Şimdi Ara

Araç satanların dikkatine (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
2
Favori
1.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Nerdeyse dediklerinin hepsinde haklısın ama şu araç başı pazarlık mevzuunda değilsin.

Bir kere şunu bilmen gerekir. Eger adama başka şehirden geleceğini söylüyorsan ve o yine de telefonda yapmam pazarlık diyorsa yazdığı fiyattan sana satacak bu arabayı.

Bunu kabullendiysen çık yola.

Yok 17.800 yazdığı aracı sana 17 ye vereceğini düşünüyrsan burada sen hatalısın. Öyle olsa telefonda sana derdi zaten.

Ben şahsen en son yapacağımı telefonda söylerim. Araç başı muhabbetine girmem. Alacak adam da ne ödeyeceğini bilir gelir alır isterse
  • 98 model araçta boya soran adamın yüzüne kapatırım.. Sana sabırlı kişiler denk gelmiş..

18 yaşındaki araçta boya-değişen soruyorsun.. 18 yıl yahu, dile kolay.. Araç hiç kaza yapmasa bile durduğu yerde çürür..
    Zaten o yaştaki bir araçta boya-değişen yoksa ilan sahibi oraya kocaman harflerle yazar "aracım sıfırdan farksız, kapalı garaj arabası, boya-değişen yok" falan diye..
    Böyle bir araç müzeliktir.. Numuneliktir.. Ve emsallerinden çok daha pahalıdır..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • -Arabada degisen, boya,kaza var mi?
    - Evet hepsi mevcut. Araba full modeli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu sahibi arkadaş sonuna kadar haklı ama biraz da aracını satanlar açısından düşünmeli. Mesela ön cam orjinal değil diye 150TL exper parası ve 30TL akaryakıt gitti daha bugün.
    Pazartesi experden sonra alıcı bir de kendi ustasına götürdü diğer aracımı. İlandaki exper raporu pazartesi günkü exper raporu birebir aynı hatta pazartesi günü alınan exper raporunda motor %92 çıkmış (%10 daha yüksek). Buna rağmen illa ustama da baktıracam dedi. Hay hay dedik. Gittik. Usta hiçbir alet edevat olmadan "bu aracın sağ tarafı komple boyalı, sağ arka çamurluk üstünde çizik var dikiş tutmaz,1000 lira fazla veririm hatasız boyasızını alırım,4bin lira düşerse alırım" dedi. O an ben zıvanadan çıkıp 2 exper raporunu burnuna dayadım. Ik mık dedi önce. Aracın fiyatını zaten ilk başta söylemiştim (38.500) Aynı model renk ve ..... Adlı galerinin aracını gösterdi 44 istiyorlar dedi. Neden burada diye sorunca arabayı kendisinin topladığını ve tam 39bin lira hasar kaydı olduğunu söyledi. Zaten o an ben de şartel attı. Çevredeki tamirciler (6.sanayi sitesinde çok tanıdığım vardır) zor ayırdılar. Alıcıya da s… git dedim. Peki konu sahibi genç arkadaşım bu olayda da alıcı mı haklı satıcı mı?

• Ne adamlar var yahu biz de araba satıcaz inş senin gibisi denk gelmez. Gelirsede ona satılacak aracım yok
  • araç alırken sorgulamak, dürüst ticaret beklemek tabi ki hakkınız ama deve misali neresi doğru ki bu ülkedeki işlerin, ticaret ahlakı olsun...

bu arada 2. el arabada kaç yaşında olursa olsun boya değişen varmı diye sorulmaz, neresi boyalı diye sorsaydınız dökülür çoğu satıcı

edit: 11. maddeyi yazmasaydınız bu kadar yüklenmezdi millet ama çok komik olmuş hakkaten, evliya gibiymişsiniz o ne ya
  • bende 2 aydır araç bakıyorum konuyu açan arkadaşı çok iyi anlayabiliyorum.
  • Bir de fiyatta anlaştıktan sonra aracı ekspertize sokup rapor sonrasında indirim isteyenler var. Eksper şöyle der:

Aracın ön amortisörleri %28 1 yıl kadar iyi kullanımla idare eder sonra değişmesi gerek

Alıcı: abi ben daha amortisör değiştiricem sen bi 1000tl daha düş buraya kadar geldik uğraşmayalım.

