Şimdi Ara

Araç teslim alındı S60 DRIVe Advance1.6 dizel Powershift (ilk resimler yüklendi) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.602
Cevap
8
Favori
101.348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: Kurzweil

Sayın cihanair,
    Hayırlı olsun aracınız. CC ile S60'ı karşılaştırdığınız konunuzu görmüştüm, ve "%90 CC alıcam ama yine de bir sorayım"dan sonrasını okumaya malesef gönlüm el vermemişti. Seçiminize şaşırdım ve sizi kutluyorum. Ancak:

Ne yaptınız? "Keşke CC alsaydı" diyorum içimden. Çünkü güzelim S60'a herkes binerse tadı kaçacak. Siz de satın alarak epey bir reklamını yapmış oldunuz. Kimse bilmeseydi ya S60'ın ne muhteşem bir araba olduğunu. Biz kendi aramızda alttan alttan götürüyorduk S60'ları. Vallahi de yazık ettiniz S60'a. Saygılarımla.

Hoam yanlislik olmasin ben hicbirzaman cc alucam demedim diye hatirliyorum

Kaldiki cc hic begenmedigimi her seferinde belirtiyorum

Affedersiniz. O kullanıcı sayın "ohara" imiş. Aynı konuya siz de birçok mesaj atınca sizin konunuz diye aklımda kalmış. Kendisinin yazdığı şu idi:

"%90 CC alacğım ama yine de bir fikir almak istedim. S60 tercih etmek daha mantıklıysa bunun gerekçesi ne olabilir ki?".

• quote:

quote:

quote:

Sayın cihanair,
    Hayırlı olsun aracınız. CC ile S60'ı karşılaştırdığınız konunuzu görmüştüm, ve "%90 CC alıcam ama yine de bir sorayım"dan sonrasını okumaya malesef gönlüm el vermemişti. Seçiminize şaşırdım ve sizi kutluyorum. Ancak:

Ne yaptınız? "Keşke CC alsaydı" diyorum içimden. Çünkü güzelim S60'a herkes binerse tadı kaçacak. Siz de satın alarak epey bir reklamını yapmış oldunuz. Kimse bilmeseydi ya S60'ın ne muhteşem bir araba olduğunu. Biz kendi aramızda alttan alttan götürüyorduk S60'ları. Vallahi de yazık ettiniz S60'a. Saygılarımla.

Hoam yanlislik olmasin ben hicbirzaman cc alucam demedim diye hatirliyorum

Kaldiki cc hic begenmedigimi her seferinde belirtiyorum

Affedersiniz. O kullanıcı sayın "ohara" imiş. Aynı konuya siz de birçok mesaj atınca sizin konunuz diye aklımda kalmış. Kendisinin yazdığı şu idi:

"%90 CC alacğım ama yine de bir fikir almak istedim. S60 tercih etmek daha mantıklıysa bunun gerekçesi ne olabilir ki?".

Hocam vw araclari icinde asla almam dedigim tek arac arac var oda cc

Bana hic hitap etmiyor sevmiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: 19can84

quote:

Orijinalden alıntı: aanil

quote:

Orijinalden alıntı: Fantastic Light

Aracın hayırlı olsun Cihan.

Seninle aynı yerde oturuyoruz arkadaş olamadık ama markadaş olucaz nasipse.

Not: Cihan 95.000 TL'dan 1 kuruş fazla vermemiştir araca.

İlaveten 19can84 çok doğru söylemiş, Cihan'ın aldığı bu araç Mitsubishi Evo ile aynı şanzumanı kullanıyor ve bu motora tek kelime ile ömürlük olucaktır.

Evoda kullanilan sst sanzimanin , powershift ile ne alakasi var bunu bilmedigimden soruyorum ? Ayrica ayni derken mantik olarak ayni , yapisal , malzeme olarak farkli demek istediniz heralde ?

Tork dayanimlari ayni degildir. Evo 350 nm'den fazla tork uretiyor. Powershift'in bu kadar torka dayanacagini dusunmuyorum tabi bu motorda kullanilan versiyonun. Evo'daki sanziman mitsubishinin bizzat kendi sanzimani diye biliyorum.

sst'yi mitsubishi üretmiyor getrag üretimi.getrag'ın 6dct470 kodlu şanzımanını taşıyor.

Araç teslim  alındı S60 DRIVe Advance1.6 dizel Powershift (ilk resimler yüklendi)

bu şanzıman aynı zamanda, sps6 olarak da adlandırılıyor.
     Araç teslim  alındı S60 DRIVe Advance1.6 dizel Powershift (ilk resimler yüklendi)

ve fordun faaliyet raporunda görüldüğü gibi volvo'ya tedarik ediliyor.

volvo 2.0 turbo t5 ve t4 dışındaki motorlarında çift kavrama kullanmıyor ve bu üç motor seçeneğinde de aynı şanzımanı kullanıyor. media.volvocarstan technicaldan incelendiğinde görülüyor ki hepsinde aynı şanzıman kodu ve oranlar var. volvo da başka powershiftli model olmadığına göre ford'un volvoya tedarik ettiği şanzımanlar bu modellerde kullanılıyor.

