Şimdi Ara

Araç Tavsiyesi - 45.000 - Ayrıca Bakım Masrafları Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar önümüzdeki 1 ay içinde 35.000 TL ile maximum 45000 tl arasında bir araç alacağız.

Kriterlerimiz :

- Sedan olacak
    - Benzinli yada dizel olabilir.

Km olarak benzinli ise 75.000 üzeri olmasın dizel ise 100.000 km olsun maximum.

Araç olarak;

- Ford Focus 2008 ile 2012 arası yada eğer bulabilirsek 2012 de çıkan yeni kasadan düşünüyoruz;
    - Opel Astra 2012 sonrası olan araç
    - Renault Fluence 2011 sonrası
    - Voswagen Passat 2007 2011 arası olan
    - Voswagen Jetta 2011 sonrası olan

Bu araçlardan birini düşünüyoruz. En temiz bu fiyat aralığında ya ford focus 2008 2012 arası buluruz sanırım yada Astra ve fluence.

Şimdi Km olarak ayda ortalama 1200 km maximum yaparız. Alacağımız aracada 2 sene binecez. Maddiyattan dolayı.

Şimdi sizin fikriniz nedir ? Benzinli almak daha iyi gibi temiz araba bulma açısından ama tüp taktırsak ne olur kazasından ve çekiş düşmesinden korkuyoruz..

-----------------------------------------------------------

Hangi arabayı alırsak alalım sonuçta 2. el sahibi ne kadar doğru bilgi vermek istesede ;

- Aracın komple yağı,
    - Triger seti
    - Fren Balataları
    - Debriyaj balataları
    - Akü
    - Lastikler değişecek
    - Klima bakımı - gazı
    - Far ayarları

bu bakımları mutlaka yaptırmak istiyoruz. Ne kadar masraf olur ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudx -- 6 Mart 2018; 14:20:5 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 6-7.. yetkili servise gidersen 10-15

• quote:

Orijinalden alıntı: onurmaurer

6-7.. yetkili servise gidersen 10-15

6 7 mi emin misiniz ? Lastikleri saymasak 1500 2000 tl ye bu bakım yapılmaz mı ?

• Klima açık uçlu gazı bitiktir 100tl sistem sıkıntılıdır 1000-1200tl

Yağlar Motor 200 , Şanzıman duruma göre manuel 50-100 , otomatik 400 e kadar çıkabilir , fren hidroliği dot 5.1 35tl

Lastikler 1000-1300 15-16 inch aracına göre,

Balata seramik balatalar amazonda vs 100-200tl normali çok tutmaz 100tl

Başlangıçta bunları bide filtreleri değiştirirsin.

Diğer bakımlar duruma göre değişir hemen yapman gerekecek şeyler olmaz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Klima açık uçlu gazı bitiktir 100tl sistem sıkıntılıdır 1000-1200tl

Yağlar Motor 200 , Şanzıman duruma göre manuel 50-100 , otomatik 400 e kadar çıkabilir , fren hidroliği dot 5.1 35tl

Lastikler 1000-1300 15-16 inch aracına göre,

Balata seramik balatalar amazonda vs 100-200tl normali çok tutmaz 100tl

Başlangıçta bunları bide filtreleri değiştirirsin.

Diğer bakımlar duruma göre değişir hemen yapman gerekecek şeyler olmaz...

Araç öneriniz nedir peki bu fiyat aralığında düşük km li ne bulabiliriz yada yol tutuşu konforu iyi olan bu araçları kullanmadık hiç.