Fren balataları, debriyaj balataları, amortisörler için eksper sonucuna göre indirim istemeyin nolur. Patlak ya da bitik değil ise bunu sürücünün farketmesi çok zor. Sensör yok bi tarafımızda amortisör balata yüzdesi ölçelim.

• 10-11 binliralik arabayi almadan once expertise goturmelimiyim ?

• elbette

• asdfewf A kullanıcısına yanıt
    Expertiz olmasa bile ustana göster. O da yoksa resim çek adamdan bir saat izin iste burada konu aç mutlaka forumdaşlarımız gördüklerini söylerler. Trameri mutlaka sorgula. Motor kaputunu aç yağ çubuğunu çek duman var mı bak (üstten egsantrikli araba için). VE MUTLAKA 3KM TEST SÜRÜŞÜ YAP ARABANIN SESİNİ DİNLE

• quote:

Orijinalden alıntı: aytaceee

Bir de fiyatta anlaştıktan sonra aracı ekspertize sokup rapor sonrasında indirim isteyenler var. Eksper şöyle der:

Aracın ön amortisörleri %28 1 yıl kadar iyi kullanımla idare eder sonra değişmesi gerek

Alıcı: abi ben daha amortisör değiştiricem sen bi 1000tl daha düş buraya kadar geldik uğraşmayalım.

Fren balataları, debriyaj balataları, amortisörler için eksper sonucuna göre indirim istemeyin nolur. Patlak ya da bitik değil ise bunu sürücünün farketmesi çok zor. Sensör yok bi tarafımızda amortisör balata yüzdesi ölçelim.

Amortisör E de mi yüzde sallamaya başlamış bu ameleler ?

• 2010 model 48000 km boyasiz darbesiz yetkili servis bakimli arac satiyorum inanin benim arac galeride olsa benim satigim fiyatin en az 1500 tl ustune satar satma sebebimde otomatik vitesli arac almak istemem
    bizim millete bazen müstahak bana degil galericinin tatli diline inanir

• sadri.abi kullanıcısına yanıt
    Evet ekspertizde 4 amortisör ve 4 fren balatası ve debriyaj balatası için yüzde yazıyorlar rapora. Millette ona göre indirim istiyor artık. 4 ay içinde 2 araç sattım ikisinde de aynı şey başıma geldi. Dyno testinde zaten %10 hata payı varmış. Yapan adam söyledi e o zaman %90 deme motora %100 de olabilir %80 de alanda bu sefer motorda sorun mu var diye düşünüyor. Yüzde 10 bence büyük bir hata değeri.

• 9. Maddeye kadar fena değildi. ondan sonrasını okumadım. Yav adam malına 17900 tl fiyat biçmiş, bide pazarlık araç başında olur demişse senin bu araba için 17900 tlyi gözden çıkarmış olman gerekiyor ki 600 km yol gidesin. Ha araç başında da ne düşürürsem o kar dersin amenna. Hiç kimse senin pazarlık mantalitene uymak için 900 tl fiyat kırmak zorunda değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cdogru33

Kayseri tekbir otomotiv. bu cevap arabada hasar kaydı var. 460 tane değişen var ve km'si orjinal değil demek.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Araç satanların dikkatine

Eşşeği boyayıp babasına satan Kayserili arabayı hayda hay boyar. Başta siyasiler malı götürüyor neden vatandaşta kendi çapında bir şeyler yapmasın? Arabası rezil ama allayıp pullayıp kakalamaya çalışmış vatanmdaş. Olacak o kadar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.