Şimdi Ara

ARAÇ TAVSİYESİ(A4 veya alternatifler)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba hali hazırda dizel bir astra j aracım var 1.3 olanlardan aracımdan memnunum ancak üst segment bir araca geçmeye karar verdik bütçemiz 80-83 arası yılda 7 bin civarında km yaptığımız için dizel bir araç almanın şart olmadığına karar verdik ve otomatik olacak bir araç icin arayışa geçtik.Malum sitede a4 1.8 tfsi multitronic olan ilanları rast geldik 2011 2012 modellerine araç kasa olarak modern duruyor keza içi de öyle donanım olarak tatminkar zenon ledli stoplar içinde ekranı falan bana yeterli anlayacağınız bu bütçeye bu arabayı almak mantıklı mi kullanan arkadaşlar varsa tavsiye ederler mi okuduğum kadarıyla yağ eksiltme sorunu var diyorlar bu çok büyük bir sorun mudur ? Bu rakamlara farklı bir şey önerecek arkaslar varsa tavsiye bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yok mu bir fikri olan arkadaşlar

• Bence devam derim ben. Astra j güzel araç. Hemde dizelmiş. Boşa masraf olur bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ussuz -- 4 Eylül 2017; 12:6:42 >
  • Ussuz kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten böyle bir arac almak amacimiz bir nevi birikim yapmak

• Hocam o motor yağ yakıyor. Oh be ilk ben yazdım

• quote:

Orijinalden alıntı: seckin01

Hocam o motor yağ yakıyor. Oh be ilk ben yazdım

Hocam 6 7 bin km bir litre yağ eksiltme yapabiliyormuş zaten periyodik bakımına girme zamanına denk geliyor çok sorun olarak görmüyorum bunu açıkcası

• Birikim gibi bir düşünceniz mevcutsa Passat b7 yada 8 de düşünebilirsiniz hocam. A4 e oranla daha doğrusu d sınıfında passat kadar değerini koruyan ve artıran başka araç yok. Diğer taraftan premium bir araç a4 var. Zor tercih ben olsam Audi tercih ederim ama dediğim gibi beklenti ve öncelikler önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: yargicc

Birikim gibi bir düşünceniz mevcutsa Passat b7 yada 8 de düşünebilirsiniz hocam. A4 e oranla daha doğrusu d sınıfında passat kadar değerini koruyan ve artıran başka araç yok. Diğer taraftan premium bir araç a4 var. Zor tercih ben olsam Audi tercih ederim ama dediğim gibi beklenti ve öncelikler önemli.

Hocam passatlarin şanzıman olayından korkuyorum alabileceğim

Passat 2011 falan olur a4 de multironic şanzıman dsg ye sorunsuz tercih sebeplerimden biri de o zaten

• Ben kullanıyorum arkadaşım sormak istediğin var ise yanıtlarım

• Sleeper kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam yağ eksiltme yazıldığı gibi 6 7 bin km de bir litre civarı mi oluyor araçtan memnun olduğunuz ve olmadığınız şeyler neler alacağın aracın almadan şurasına baktır dikkat et diyeceğin bir nokta var mi bir de bir ilan buldum adam usb girişinin olduğunu söyledi ama müzik dinlememiş hiç okuduğum kadarıyla sadece sd kart ile müzik dinleniyormuş Bluetooth ile stream yaparak müzik dinleme imkanı yok deniliyor

• Araç 1.8 tfsi 120 bg multitronic şanzıman 1550 kg ağırlıkta 230 nm torku 1500-3650 devir arasında veriyor. Motor çok canlı. S modunda sanal olarak vites atıyor ve gayet keyifli. Chip ile 210 bg rahat alırsınız.

18 km ortalama dur kalk yoğun trafikte 11-12

25-30 km ortalama akıcı trafikte 8-9

100 km ortalama şehir dışı 6-7 arası yakıyor. Ağırlık motor hacmi ve otomatik olmasına rağmen yakıt fazla değil.

Bu serilerde yağ yakma problemi var 3000-4000 km de bir litre yağ ister ben bagajda 4 litre yağ taşıyorum benim açımdan sorun değil.

Araç şehir içinde çok sessiz ve konforlu. Benim araçta 18 inch jant olmasına rağmen süspansiyon konforundan çok memnunum. B6 passat süspansiyon çok sesliydi. 120 km üzerinde sol aynadan rüzgar sesi geliyor. Passatta 140 dan sonra geliyordu. Çok sürat yapmadığım için sorun değil.

