Şimdi Ara

Araç Su Eksiltiyor-Çabuk Fun Açıyor. (Honda-Civic) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
9.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-279634539

Yanlis yag konulursa tabi yatak sarar beni nie etiketledin ki
    sizin gibi engin bilgili forumdaşlar mobil değildir o sahte yağ deyip durdular

aynı yolda 2000 model 1.6 passat lpg li aracı tam 1500 km hararet ikaz ışığı yandığı halde eşşek ölüsü niyetine kullandım
    yolda bırakmadı hiç sorun çıkarmadı

istanbulda ki servise bak şuna sürekli hararet ikaz yakıyor diye bıraktım
    usta ilk iş motor suyuna baktı ve sen bu arabayı susuz kullanmışsın dedi

tek maarafı ise susuz kaldığından devir daim hizasından blok çatlattığından 40₺ kaynak masrafıydı

millet boşuna passata binmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CeyKalDa -- 14 Mayıs 2018; 20:51:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otobilge kullanıcısına yanıt
    Japon tofaşçıları damlar birazdan.
  • quote:

quote:

Hocam devirdaim arızalı ona göre suyu devamlı tamalayarak tamire gidin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Simdi git o motorun sagligini olctur.

Hala anlamadim beni nie etiketliyorsunn

Ne passatmis arkadas passati olan yukseklerde

Burda konu sahibine yardimci olmaya calisiyoruz sen bana benim passatim var susuz kullandim ve blok catlattim millet bosuna passata binmiyor diyorsun

Passatini ovmek istersen ayri konu acabilirsin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uyarayim.

Araç Su Eksiltiyor-Çabuk Fun Açıyor. (Honda-Civic)

• beyin bedava
    etiketlenmek istemiyorsan cevap verme
    adama bak elinde olsa ban verecek
    ne tipler türedi
  • hani aracınızda çözülemeyen bir sorun olur da konu açılır, yardım istenir anlarım da niçin servise, ustaya gidilmez de medet umulur forumlardan ben anlamam. arızaları millet evinin önünde artık kendi kendine mi gidermeye başladı, yoksa servise gidince direk "problemi ben biliyorum ustaa" demek için mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

hani aracınızda çözülemeyen bir sorun olur da konu açılır, yardım istenir anlarım da niçin servise, ustaya gidilmez de medet umulur forumlardan ben anlamam. arızaları millet evinin önünde artık kendi kendine mi gidermeye başladı, yoksa servise gidince direk "problemi ben biliyorum ustaa" demek için mi?
    ustaya güvenilmiyor
    daha düneyn konu açıldı
    usta olduğu iddiasında biri çalışan motorun yağ çubuğundan yağ sıçrıyor diye rektefiye tavsiye etmiş
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Uyarayim.

tamam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk bakılacak yer devir daim.

Onda çatlak patlak varsa değişir, zaten çözülür.

Ancak devir daim değiştiğinde su kaynatıyor, hararet yapmaya devam ediyorsa size hemen "conta yanmış 3-5 bine değiştirelim" derler. Conta öyle cort diye değişmez!

Radyatör kapağına ve termostat kütüğüne baktırın mutlaka. Bunlar da 15-160 tl lik parçalar.

Bu dediklerimin hepsi tamamsa ve sıkıntı devam ediyorsa o zaman motor açtırın.

İnşallah en az zararla atlatırsınız, geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cseyfe

fandir o
    fun acsa duramazsin
    araçta eğlence sistemi oabilir.
    ön yargılı olmayalım.
  • Merhaba hocam bende de 2009 astra var 3 sene önce su kacagı başladı nereden oldugunu bir türlü bulamadılar götürmediğim yer kalmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbulturkusu -- 15 Mayıs 2018; 13:43:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CeyKalDa

ustaya güvenilmiyor
    daha düneyn konu açıldı
    usta olduğu iddiasında biri çalışan motorun yağ çubuğundan yağ sıçrıyor diye rektefiye tavsiye etmiş

