Şimdi Ara

araç satışı-alıcının direk notere gitmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
2
Favori
6.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar aracımı bugun sattım , bir kazası sorunu yoktu ,alıcı istanbuldan geldi iki kişi, babasına alacakmıs aracı 41 bin tl ye anlaşmıştık geldiler ve gösterelım dediğimde sağına soluna bakıp direk notere gidelim dediler , hanı garip geldi o yüzden yazıyorum daha önce böyle satış yapan oldumu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi komutan-kubar -- 25 Mayıs 2017; 15:41:17 >

• Ben de aynı şekilde sattım. Ustaya gösterelim diye teklif etmeme rağmen gerek yok dedi. Yaklaşık 1 km aracı kullandıktan sonra noterde satışı verdim.
  • 4 sene önce işimi görsün maksadı ile 90 model Tofaş almıştım. İlana koydum ve 1 hafta sonra arayan kişi ile telefonda anlaştık. Noterin önünde buluştuk ve aracı sattım. Yanına gidip şöyle bir baktı ve tamam dedi. Adam binmedi bile. Gerçi binse ne olacak, bu araçtan ne beklentisi olabilir ki :) Ama ilginç gelmişti bu olay bana.
  • RevivaL kullanıcısına yanıt
    hocam az para değil yanı 41 bin lira , ne bileyim
  • KoUg kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: büyükhilmi

hocam az para değil yanı 41 bin lira , ne bileyim

Cahillikten olabilir, biz de ilk arabayi alırken sadece bir 5664 e mesaj atıp kaza kaydı var mı yok mu diye baktık.Sonra aracın yanına gidip akşam bi tur attık, sağıni solunu fazla incelemeden gidip aldık.Acikcasi satan kişi ile ayni semtte oturduğumuz için birde çocuklu çocuklu bir ailesi olduğu için zarar gelmez diye düşündüm.Simdi düşününce ne kadar risk aldığımı daha net anlıyorum çünkü ozamanlar araç konusunda tecrübesizdim.Simdi olsa expertize sormadan hayatta almam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2 kere öyle aldım.ikiside hatasız çıktı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benım arabamda hata yoktu , ama ben gelenlerın pek anlamadığınıda hissettim , dediğim gibi benım aracta sorun yoktu ama yaptıkları çok riskli iş. şanşlılarmış başka bişey demıyorum, noterde beğenerek görerek aldım diye imzayı attıktan sonra iş bitiyor.
  • Eğer araba konusunda çok cahil değiller ise farklı bir kullanım amacı olabilir arabanın mesela suç için :)

• bozak07 kullanıcısına yanıt
    km si düşüktü benım aracın , babama alacağım demişti ilk konuştuğumuzda , epeyde pazarlık etmıstık , o yüzden pek üstelememıs olabilirler , alıp geçtik misali, suç konusuna gelınce ben paramı aldım isterse yaksın arabayı
  • quote:

Orijinalden alıntı: büyükhilmi

km si düşüktü benım aracın , babama alacağım demişti ilk konuştuğumuzda , epeyde pazarlık etmıstık , o yüzden pek üstelememıs olabilirler , alıp geçtik misali, suç konusuna gelınce ben paramı aldım isterse yaksın arabayı

arabasını yakmak suç değil, suç olan arabaya bombayı doldurup patlatıp masum insanları katletmesinde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı elden aldıysanız atm'den yatırmayı denediniz değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ruling_S -- 25 Mayıs 2017; 16:47:15 >
  • Ruling_S kullanıcısına yanıt
    bu işlerde benım bildiğim alıcı araca baktırır , para bankaya yatırılıp konusu geçen aracın satış bedelidir diye plakasıyla not düşülür , sonra notere gidilip satış gerçekleştirilir, ben parayı bankada görmeden araç vermem.
  • Bazen aracın duruşu, genel durumu ve satıcının kişisel profili herşeyi anlatmaya yeter. Çok söze gerek yoktur. Örneğin çok titiz ve kıl bir adamın arabasını genel olarak beğendiysen, tramer gibi ön araştırmasını da yaptıysam göstermeden alabilirim.
  • Bilgiden yada şansa bırakmaktan da olabilir, Bu şekilde araç aldım , bu şekilde araç sattım . Nasıl baktığın önemli
  • O zaman iki tarafa da hayırlı olsun.Bir tanıdığım arabayı piyasanın 5 bin üzerine verdim diye sevinirken paralar sahte çıktı da o yüzden sormuştum
  • Ben de hiç bir yere göstermeden aldım. Hatta tramere bile mesaj atmadım. Arabayı 5 dk gördüm. Bir kere çalıştırdım. Yürütmedim bile. Satan kişi notere kadar kullan dedi. Hayır. Henüz almadım. Sen kullan dedim. Noterde aldım.

4 ay sonra km'si oynanmış araba aldığımı farkettim. Onun dışında hiç bir kusuru yoktu. Hala da kullanıyorum. Şikayetim, sıkıntım yok arabadan yana.
  • yigitkerem kullanıcısına yanıt
    hocam haklısında yinede risk neden dersen adam aracının temız olduğunu düşünüyordur ( dürüst satıcıdan bahsediyoruz ) ama atlamış olduğu biyer olabılır gözden kaçmış bişeyler olabılır oda bilmiyordur, tabı herkesin düşüncesi farklı , imzayı atmadan en azından bi sanayıde baktırmak şart bana göre
  • sahte para vermiş olabilirmi, bankaya yatırdınmı?
    arabadan anlayan adam fiyat düşükse ücret vermez expertize sokmaz kusuru olsada kabullenir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiestayi yeni almamis miydin sen ?

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.