İkizlerim var passattan sonra bagaj çok sıkıntı yaratmadı. Araç arka yolcu bölümü passattan dar ama passat zaten çok genişti. İkiz bebek koltuğu arasında annesi oturabiliyor. Diz mesafesi yeterli.

Araçda st kart yuvası var. Usb yok ama ad kart ile müzik dinleyebiliyorsunuz sıkıntı yok. Audi concert müzik sistemi harika.

Benim araçta hız sabitleyici yok ama dışarıdan 500-600 tl ye halledilir.

Ben 63.000 km de geçen yıl 72000 tl ye aldım. Fiyatina gore harika. Led paketli versiyon aracımın tasarımı yeni kasa ile çok fark yok. Araç 18 inch jantla çok baktırıyor.

Ben çok memnunum almak isteyene tavsiye ederim.

Başka soru?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sleeper

Araç 1.8 tfsi 120 bg multitronic şanzıman 1550 kg ağırlıkta 230 nm torku 1500-3650 devir arasında veriyor. Motor çok canlı. S modunda sanal olarak vites atıyor ve gayet keyifli. Chip ile 210 bg rahat alırsınız.

18 km ortalama dur kalk yoğun trafikte 11-12

25-30 km ortalama akıcı trafikte 8-9

100 km ortalama şehir dışı 6-7 arası yakıyor. Ağırlık motor hacmi ve otomatik olmasına rağmen yakıt fazla değil.

Bu serilerde yağ yakma problemi var 3000-4000 km de bir litre yağ ister ben bagajda 4 litre yağ taşıyorum benim açımdan sorun değil.

Araç şehir içinde çok sessiz ve konforlu. Benim araçta 18 inch jant olmasına rağmen süspansiyon konforundan çok memnunum. B6 passat süspansiyon çok sesliydi. 120 km üzerinde sol aynadan rüzgar sesi geliyor. Passatta 140 dan sonra geliyordu. Çok sürat yapmadığım için sorun değil.

İkizlerim var passattan sonra bagaj çok sıkıntı yaratmadı. Araç arka yolcu bölümü passattan dar ama passat zaten çok genişti. İkiz bebek koltuğu arasında annesi oturabiliyor. Diz mesafesi yeterli.

Araçda st kart yuvası var. Usb yok ama ad kart ile müzik dinleyebiliyorsunuz sıkıntı yok. Audi concert müzik sistemi harika.

Benim araçta hız sabitleyici yok ama dışarıdan 500-600 tl ye halledilir.

Ben 63.000 km de geçen yıl 72000 tl ye aldım. Fiyatina gore harika. Led paketli versiyon aracımın tasarımı yeni kasa ile çok fark yok. Araç 18 inch jantla çok baktırıyor.

Ben çok memnunum almak isteyene tavsiye ederim.

Başka soru?

Benim alacağım ya da almak istediğim araç 160- 170 beygir olanından 2012 model yağ eksiltme durumu bu şartlarda benim içinde sıkıntı yok yakıt olayı sizinkine benzerdir diye düşünüyorum şehir içi kullanacağım çok trafik olan bir yerde de yaşamıyorum senelik 7 bin civarı km yapıyorum üzmez diye düşünüyorum araç bozuk yollarda trim sesi problemi oldu mu peki sizde

• 2011 model araçta trim sesi yok

• Sleeper kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam aracımi satınca Allah izin verirse alacağım bir tane a4

• Bu arada bir iki foto da ekleyeyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sleeper -- 4 Eylül 2017; 21:51:37 >

• 1.8 tfsi fiyatları ciddi uygun, az km yapan için o paranın ideal arabası. Km sıkıntım olmasa ben de düşünürdüm ama kurtarmıyor. Bi yandan da tfsi/tsi yağ yakma sorunu hiç hoş değil, hala az çok bazı motorlarında var malesef.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araştırdığınız araçtan bende var. 120 bg multitronik. Yalnız yağ eksilme yok. Bazılarında araç garantiliyken bu problem yetkili serviste çözülmüş olabiliyor.Ben landirenzo karma sistem lpg kiti taktırdım. 10000 km dir araç benzindeki kadar sorunsuz çalışıyor. Benzin lpg karışık 25 ile 30 kuruş arası değişiyor. 100 civarı hızda giderseniz 25 e kadar düşüyor. Ama 140 ve üstü giderseniz 30 kuruş a kadar yükseliyor. Benimkinde led paket hız sabitleyici hıza duyarlı direksiyon. Abs asr esp vs. Pek çok özellik var o açıdan tatmin edici. Emsal fiyattaki daha modelli astra vs. Araçlarla kıyas edilmez binince anlarsınız. Tavsiye ederim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.