Dolayısı ile bu 3 motor kombinasyonunda yukarıdaki mitsubishi evoX deki şanzımanın kullanıldığından eminim.

Fakat soruna yanıt vermek için araştırınca gördüm ki 1.6D'de kullandıkları şanzımanın kodunu yukarıda belirttiğim diğer motorlardan farklı yazmışlar, getraga dönüp bakınca yanıldığımı anladım. 1.6d 'de EVOX ve diğer volvo modellerindeki 6dct470 değil fakat onunla büyük oranda aynı olan 450 nm'lik 6dct450 kullanılmış. şu presskitte 6dct450 ve 470'in büyük çoğunluk aynı parçaları kullandığı fakat farklı mimarileri sayesinde farklı hacimdeki boşlulara yerleştirilebildiklerinden bahsediliyor, birbirlerinin türevi de denebilir.http://www.getrag.com/media/0000001825.zip

burda da getrag'ın volvoya 1.6 dizeller için 6dct 450 tedarik etmeye başladığına dair basın bülteni var.http://www.getrag.com/media/0000001823.pdf

Özetle evet yanılmışım ama yine de diğer markalar 250nm üreten motorlarına 250'lik şanzıman kullanırken volvo 270lik motora 450 NM'lik şanzıman kullanarak işini sağlama almış.

Eline sağlık arkadaşım. :)

• Cihan'in avukatligini filan ustlenmedim ama,
    Su Volvo aldi markaya yazik oldu seklinde yazip duranlarin yaptigi resmen cirkeflik.
    Simdi is ciddiye binince de, biz takiliyoruz germeye gerek yok diyecekler.
    Guya secilmis azinlik bunlar Volvo'yu secebilecek kadar elit olamaz herkez.
    Ne desem ki, ustu kapali .....(!)
    Tekrar edoyorum Cihan acisindan degil, insani degerler acisindan bakiyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnginAKB -- 29 Mart 2012; 10:40:50 >
  • Donanıma çok takılmayanlar 75.000'e sıfır 1.6 Dizel S60 alabilirler.

1.6 180 PS benzinli ise 84000 TL.

Aynı hacimde adamlar dizeli yüksek tutmamışlar Passat gibi. Bu da ilginç. Benzinli Volvo Otomatik ama olsun.

Benzinli 160 PS Passat DSG 75000 iken
    Dizel 105 PS Passat DSG 80.000 TL.

Volvo doğru olanı yapmış. Sırf dizel diye benzinlinin üstünde fiyatlandırmamış.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: lider75

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmtıl

hayırlı olsun ..ne ara aldı arabayı diye düşündüm..alacak adam forumda bir konu açar....kasasız belasız binin...

Cok arac vardi

Bu hic hesapta yoktu fre lander x3 tiguan v.s

Cihan kardesim senin yüzünden mi deseeem sayende mi desem bilemiyorum:-))) ama konuyu görür görmez hemen galericimi aradım. Nisan sonuna gelecek siparişlerim var dedi. Yani Nisan sonuna ben de Volvo s 60 almış olma ihtimalim yüksek. Tabii sen bu arada araca epey bi binmiş olacağın için senin yorumların benim için cok değerli olacaktır. Yorumlarını bekliyorum

Elimden geldigince yazarim hocam

Benim aracta 24 nisanda gelicek zaten ::))

O zaman muhtemelen benim galericim de o siparişden alacaktır. Gene de ben rehber oldugum için 5 Mayıs'a kadar zaten sürekli Anadolu'da olacağımdan siz arabanıza benden önce kavuşursunuz. O yüzden sizin yorumlarınız alıp almamamda önemli olacak. Yoksa ben passat alırken de s 60 d3 arasında cok gidip geldim..

• quote:

Teknik bilgiler

4 silindirli 1.6 direk enjeksiyonlu c.rail turbo dizel

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    Mak tork 270/1750/2500 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Yakit tuketimi sehir disi 4.9 litre sehir ici 6.1
    Ortalama 5.3 litre

Sanıyorum size yanlış bilgi verilmiş. 1,6 dizel Powershift'in Volvo Global sitesindeki verileri kabaca şöyle:

6 ileri Powershift
    1560cc
    Dört silindir turbo dizel
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)
    Ş.içi tük: 4,9lt
    Ş.dışı tük: 4lt
    Ort.tük: 4,3lt
    0-100: 12,3sn
    CO2: 114g/km
    Ağırlık: 1490kg
  • quote:

quote:

