Şimdi Ara

Araç teslim alındı S60 DRIVe Advance1.6 dizel Powershift (ilk resimler yüklendi) (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.602
Cevap
8
Favori
101.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kurzweil

quote:

Orijinalden alıntı: cihanair

Teknik bilgiler

4 silindirli 1.6 direk enjeksiyonlu c.rail turbo dizel

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    Mak tork 270/1750/2500 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Yakit tuketimi sehir disi 4.9 litre sehir ici 6.1
    Ortalama 5.3 litre

Sanıyorum size yanlış bilgi verilmiş. 1,6 dizel Powershift'in Volvo Global sitesindeki verileri kabaca şöyle:

6 ileri Powershift
    1560cc
    Dört silindir turbo dizel
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)
    Ş.içi tük: 4,9lt
    Ş.dışı tük: 4lt
    Ort.tük: 4,3lt
    0-100: 12,3sn
    CO2: 114g/km
    Ağırlık: 1490kg

hayırlı olsun fakat 100.000 tl civarında otomobil alıyorsunuz hızlanması 11-12 saniye şaka gibi.

sırf dizel diye böyle berbat motorları 100.000 tl ye veriyolar.

araba güzel fakat motor tırt. az yakarsınız ama yürümez.

• Hayret cihanair nasıl olmuşta 80.300 TL liste fiyatlı 1.6 TDI DSG passat almamış

Bir de DH tarihi gaflar gibi bir konuda cihanairin S60 da passatın yanında arabamı diye bir tarihi sözü vardı diye hatırlıyorum.

Çok ilginç

Unutmadan güzel seçim, Hayırlı olsun, güle güle kullanın..
  • quote:

Orijinalden alıntı: donnaiolo

quote:

quote:

Teknik bilgiler

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Ortalama 5.3 litre

Sanıyorum size yanlış bilgi verilmiş. 1,6 dizel Powershift'in Volvo Global sitesindeki verileri kabaca şöyle:

6 ileri Powershift
    1560cc
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)

hayırlı olsun fakat 100.000 tl civarında otomobil alıyorsunuz hızlanması 11-12 saniye şaka gibi.

Yurudugu kadar hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Cihan'in avukatligini filan ustlenmedim ama,
    Su Volvo aldi markaya yazik oldu seklinde yazip duranlarin yaptigi resmen cirkeflik.
    Simdi is ciddiye binince de, biz takiliyoruz germeye gerek yok diyecekler.
    Guya secilmis azinlik bunlar Volvo'yu secebilecek kadar elit olamaz herkez.
    Ne desem ki, ustu kapali .....(!)
    Tekrar edoyorum Cihan acisindan degil, insani degerler acisindan bakiyorum .

Hocam gene bir taşın altından çıkarak millete ders vermeye kalkar nitelikte yazılar yazıyorsun.
    Sana mantıklı geliyor mu insanların Cihan Volvo aldı diye yazık oldu düşüncesi, ironi barındırdığı gün gibi açık. Nasıl Jetta'dan birçok insan Cihan yüzünden soğudum diyorsa, şimdi de sürekli övecek diye takılmaktan ibaret.
    Üstelik konu konuşulmuş, kapanmış, öküz öldü ortaklık bitti denir ya aynen öyle. Birilerini çirkeflikle itham etmeden önce kendi yazılarındaki üslubu düzeltmen tavsiyemdir, hem fanatiklikle suçlayacaksın, elitist yaklaşımda bulunuyorlar diyeceksin,
    hem de Volvo alanlar fazladan para vererek kazık yiyor söyleminde bulunacaksın.
    Sözün özü, insani değerler açısından bakarken daha insani yazılar yazmalısın.

• quote:

Orijinalden alıntı: h_öztuna06

Hayret cihanair nasıl olmuşta 80.300 TL liste fiyatlı 1.6 TDI DSG passat almamış

Bir de DH tarihi gaflar gibi bir konuda cihanairin S60 da passatın yanında arabamı diye bir tarihi sözü vardı diye hatırlıyorum.

Çok ilginç

Unutmadan güzel seçim, Hayırlı olsun, güle güle kullanın..