• peki gerçekten inandın mı bu araçları bu fiyatlarda bulabileceğine

• cloudx C kullanıcısına yanıt
    Düşük km temiz bu fiyata Chevrolet Cruze bulunur , Astra J kasa (baktığınız modellerden) aynı altyapı motor seçeneği ile geliyor

Gerçekten ilk sahibi ise değerlendirilebilir 2011 öncesi 113bg ama performans olarak çok fark yok , yakıt tüketimi fazla lpg var yeni takıldıysa 40-50bin km sıkıntısız gider. O paraya daha düşük km kerde c segment araç bulamazsın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fluence bakım masrafı için için konuşuyorum,

Orjinal parçayla düzgün işçilikle tahmini fiyatlar;

Periyodik yağ bakımı ortalama 300TL civarı ( Yağ(4.5LT), Hava,Polen,Yağ Filtresi )

Triger Seti 600-800TL ortalaması. Set olarak gelirse 600TL'ye işçilik dahil. Ekstra çıkarsa Termostat arızası vb. 800-1000

Debriyaj Baskı-Balata ortalaması 700TL civarında Valeo marka kaliteli yan sanayiyle bu fiyat. Mais veya orjinal Fransız isterseniz 1300 TL civarı.

Akü 150-200TL civarlarında.

Lastikler Marka modele göre değişir. 800TL'ye ucuzundan da takabilirsin. 1500TL civarlarına Continental, Michelin vb. kaliteli markaları da kullanabilirsin.

Klima bakımı dediğin sadece gaz basılıyor ve polen fitresi değişiyor zaten periyodik bakımda poleni de değiştirdiklerinden onu sayma. Gaz basımı da kaçak yoksa gaz basılmaz veya bastıracağını farz edelim 60-80TL ortalaması.

Far ayarı da 20TL falan olması lazım.

Bu yazdıklarım Benzinli Fluence için.

Dizel için sadece bakım masrafına ( Triger, Baskı, Periyodik ) 5/1 ' i daha fazla tutar. ( Benzinde 1000TL ise Dizelde 1200TL gibi )

• quote:

Orijinalden alıntı: vortex35

Fluence bakım masrafı için için konuşuyorum,

Orjinal parçayla düzgün işçilikle tahmini fiyatlar;

Periyodik yağ bakımı ortalama 300TL civarı ( Yağ(4.5LT), Hava,Polen,Yağ Filtresi )

Triger Seti 600-800TL ortalaması. Set olarak gelirse 600TL'ye işçilik dahil. Ekstra çıkarsa Termostat arızası vb. 800-1000

Debriyaj Baskı-Balata ortalaması 700TL civarında Valeo marka kaliteli yan sanayiyle bu fiyat. Mais veya orjinal Fransız isterseniz 1300 TL civarı.

Akü 150-200TL civarlarında.

Lastikler Marka modele göre değişir. 800TL'ye ucuzundan da takabilirsin. 1500TL civarlarına Continental, Michelin vb. kaliteli markaları da kullanabilirsin.

Klima bakımı dediğin sadece gaz basılıyor ve polen fitresi değişiyor zaten periyodik bakımda poleni de değiştirdiklerinden onu sayma. Gaz basımı da kaçak yoksa gaz basılmaz veya bastıracağını farz edelim 60-80TL ortalaması.

Far ayarı da 20TL falan olması lazım.

Bu yazdıklarım Benzinli Fluence için.

Dizel için sadece bakım masrafına ( Triger, Baskı, Periyodik ) 5/1 ' i daha fazla tutar. ( Benzinde 1000TL ise Dizelde 1200TL gibi )

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Peki araç almak için durum nedir ? nasıl bir araç önerebilirsiniz ?

• quote:

6-7.. yetkili servise gidersen 10-15

Yuh sen ne salladın öyle kardeş en fazla 3-4 tutar oda en fazla.

• Hauntedd kullanıcısına yanıt
    triger+baskı balata degismekten bahsediyor diye...

• quote:

triger+baskı balata degismekten bahsediyor diye...

1000 ortalama lastik 2000 de baskı balata triger balata olsun 1000 de diğer şeyler olsun ölse tutmaz o paralar

• üstüne çikolata sosuda olsun mu ? 100bin km civarı cruze bulabilirsen öpte başına koy

• quote:

Orijinalden alıntı: LiteraryN

üstüne çikolata sosuda olsun mu ? 100bin km civarı cruze bulabilirsen öpte başına koy

45000 tl verdikten sonra benzinli binecek araba dahi bulamıcaksak kaldırımdan aşağı atalım kendimizi :))

• Piyasa arabası alacaksan evet bulamazsın. Git bi bak bakalım sıfırı kaç para olmuş. C sınıfı bir araba 100bin TL.