Teknik bilgiler

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Ortalama 5.3 litre

Sanıyorum size yanlış bilgi verilmiş. 1,6 dizel Powershift'in Volvo Global sitesindeki verileri kabaca şöyle:

6 ileri Powershift
    1560cc
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)

Hocam bana verilen kagitta aynen bunlar yaziyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla şimdiden heyecan bastı
  • quote:

quote:

quote:

Teknik bilgiler

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Ortalama 5.3 litre

6 ileri Powershift
    1560cc
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)

Hocam bana verilen kagitta aynen bunlar yaziyor

Allah Allah. Ben böyle kabul etmiştim değerlerini açıkçası. Yurt dışındaki araçlar ile bize gelenler arasında bu şekilde bir fark olabilir mi ki? Bir yerde hata var ama...?

• quote:

quote:

Teknik bilgiler

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Ortalama 5.3 litre

6 ileri Powershift
    1560cc
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)

Volvo sitesinde Düz şanzıman 10.9 saniyede 0-100km'ye hızlanıyor.

Bu PS şanzıman çift kavramalar gibi düz ile aynı performansta değil sanırım.

• Aracın Dizel motoru Citroen-Peugeot(PSA) ortak üretimi olan e-HDi yanlış bilmiyorsam.

Güzel araç, güzel motor...

Hayırlı olsun aracınız kazasız belasız.
  • quote:

Flo indirimi oldu amcam daha once 2 adet volvo aldigi icin 3 araca ozel cok guzel indirim yaptilar

Aracin liste fiyati 110.000 tl fiyat yukselirse %90 artmiycak dedi satis temsilcisi azalirsa kampanya olursa bende faydalanicam

Satis temsilcisine soz verdim fiyat vermiyc diye

BU SATIŞ TEMSİLCİSİNE SÖZ VERDİM FİYAT VERMİYİCEM DEMEKTE MODA OLDU GALİBA.ŞİMDİ ANLAMADIĞIM BAYİİ AMAN HOCAM BU FİYATI SADECE SANA ÖZEL YAPIYORUZ BAŞKA BİRİ DUYMASIN DİYEREK ALICIYA KENDİNİ ÖZELLMİ HİSSETTİRMİŞ OLUYOR.BU GÜZEL BİR SATIŞ POLİTİKASI BENCE.AMAN ARAMIZDA KALSIN.GİDERSİN D.H SAYFALARINDA BİR KONU AÇARSIN ORADAN BU ÖZELLFİYATI BAŞKA BİRİLERİDE GÖRÜR VE BİZİM KAPIMIZI AŞINDIRIRLAR DİYE Mİ DÜŞÜNÜYORLAR.BU ARADA AKLIMA BAŞKA BİR İHTİMAL DAHA GELİYOR AMA ONUDA BURDA SÖYLEMEYECEM.

• Dünyanın en iyi arabalası Volvo s60 La tanışmaya hazır olun!
  • hayirli olsun kazasiz belasiz surusler dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Cihan'in avukatligini filan ustlenmedim ama,
    Su Volvo aldi markaya yazik oldu seklinde yazip duranlarin yaptigi resmen cirkeflik.
    Simdi is ciddiye binince de, biz takiliyoruz germeye gerek yok diyecekler.
    Guya secilmis azinlik bunlar Volvo'yu secebilecek kadar elit olamaz herkez.
    Ne desem ki, ustu kapali .....(!)
    Tekrar edoyorum Cihan acisindan degil, insani degerler acisindan bakiyorum .

Sen hala ne diyosun arkadaşım?Benim ironi yaptigimi bilip konuyu aleve verdin.Durumu bilmediğin için üslubuyla anlatıldı ne olup bittiği..Geçmişi olan konulara daha şimdi dahil olmussun bilmeden konusuyosun.Ne azınlığı ne eliti??Volvo almak çok mu zor gozukuoda sana bu kadar buyutuyosun.Ferrari,bentley den bahsetmioruz.Dediklerimizi biraz anlamaya çalışsan bunun kibir ile alakalı olmadiginida anlardın.

• bu powershift dsg kadar hizli degil sanirim, 0 100 yavas kalmis.

volvo keske dsg sanziman kullanabilseydi

:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nicknick -- 29 Mart 2012; 11:33:52 >
  • Galiba bana hitaben bir yazı yazılmış konuya. Bu üsluba anlam veremedim. Birbirimizi kırıcı-üzücü hitaplar lütfen kullanmayalım. Tanımadığımız kişilere karşı saygımızı lütfen koruyalım.
  • Doğuş oto 2012 yılında zarar açıklar bence bu haberden sonra.
  • Durum değerlendirmesi ,

Vosvoscular Volvo alırsa , Volvocular BMW alırsa , Hondacılar vosvosa dönerse , demekki en iyi araba

Chevrolet AVEOOO
  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.