Alıntıları Göster
    Gelde anlat işte. :)

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

hani aracınızda çözülemeyen bir sorun olur da konu açılır, yardım istenir anlarım da niçin servise, ustaya gidilmez de medet umulur forumlardan ben anlamam. arızaları millet evinin önünde artık kendi kendine mi gidermeye başladı, yoksa servise gidince direk "problemi ben biliyorum ustaa" demek için mi?
    Bende genelde aracımda sorun olduğunda genellikle konu açarım ki CeyKalDa hocam tanır beni, bunun sebebide sanayide onlarca aç kurt olmasından dolayı örneğin aracımın benzin pompası arızalıymış fakat manisanın en büyük özel renault servislerinden biri komple motor yapılcak demişti akşamına konu açtım benzin pompasına baktır dediler baktırdım cidden sorun pompadanmış. Şimdi söyleyin bana konu açmak mı kârlı? Komple motor yapmak mı?

Bu arada geçmiş olsun kardeşim takipteyim 👍🏻

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Material-Engineer -- 16 Mayıs 2018; 1:1:46 >

• CeyKalDa kullanıcısına yanıt
    Eski 1.6 s40 imi 190.000 den 240.000 bine kadar 5w30 -40 yag ile kullandim hicbir problem cikarmadi sizin aracta baska bi problem olmasin

• quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Bende genelde aracımda sorun olduğunda genellikle konu açarım ki CeyKalDa hocam tanır beni, bunun sebebide sanayide onlarca aç kurt olmasından dolayı örneğin aracımın benzin pompası arızalıymış fakat manisanın en büyük özel renault servislerinden biri komple motor yapılcak demişti akşamına konu açtım benzin pompasına baktır dediler baktırdım cidden sorun pompadanmış. Şimdi söyleyin bana konu açmak mı kârlı? Komple motor yapmak mı?

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam, bakalım şu an maddiyat yok arabayada pek binmiyorum olduğu zaman götüreceğim.

• Sorma yaa. Katkılar, ezbere yağlar moda oldu. Adam her arabasında yatak sarmış, gelmiş şu katkı şöyle, şu katkı böyle diyo.

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Moda olan cahil kalmak. Toplumunun genel problemi...

• Sanayi'de o kadar çok yolucu, işini düzgün yapmayan, orjinal parça takmayıp yan sanayi takan ve orjinal parça ücreti alan,Değişmeyecek parçaya arızalı diyip değiştiren,anlamadığı bir ses gelince hemen motor açılması gerek diyen ustalar var iken bizlerde forumlarda sormaktan öteye gidemiyoruz.Zaten param olsa gider basarım yetkili servise hiç sormam.Buraya sormamızın amacı daha önceden aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var ise durumu anlayabiliyorlar.Size en basit bir örnek vereyim,

Aşağıda linki paylaşacağım, aracımın motorundan ses geliyordu özellikle ilk gaza bastığında yükseliyordu.Şaşmaz'da bir özel servise götürdüm ki bir daha asla gitmem.Usta dediğin heleki özel servis açmış birisi bu sesin nereden geldiğini tak diye bilmesi gerekir diye düşünüyorum.4 kez sibop ayarı yapıpta en son abi ses başka yerden geliyor kapak açılması lazım diyince tam anlamı ile oradan direkt uzaklaştım.Yahu kaç yıllık usta piston sesini bilir,yatak sesini bilir,fincan sesini lifter sesini bilir.Başka bir ustaya götürdüm adam kulaklık ile dinledi subap sesi sağ taraftan geliyor dedi.Dedim ki özel serviste adam 4 kez ayar yaptı, ses geçmez ise para almam dedi onada baktırcam.

Link:https://www.youtube.com/watch?v=pV9H5OwKl7Y

• quote:

Orijinalden alıntı: Material-Engineer

Alıntıları Göster
    bu durumda haklısınız. dersini çalışmış olarak sanayiye gitmek avantajınıza.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.