Şimdi Ara

araç satışı-alıcının direk notere gitmesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
2
Favori
6.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galericiler genelde arabayı çıplak gözle baktıklarında anlarlar . Şurası değişmiş burası boyalı diye . Km düşük ve de satıcı da temiz intiba uyandırıyor ise alırlar . Aynı şekilde ben de sattım .

İlana al sat çılar aramasın yazmıştım. Telefon çaldı Mersin'e geldim . Baktığım araç bozuk çıktı sizinkini almak istiyorum biniciyim indirim falan filan derken anlaştık plaka istedi verdim sorguladı . Geldi baktı 10 kez ısrar ettim gel gösterelim ustaya diye . Yok dedi gitti . Sonra baktım galerici imiş:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben arabayı alırken etrafında iyice bir gezdim, bagajına motoruna, şase numarasına her yerine baktım. Ondan sonra boya ölçüm cihazı ile her tarafını kontrol ettirdim. Satıcının söylediği gibi araç hatasızdı. Ondan sonra imzaları attım.

Bu arada aracı yetkili bayiden sıfır almıştım.
  • Bu işler acayip derecede şans aslında. Bazen altını üstüne getiriyorsun ekspertizde, atlanan nokta oluyor. Bazen hiç bakmıyorsun, hatasız çıkıyor.

Araç temizse, trameri temizse, bir de arabadan anlayan birisiyse kendisi bakmıştır usta yerine , almıştır.
  • O diilde sakin noterden elden para almayin.ortalik yamyam dolu sahte cikabilir

• Ultrasaray0643 U kullanıcısına yanıt
    elden para işi anca pazarda domates biber alırken kullanılır , gerçi orda bile sahte olma ihtimali var ama en azından yüksek miktarlarda değil.
  • son 3 aracımı da kendim öyle etrafında dönerek aldım... sorgu yaptıktan sonra satan adamın çok ya da az konuşması... arabasının eksiklerini 20 30 lira diye nitelendirmemesi benim için önemli... bi de tok satıcı olacak ve ekspere sokmamaya şaşıracak olması da iyiye işaret :)

arkadaşlar için küçük deneyimlerimden bahsedeyim belki yararı olur:

1- son aracım spor bir araç olduğu için sadece eğilip ön tamponuna ve tekerlek davlumbazlarına baktım... herhangi yerinde olmayan yamuk duran vs. yer olmaması çok önemli... ne kadar düzgün olduğunu görünce de direkt notere gittik.

2- ondan önce bir c3 dizel aldım 268 bin km de... kazası boyası yok felan dedi ben de ne mübarek araba bu km de kazası yok dedim sadece direksşyonuna binip devri sonuna kadar bitirdim.. baktım kapkara bi duman yok, turbo da ötme yok, ısınında motor sesinin melodisinde bi sorun yok... vs. hayırlı olsun deyşp notere gittim... (satmadan 1500 tl verip ağır bakımlarını yaptırım ertesi gün sattım)

3- sıradan bi sedan honda civic aldım 97 model. jant takılmamış olması beni mutlu etti.. bindiğimde de takırtı tukurtu duymayınca hayırlaştık bitti..

4- genel olarak radyatör kısmına bakın araçların plastik kelepçeyle felan tutturulmamış olsun. tamponun altını görün bakın alttan hasarlı araçlar insanın ömrünü tüketir. binin devrini bitiriyo mu bakın... saçma sapan eksperkere para vermeyin :)

• Bu konudan anlaşılacağı üzere araba almadan önce satıcının donanımhaber hesabını da sorgulamak gerekiyor.

• SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Bu işte iyi para var herhalde. bu de Sürünüyoruz ogrencilikle. Araba alırken de buraya danisacsgim artık 😂

• aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    hangi işte iyi para var herhalde anlamadım kardeşim?

araç alıp satan biri değilim son 5 yıl içinde değiştirdiğim araçları alma tarzımdan ve ufak da olsa fikir alabileceğiniz şeylerden bahsettim...

hayatının en güzel dönemindesin aslında ben ilk arabamı 2 yıl çalışıp öğrenciyken biriktirdiğim para ile almıştım (alfa romeo 156 12000 tl)... boş vaktin çok bence denemelisin bak yaz geliyor çeşme bodrum taraflarında hem tatil hem iş :)

bu arada ankara civarında araç alacak kişilere de yarenlik ederim sıkıntı yok :)
  • Civic'imi satarken Sakarya'dan geldiler Ankara'ya. Hem karşılıklı güven hem de arabanın kendini belli etmesinden olacak ki geldikleri gibi "Hadi oyalanmadan notere gidelim araba kendini belli ediyor zaten" dediler ve direk notere geçmiştik

• quote:

Orijinalden alıntı: SinanKkner

araç alıp satan biri değilim son 5 yıl içinde değiştirdiğim araçları alma tarzımdan ve ufak da olsa fikir alabileceğiniz şeylerden bahsettim...

hayatının en güzel dönemindesin aslında ben ilk arabamı 2 yıl çalışıp öğrenciyken biriktirdiğim para ile almıştım (alfa romeo 156 12000 tl)... boş vaktin çok bence denemelisin bak yaz geliyor çeşme bodrum taraflarında hem tatil hem iş :)

bu arada ankara civarında araç alacak kişilere de yarenlik ederim sıkıntı yok :)

O işler eskidenmiş sanırım . Düzgün bir gelirin olmadan araç almak zor; aldıktan sonra binmek çok daha zor.

• Yani biraz elin anahtar tutsa idare eder ayagini yerden kesecek araba alinir neden alinmasin... 10000 tl ye binilecek araba alinir retro bisey205 felan

• quote:

Fikir verebikirseniz çok yardımı dokunur. Araba almak şimdilik benim için zor ama. Çalışıp masraflarımı çıkarmak isterim. Nasıl bir şekilde çalıştınız. Neler yaptınız merak ettim

Bir de ben araba alıp satiyorsunuz sandım

• quote:

Yani biraz elin anahtar tutsa idare eder ayagini yerden kesecek araba alinir neden alinmasin... 10000 tl ye binilecek araba alinir retro bisey205 felan

Gerçekten , haklısınız bence. Ben illa araba olmasını istemiyorum. Motor da olabilir

• aenescan1994 A kullanıcısına yanıt
    Genelde taksicilik yaptim kardesim ve bikac restoranda vale olarak calistim.. Hem calisma saati az hem de iyi para var... Izmir cesme de calistim genelde yaz aylarinda iyi para kazanabilirsin...

Arba alip satmak bana cok cok uzak ve sevmedigim bir is... Galericiler galericilik yapsin. Herkesin ekmegi kendine...

• quote:

Genelde taksicilik yaptim kardesim ve bikac restoranda vale olarak calistim.. Hem calisma saati az hem de iyi para var... Izmir cesme de calistim genelde yaz aylarinda iyi para kazanabilirsin...

Arba alip satmak bana cok cok uzak ve sevmedigim bir is... Galericiler galericilik yapsin. Herkesin ekmegi kendine...

Doğru. Haklısınız.

Ben de çalışabilir miyim bakacağım. Teşekkürler

• Dusuk model uygun fiyatli bise aliyorsam 1 2 km kullanirim sagina soluna bakarim notere girerim.Yuksek modelli bisey aliyorsam yine kendim bakarim sattiginiz kisi aracla icli disliysa 1 km yol gitmek bile yeter ona.

• ben de sıfır aldığım megane 3'ü 2 yaşındayken sattım. Alıcı sadece yetkili servise garantisi devam ediyor mu diye sordu. sonra notere gittik. hatta şaşmaz oto sanayinden geçtik.
    expere girelim demedi. Kullanmadı da. yanda oturdu.

girse de bişey çıkmayacaktı. tertemiz arabaydı.

dediğiniz gibi satan kişinin profili de önemli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: büyükhilmi

km si düşüktü benım aracın , babama alacağım demişti ilk konuştuğumuzda , epeyde pazarlık etmıstık , o yüzden pek üstelememıs olabilirler , alıp geçtik misali, suç konusuna gelınce ben paramı aldım isterse yaksın arabayı

Peki parayı elden mi aldınız?
  • bozak07 kullanıcısına yanıt
    bu devirde elden paramı alınır hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan-kubar -- 25 Mayıs 2017; 22:1:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.