Şimdi Ara

ARAÇ SEÇİMİ(407-ACCORD-MONDEO) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
6.981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peugeot'u kafadan eliyorum.Birkaç kere bindim,tamam konforlu diyebiliriz;ama dayanıklılık konusunda şüphelerim var.Sizi bilemem;ama ben zaten Fransız arabası almam.

Accord,gerçekten güzel araç.LPG ile ekonomik olacaktır.Japon arabalarının sorunsuzluğu meşhurdur.

Gelelim Mondeo'ya.İşte buna hayranım(en çok da yeni kasasına).Mondeo'nun yol tutuşu,diğerlerinden daha iyidir.2.0 tdci ile gayet tatminkar bir performans elde edersiniz.Ford araçlar da sağlamdır,99-00 model Mondeolar bile,eğer hor kullanılmamışsa taş gibidir.

Fakat km. ler de önemli tabi.Mondeo diyorum ama,mesela Mondeo 150 bin km.de,Accord 70-80 bin km.de ise,Accord derim.
  • Cevaplara bakılırsa çok net olarak Mondeo öneriliyor. 407 ve Accordun önerilmeyeceğini düşünmemiştim doğrusu. 407 veya Accord kullanan kimse yok mu acaba? Biraz da onların + ve - lerini öğrenmek isterdim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: multraslan

Mondeo nun hangi modelleri 6 vites oluyordu? 2005 ve sonrası mı?

dizelleri 6 vites ve gerçekten çok güçlü bir araç.bende kesinlikle mondeo derim.performans olarak diğer iki aracın sattığınız araçtan farkı yok emin olun.
  • quote:

Cevaplara bakılırsa çok net olarak Mondeo öneriliyor. 407 ve Accordun önerilmeyeceğini düşünmemiştim doğrusu. 407 veya Accord kullanan kimse yok mu acaba? Biraz da onların + ve - lerini öğrenmek isterdim.

Düşündüğünüz kasa mondeo ve accordu yakından tanıyorum .

Performans olarak mondeo vede accord neredeyse aynı sayılır . Lpg takıldığında muhtemelen tüketimleride eşit seviyelerde olur gibi düşünüyorum .

Mondeo iyi yol tutar ama biraz serttir . Accord ona rağmen daha yumşaktır ancak mondeo kadar olmasada kesinlikle başarılı bir yol tutuşu var .

Bana göre her iki arabayada bindiğinizde koltuk yapısı olsun , direksiyon konumu olsun , kumanda konumları olsun accord daha başarılı .

Dış görünüm görecelidir . Ancak bence accod tasarım olarak çok iyi .

Ses yalıtımına gelirsek ben pek fark göremedim .

Şöylede bir durum var.

Alacağınız accord 2.0 benzinli olacak . Lpg takarak kullancaksınız . Ancak aynı modelde bir mondeo isterseniz ghia dizel bile olabilir . Yani hem dolu bir araç hemde dizel bir araç .

Seçim zor olacak . Bence iki tane yüksek Km mondeo vede accordu test edin . 150.000 lerdeki iki araçta nasıl farklar var gözlemleyin .

Sonrada iki aracında temizini vede düşük kmsine bakın .

Pejo önermedim . Çünkü birkaç tanıdığım 1.6 dizelinde sorunlar yaşadılar .

Ama 2.0 dizel motoru nasıldır bilgim yok .

• quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Sayın desiya açıklamalarınız oldukça aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim. 407 de nasıl bir sorun yaşadılar acaba? Yani mekanik veya elektronik problemler mi yoksa kasa ağırlığının motor gücüne oranla fazla olmasından dolayı elastikiyet (ara hızlanma) sorunları mı?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: desiya

Sayın desiya açıklamalarınız oldukça aydınlatıcı olmuş teşekkür ederim. 407 de nasıl bir sorun yaşadılar acaba? Yani mekanik veya elektronik problemler mi yoksa kasa ağırlığının motor gücüne oranla fazla olmasından dolayı elastikiyet (ara hızlanma) sorunları mı?

Sanırım mekanik sorunlar olmuştu . Biri kötü mazottan dolayı direk motor indirdi diye biliyorum .

Bir tanesindede vuruntu başlamıştı motorda . Ancak asıl sahipleri varsa onlara sormanız daha mantıklı .

Çünkü benim bildiğim olaylar nereden baksanız 2 senelik olaylar .

• Bence de Mondeo.
  • Mondeo'yu tercih ederdim ben olsam.
  • Acik ara Accord...Hem performans, hem konfor ve saglamlik, hem de sorunsuz motor. Ford'larin turbo patlatma hastaligina ve 100000 km den sonraki motor sorunlarina dikkat...Ancak, Accord biraz daha pahalidir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eternal Horizons -- 4 Ocak 2009; 21:17:00 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Eternal Horizons

Acik ara Accord...Hem performans, hem konfor ve saglamlik, hem de sorunsuz motor. Ford'larin turbo patlatma hastaligina ve 100000 km den sonraki motor sorunlarina dikkat...Ancak, Accord biraz daha pahalidir...