Aynen S60 araba değildi passatın yanında şimdi S60 evinden konforlu oldu.

• @cihanair Teknik bilgilerde bir hata olmasın?

Sehir dısı 5 litreden az yakması gerekli o aracın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verde bi tur atalım
  • quote:

quote:

quote:

Teknik bilgiler

1560 cc

Mak guc. 115/5600 d/d
    0-100 11.5 saniye
    Ortalama 5.3 litre

6 ileri Powershift
    1560cc
    Önden çekiş
    270Nm tork
    115hp(84kw)

Manuel 1,6 dizelini test sürüşü yaptım. Motor şanzıman uyumu piyasadakilerin en iyilerinden diyebilirim. Bir aracın performansı sacede 0-100'üyle ölçülmez bilirsiniz. Beklediğimden çok iyiydi performansı.

Ailemde 1,6 dizel manuel Passat da olduğu için, karşılaştırma yaparsam eğer: Motor, şanzıman, performans olarak S60 çok önde derim. Passat 105hp iken S60 115hp motora sahip. "10hp bu kadar fark eder mi?" derseniz, "ben de beklemiyordum, ama test sürüşünde şaşırdım" derim. O yüzden bir araç hakkında kanıya varmadan önce mutlaka test edilmesi taraftarıyım.

1,6 dizeller arasında belki en iyisi olabilir, fakat bunun dışında büyük hacimli motorların vereceği performans eşiğine ulaşamaz tabi ki. Mazotu kokluyor olması ise bence performansına göre büyük artı.

Bir araç yalnızca motordan mı oluşuyor? "Şu parayı şu motora vermeye değmez" demek, aracın geri kalanına haksızlık değil midir? Motoru geçersek, Volvo'nun sunduğu donanımlar, parça kalitesi, üstün güvenliği gibi özellikleri görmezden mi geleceğiz. Aynı motor S80'e de uygulandı. Powershift S80'e de uygulandı. Tartışıldı, "S80'e olmadı o motor" diye. Mercedes de E serisinde 1,6lt motor sunacakmış. Mercedes'e de mi "1,6lt motora o parayı vermem" denecek. Yoksa, "bir Mercedes ne olursa olsun bir Mercedes'dir" mi denecek?

1,6lt motorların Avrupa'da kullanımının bu denli yaygınlaşmasının asıl sebebi, yakıt ekonomisidir. Yoksa Türkiye'ye OTV'den dolayı 1,6lt araç satmak amaçlı değil. Avrupada 1,6lt ile 2,0lt araçların arasındaki fiyat farkı Türkiye'deki kadar asla değil. Yukarıdaki yaklaşımla, o zaman bu insanlar asla 1,6lt olan motorları tercih etmezlerdi. Ama demek tercih ediliyor ki yaygınlaşıyor. Yakıt ekonomisi buradaki yegane sebep. Saygılarımla.

• quote:

Orijinalden alıntı: desiya

@cihanair Teknik bilgilerde bir hata olmasın?

Sehir disi 4.9 litre yaziyor zaten

Sehir ici 6.1

Ortalama 5.3 litre

• Hayırlı olsun. Kazasız, belasız yolculuklar.
  • quote:

quote:

Sehir ici 6.1

Ortalama 5.3 litre

Bende onu diyorum, sehir dısı 4,9 - 5 litreden az yakması gerekli.

Yukarıda başka bir arkadas deger paylaşmış sehir dısı 4litre görünüyor. Onun farkı nedir

• quote:

quote:

quote:

Sehir ici 6.1

Ortalama 5.3 litre

Yukarıda başka bir arkadas deger paylaşmış sehir dısı 4litre görünüyor. Onun farkı nedir

Bilmiyorum hocam kullaninca anlariz
  • S60 sahibi olarak tercihinizin çok olumlu olduğunu söyleyebilirim.Hayırlı olsun.
  • quote:

quote:

quote:

Sehir ici 6.1

Ortalama 5.3 litre

Sn. desiya,
    Onun farkı yok. Aynı araçlar aslında. Sn. cihanair'e verilen kağıtta farklı değerler yazılı imiş. Biz de bu farkı anlayamadık. Bana göre bir yerde hata var. Daha tecrübeli Volvo sahibi dostlarım belki doğrusunu söylerler. Saygılar.