B sınıfı arabayı trafikte sıkıştırmalarından bıktığım için aynı bütçe ile C sınıfı sedan araba arıyordum. Üstüne sürüş keyfi de olacak. Aracı bazen keyif amaçlı kullanıyorum.

91bin km'de 44500e 2011 model temiz tek parça boyalı Lancer 1.6 invite manuel aldım. Şu anda bu fiyatlara yok 48-49bin tl olmuş piyasası... Alırken bile satıcıyı 1-2 kişi aradı. Ben satıcı ile anlaşırken 3 kişi sıraya yazılmış ben almazsam onlar almak istiyorlarmış. benzer bi şeyi 101bin km'de aynı ayarda üstüne debriyajı yeni değişmiş olan bir araç için yaşadım. ilan fiyatını vermeye razıydım ama benden önceki arayana satılmış, anlaşmışlar. ertesi gün ilandan kalkmıştı. (bunları anlattım çünkü piyasası yok deniliyor ya hani.)

2011 model yani almayı düşündüğün bütün arabalarla aynı yıllarda.

eski sahibi bakımını yaptırdım masrafın yok boşa yağını değiştirme dese de:
    4lt 5w30 tam sentetik yağ: 120tl
    yağ filtresi: 25tl (komple filtre seti alsam 100tl)
    değişim işçiliği: 50tl

- Triger seti(404 not found, zincir var mitsubishi ömürlük olduğunu belirtiyor ama 2-3 tane 350-375bin km'de değişmiş araç duydum)
    - Fren Balataları (n11'de bosch markası 100tl, almadım çünkü üzerinde vardı)
    - Debriyaj balataları(debriyaj seti 800tl mi ne, 250-300 işçilik alıyor, almadım, değiştirmedim şu anda 99bin km oldu, şimdilik değiştirmeye sebep bir belirti alamadım)
    - Akü (aldıktan 3ay sonra üzerindeki fabrika aküsü ile marşa almayacak gibi olup aldı yani ufak bir şaka yapacak gibi oldu, ben varta aldım 210tl 60amper, 2ay oluyor alalı sanırım)
    - Klima bakımı - gazı doldurmadım. ama bi iç mekan temizliği için 20tl'lik polen filtresinin oradan sıkılan dezenfekte köpüğü alsam olacak. Gazı az olsa sogutmuyor/ısıtmıyor veya otomatik olarak klima devreden çıkıyor. Böyle problemlerim yok.
    - Far ayarları yaptırmadım. gayet güzel yolu gösteriyor. Çünkü önden zırt pırt darbe almadığı için ayarları kaçmamış.
    - Üzerinde dişleri iyi yılı iyi lastik vardı.
    - 4 adet çift tırnak lazer iridyum buji aldım 230tl.

bursadan izmire 400km yol 100tl benzinle geldi. 150tl noter, 40tl plaka, 10tl plaka yapıştırma parası verdim. başka da yaptığım masraf aklıma gelmiyor.

Bu arada aracı o kadar severek kullanıyorum ki 5 ayda 8-9bin km yaptım. Evet lpg yok. taktırmayı düşündüm sonra keyfini alamayacağım için vazgeçtim. Benzin pompasını bi yerimde hissederek yaşamaya devam ediyorum. Araba çok yakmıyor yakıt pahalı... Genelde depo ort. 5.8-6.2lt arasında geziyor basarsam 6.5-6.9lara doğru gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sadece Sürücü -- 6 Mart 2018; 19:23:25 >

• o fiyatlara Sadece düşünebilirsin

• Beyler bugün 64.500 TL ye astra 2012 enjoy plus hb aldık manuel vites sizce bu araca bu fiyat iyi mi? 129.000 KM de

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.