıyor. Veya dürüst olduğunuzda ilk başta maddi olarak zarar görüyor gibi olsanızda aldığınız hayır dualarıyla zararınız bir yerden kara dönüşüyor.
    Ben ucuza araba bulabilmek veya karşılığını bu dünyada görmek için dürüst davranmadım, dürüstlük benim karakterim, şahsiyetimdir. Kendime saygımdan ötürü yalan söyleyemem. Yalan söyleyen insanın karşısındaki kişiden öte en başta kendisine saygısı yoktur, kendi şahsiyetini çiğniyordur. Karaktersizlik yaptığını vicdanına yediremesede biliyordur. Farkındadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gazozen -- 9 Temmuz 2016; 14:18:01 >

• Gazozen G kullanıcısına yanıt
    Mesele bu zaten. İnsanlık. Kalmadı. Ama insanlık. Çok değil. Az biraz.

Mersin'deyim. Balıkesir'de bir araba gördüm aradım konuştum. Motorunda bir sıkıntı var mı bilmemne herşeyini sordum, yok dedi. Bak Mersin'den gelecem değer mi gelmeye bilmemne dedim. Motordan ben memnunum bir sıkıntı yok gelebilirsin dedi. İyi tamam dedim. Valla kalktım geldim 15 saat. Tanıdık aracılığıyla bir ustaya götürdüm motora bakması için. Baktı baktı bu araba alınmaz motor bedenini teslim etmiş ruhuyla gidiyor dedi. Satamazsın bu arabayı falan motor komple yağ olmuş vs. Bir sürü şey anlattı işte.

Arabanın benzin göstergesi çalışmıyor. Merkezi kilitmiş içi kırılmış merkezi kilit çalışmıyor. Airbag ışığı yanıyor. Bide stop - servis ışığı yanıyor. Motorundan ses geliyor. Valla daha da saysan sayılır.

Şuan geziyorum bende :) sıfır araç alacaz artık Zaman'ı gelince. Hatta bir arkadaş çok güzel bir öneri yaptı. En risksiz olanı kendi arabanı üretmen sıfırda da hata çıkıyor dedi. Valla çok iyi öneriydi. Babası galerici veya araba alan satan öğrencim olunca öğretmeyecem mk. Git baban dolandırıcılığı öğretsin ne uğraşacan okumakla diyecem. Şaka tabi.

Yaptıklarınız örnek olacak cinsten.

• Kardeşim sen araba alma boşver.

Geçen sene 15.000 tl bütçem vardı. Yani para kesin değildi sonrasında ödeme olunca elime geçti . Şehir dışına çıkıp 2 ay gelmeyecektim. Sadece 1 günüm vardı. Hemen ilanlara baktım gözüme kestirdim direk gecenin köründe arabayı görüp sabahına arabayı aldım. 1 senedir 40.000 km yol yaptım son derece memnunum satana Allah razı olsun. Şunu da diyim aracımın kaporta aksamına motor aksamına detaylı baktırmadım. Gerek duymuyorum 20 yaşında araba ve aklı başında insan aracı test ettiğinde freni , debriyajı , motoru , elektronik aksamı farları sinyalleri , kaloriferi sileceği bunların hepsini 10 dakika da çalışıp çalışmadığını kendi test eder anlar. Kaporta aksamına da kapılara bakarsan , kaputa bagaja ,birleşim noktalarına bakarsan çok rahat görürsün. Adam bana dediğinde bel altı boyalı , sağ ön kapı sacı değişik demişti. Gittim aracı inceledim hakketen öyle. Rastgele 2 kaportacıya gittik ikisi de aynını dedi. Rastgele de 2 motorcuya gösterdim motor güzel dendi zaten belli ediyordu. 13.000 Tl ye aldığım arabam şuan bana göre çok özel ve çok fazla ekstrası mevcut. Sağ ön kapı sacı değişti , boyası var diye bana mı bişey oldu hayır. Boyalı dışı güzel öyle güneş yanıklı çizikli durmuyor. Kapı sacı değişik iyki değişmiş. Değişmese macunu basıp kapı yapacaklar boyalı diyecekler anlayamazsın sonra kaza olduğunda kağıt gibi büzülecek.

Son olarak akrabamda aynı 15.000 tl bütçesi vardı 8 ay araba aradı. Değişen boya takıntılı beyefendi . 15.000 e buldu da değişensiz boyasız. Aldı tabi araba yatmış sürekli . Komple bakım yaptırdı 3.000 tl de öyle harcadı. 1 ay sonra da kaza yaptı arabanın önden değişmeyen yeri kalmadı 5.000 tl öyle masraf etti . Şimdi biniyor. 4-5 değişen 6-7 parça boyalı ve hasar kayılı arabasına.

• haklı olarak konu sahibine sert çıkanlar var konu sahibinin de haklı olduğu yerler var. Zaten dürüst bir şekilde ticaret yapılsa kimse böyle şeylere girişmeyecek kafada kırk tilki dolanmayacak. Öyle üçkağıtçı dolandırıcı tipler var ki gerçekten korkulur.
    Başkalarının başına gelen olayları duyup hayret ediyorum.
    inşallah Allah hepinizin kalbine göre versin iyiyse iyi kötüyse kötü.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.