• Volvo iyidir hayırlı olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Medelhavet

quote:

Orijinalden alıntı: EnginAKB

Cihan'in avukatligini filan ustlenmedim ama,
    Su Volvo aldi markaya yazik oldu seklinde yazip duranlarin yaptigi resmen cirkeflik.
    Simdi is ciddiye binince de, biz takiliyoruz germeye gerek yok diyecekler.
    Guya secilmis azinlik bunlar Volvo'yu secebilecek kadar elit olamaz herkez.
    Ne desem ki, ustu kapali .....(!)
    Tekrar edoyorum Cihan acisindan degil, insani degerler acisindan bakiyorum .

Hocam gene bir taşın altından çıkarak millete ders vermeye kalkar nitelikte yazılar yazıyorsun.
    Sana mantıklı geliyor mu insanların Cihan Volvo aldı diye yazık oldu düşüncesi, ironi barındırdığı gün gibi açık. Nasıl Jetta'dan birçok insan Cihan yüzünden soğudum diyorsa, şimdi de sürekli övecek diye takılmaktan ibaret.
    Üstelik konu konuşulmuş, kapanmış, öküz öldü ortaklık bitti denir ya aynen öyle. Birilerini çirkeflikle itham etmeden önce kendi yazılarındaki üslubu düzeltmen tavsiyemdir, hem fanatiklikle suçlayacaksın, elitist yaklaşımda bulunuyorlar diyeceksin,
    hem de Volvo alanlar fazladan para vererek kazık yiyor söyleminde bulunacaksın.
    Sözün özü, insani değerler açısından bakarken daha insani yazılar yazmalısın.

Pardon sizin surekli bu duzeltme gayretinizi anlasam, su konuda Volvo kullanicisi olan olmayan kac kisi ayni rezil dolayli ithamlarda bulunmus.
    Spesifik olarak sizi baglayan bi durum varmis gibi algilamaniza gerek yok.
    Kimseye ders verecek halimde yok, benim ders almaya ihtiyacim var isten gucten basim gozum sismiz vaziyette.
    Neyse Cihan'in konusunu baltalamayalim simdi.
    İyi forumlar.

• quote:

Yurdum insanındaki bu 0-100 merakı nedir anlamadım gitti...
    Hani yollarımız felan kaymak gibi asfalt olsa , dubai gibi uzun düzlükler felan olsa diyeceğim ki millette bu 0-100 akselerasyonu hobi haline gelmiş..
    Ama langır lungur yollar , hangi aradan hangi araç çıkar , yarma nın biri bir den U dönüş mü yapar diye diken üstünde beklerken trafikte , bu 0-100 efsaneleri nereden geliyor anlamak güç...

Hocam,
    Bir arabanın ataklığı sadece 0-100 akselerasyonu ile ölçülmez.. Hele ki bu araçlar Dizel motorlu 2 llitre altı hacme sahip ise...

Heee sen dersen ki 100 K para verdin , ışıklarda biri ile kapışsan rezil olacan... Adamın aldığı araç tercihi zaten 0-100 peşinde koşan Apaçi modunda olmadığını gösteriyor... Buna meraklı olsa 100 K ya bir sürü apaçi arabası bulun 0-100 ü 7 -8 sn olan araçlara sahip olabilirdi...

Az yaksın , hem de yürüsün dersen buyur bu makine var.. Ama aradaki fark satış fiyatı olarak 40 Bin TL ye yakın... Bir de senelik ödeyeceğin MTV farkını da eklersen makas daha da açılır..

Araç Turbo Dizel olduğu için superchips gibi sektörde isim yapmış bir çok otomotiv firması tarafından onaylanan bir chip tuning ile çok rahat 150 Hp leri görür araç

• hayırlı olsun güle gle kullanın.
  • cihan abi daha iyisi yokmuydu vw ve audide neden volvo aldın?
  • quote:

Orijinalden alıntı: WiZeNTe

cihan abi daha iyisi yokmuydu vw ve audide neden volvo aldın?

dogus oto'dan bikmistir.

• 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.