ne tür motor sorunu ? dizel arabaların hepsinde turbo patlatma oluyor bu sadece mondeoya has birşey değil .ayrıca dizel kullanmayı bilmiyenler turboyu daha çabuk patlatır . sağlamlık konusunda mondeo accorddan sağlamdır. performansa gelirsek mondeo tdci 0-100 km 9.8 sn. accord 2.0 10.5 sn , son sürat mondeo tdci 209 km accord 210 km. ayrıca yol tutuş konusunda mondeo accorddan daha iyidir.
  • http://www.sahibinden.com/chia_tam_full_hatasizWQQaXQQ11829751WQQpXQQdisplayitem

Gezinirken şu ilan dikkatimi çekti. Fiyatına göre oldukça güzel ve lüks görünüyor. Acaba bir sorunu var mıdır? Bu aracı inceleyen oldu mu? Ayrıca Accord 2.0 ın manuel viteslisi var mı?
  • quote:

http://www.sahibinden.com/chia_tam_full_hatasizWQQaXQQ11829751WQQpXQQdisplayitem

Gezinirken şu ilan dikkatimi çekti. Fiyatına göre oldukça güzel ve lüks görünüyor. Acaba bir sorunu var mıdır? Bu aracı inceleyen oldu mu? Ayrıca Accord 2.0 ın manuel viteslisi var mı?

siz düz vites mi otomatik vites mi bir araç arıyorsunuz. ilandaki mondeo otomatik . accordun benzinlisinde düz vites yok ama accordun dizelinde düz vites var .
    dizel accord :http://www.sahibinden.com/2005_model_honda_accort_servis_bakimliWQQaXQQ10254928WQQpXQQdisplayitem

• quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

siz düz vites mi otomatik vites mi bir araç arıyorsunuz. ilandaki mondeo otomatik . accordun benzinlisinde düz vites yok ama accordun dizelinde düz vites var .
    dizel accord :http://www.sahibinden.com/2005_model_honda_accort_servis_bakimliWQQaXQQ10254928WQQpXQQdisplayitem

Kusura bakmayın da kafam oldukça karıştı. Mondeoların motor gücünü ben 130 BG olarak biliyordum. Ancak bazı ilanlarda 136, bazılarında 140 BG yazıyor. Ben mi yanlış biliyorum yoksa sonradan motor mu değişti?

Bir de ben manuel vites tercih ediyorum. O araç sadece dikkatimi çekti. Az önce Autoshow dergisinde otomatik vites 2004 model mondeo tdci testini okudum. Yakıt tüketimi manuel vitese göre oldukça yüksek. Ve testte oldukça gürültülü olduğunu söylemişler.

• Mondeolar ikinci elde daha uygun fiyatlı oluyor.Mondeo tavsiye ederim
  • 2003-2007 arası mondeo dizeller 130 beygirdir. yeni kasa mondeo dizeller 140 beygirdir.
    autoshowdan alıntı yazı :''Mondeo 2.0 TDCi'ın kullanım konforunu artıran en önemli özelliklerinden biri de sessizliği. Dizel motorun sessiz çalışması sayesinde kabin içindeki gürültü seviyesi benzinli kardeşinden pek farklı değil.'
    sen farklı bir yerimi okudun.
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/425/0/FORD

vites olayına gelince bencede kesinlikle mondeo dizelin düz vitesini tavsiye ediyorum . hem performans hemde yakıt ekonomisi sağlıyor .daha önceki yazımdaki teknik bilgilerde yazıyordu.
    ayrıca bende 2006 mondeo ghia dizel düz vites kullanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 5 Ocak 2009; 0:17:25 >

• merak ettimde neden düz vites istiyorsunuz?
    sorunlu olduğunu düşündüğünüzden mi? ekonomimi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Whisper911

merak ettimde neden düz vites istiyorsunuz?
    sorunlu olduğunu düşündüğünüzden mi? ekonomimi?

Her ikisi içinde. Daha ekonomik ve daha sorunsuz olacağını düşündüğüm için.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ALOK

2003-2007 arası mondeo dizeller 130 beygirdir. yeni kasa mondeo dizeller 140 beygirdir.
    autoshowdan alıntı yazı :''Mondeo 2.0 TDCi'ın kullanım konforunu artıran en önemli özelliklerinden biri de sessizliği. Dizel motorun sessiz çalışması sayesinde kabin içindeki gürültü seviyesi benzinli kardeşinden pek farklı değil.'
    sen farklı bir yerimi okudun.
    http://www.autoshow.com.tr/apps/oto_test.app/oto_test.php/425/0/FORD

vites olayına gelince bencede kesinlikle mondeo dizelin düz vitesini tavsiye ediyorum . hem performans hemde yakıt ekonomisi sağlıyor .daha önceki yazımdaki teknik bilgilerde yazıyordu.
    ayrıca bende 2006 mondeo ghia dizel düz vites kullanıyorum.

Şu anda dergi benim elimde .Autoshow 2003/50. sayısı. Test otomobili 2.0 duratorq tdci ghia otomatik. Aynen yazıyorum: " Motoru atak şürüş karakteriyle dizel olduğunu pek hissettirmiyor. Ancak aynı yorumu yaydığı gürültü için yapmak imkansız" ve eksiler hanesine gürültülü motor demişler. Test verileri: yakıt tüketimi 7,8 litre/100 km
    0-100 hızlanma: 10,8 sn
    60-100 : 6,4
    80-120: 9,0 sn.
    Gerçi autoshowun testlerine pek güvenmem. Aynı arabaya farklı yorumu her zaman yaparlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multraslan -- 5 Ocak 2009; 0:37:17 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.