Şimdi Ara

Araç Test Etme Hakkında...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 0 araba almak istiyorum. Kime sorarsam sorayım önce test et sonra al diyorlar.
    Bu araç test etme işi nasıl oluyor.

Ne gibi şeyler istiyorlar?
    Kapora( kısaca Para ) alıyorlar mı?
    ne kadar hıza kadar izin veriyorlar?
    yanınızda şirketten birisi bulunuyor mu?

yardımcı olursanız sevinirim...

• Tek şunu biliyorum yanında şirketten biri bulunuyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackdreamss -- 20 Ocak 2010; 18:55:04 >
  • Ciddi alıcı gibi durmazsanız kimi pek ilgilenmiyor,kimi de isteyene test ettiriyor.

Hız olayı değişken,bazıları aracın limitlerini zorlamanıza izin veriyor.Açıkçası bu o anki yola bağlı bir durum.

Şirketten birisi oluyor.O sırada araç ile ilgili bilgiler veriyor vs.

Kapora alınmıyor.Ama siz çarparsanız ne olur,işte onu bilmiyorum.
  • kimliğiniz alınıyor ve fotokopisi çekiliyor,Araç testinden önce ve sonra anket ve formla karışık birşey dolduruyorsunuz,Yanınızda şirketden birisi bulunuyor ve araçla ilgili bilgi veriyor..Bildiğim kadarıylada Kaza yaparsanız şirketın sigortası karşılıyor yani sizi ilgilendiren bir durum yok..

• Ehliyet bilgileri alınıyor ben 180 yaptım bir şey demedi yanımdaki görevli.
  • Ehiyetin varsa ve ciddi alıcıysan (ki adamlar işin kurdu olmuş anlıyorlar) hiçbir sorun olmadan aracı test edebilirsin. Hız limitini çoğu aracın zorlamana izin verirler fakat drift yada patinaj gibi hareketlere izin vermezler. Çarpsan da hiçbirşey olmaz, tabi çarpma anında adamın rapora ne yazacağı önemli
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasan_kamil

Arkadaşlar 0 araba almak istiyorum. Kime sorarsam sorayım önce test et sonra al diyorlar.
    Bu araç test etme işi nasıl oluyor.

Ne gibi şeyler istiyorlar?
    Kapora( kısaca Para ) alıyorlar mı?
    ne kadar hıza kadar izin veriyorlar?
    yanınızda şirketten birisi bulunuyor mu?

yardımcı olursanız sevinirim...

adamına ve yaklaşım tarzına göre değişiyor benden bugüne kadar ehliyet isteyen olmadı

para falan alınmaz

basarsın istediğin gibi mesela golf gti ile bostancı'nın altını üstüne getirmiştik

evet bazen de hayır sana güveniyorsa aracı bırakır

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Hayırlı akşamlar...
  • iyi bir araç ile ve düzgün bir giyim ile gidersen test ettiriyorlar yanına 1 kişi oturuyor sen test ederken aracı anlatıyor.sürücü belgenin fotokopisini alıyor ve sürüş sonunda anket dolduruyorsun bird e telefonunu alıyorlar o kadar.
  • bana ilaveten bide belge imzalatmışlardı..
    içeriğinde bu araca gelen zararı kasko ya bildirmeden kendi rızamla yaptıracağım bütünlük vardı.

bende inatla aracın tüm limitlerini zorladım fren,ara devirlenmeler yokuşlar kalkışlar.ve tüm viteslerini alt ve üst limitlerinde denedim.çok saçma bir belgeydi..
  • Şu güne kadar sadece Mazda ve Renault'ta kasko iptal imzaladım diğerlerinde kehliyetimi sormayanlar bile oluyordu.

Bazı araçlarda limitleri zorladım bazılarında hiç uğraşmadım. En çokta Mercedes ve Land Rover testinde limit zorladım. Bir de İnsignia.
  • Peugeot için söylüyorum: Ehliyet numarasını ve telefon numaramı aldılar, yanıma da bayiiden bir görevli oturttular. Kendilerinin önceden belirlediği bir rotada sürmeme izin verdiler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ucak_muhendisi

Peugeot için söylüyorum: Ehliyet numarasını ve telefon numaramı aldılar, yanıma da bayiiden bir görevli oturttular. Kendilerinin önceden belirlediği bir rotada sürmeme izin verdiler.

İmzaya bakılırsa Test olumlu sonuçlanmış.
    Hayırlı olsun aracınız
  • Şimdiye kadar yani ehliyeti aldığımdan beri 2,5-3 yıldır en az 20-30 araç test etmişimdir.
    Ve bu araçların sadece bmw haricinde hiçbirinde bir kağıt,belge v.b imzalamdım.Hatta %60-70'nde kimlik yada ehliyet bile göstermedim.
    Zaten bana herhangi bir kağıdı imzalada demediler.
    Fakat Ankara borusanda bana kağıt imzalattılar ve aracı 30 dk. bana verdiler.Yani yanımda kimse yoktu.Yarım saat süreyle ne yapabilirsen yap,nereye gidebilirsen git.
    Ayrıca o araçların hepsinin kaskosu vardır,eğer bir kaza v.b durumla karşılaşırsan kaşı taraf kabul ederse yanındaki şirket görevlisi tutanağı kendi adına tutar,ama karşı taraf müsade etmezse tutanak senin adına tutulur.Gerisine karışmazsın araç kaskodan yapılır.
    Yani öyle zor bir iş değil,tamamen galerideki temsilcinin insiyatifine kalmış araç ile test sürüşü iznini vermek.
    Sana tavsiyem ciddi alıcı gibi dur,eğer inandırırsan temsilciyi prolemsiz tek galeriden 3-4 araç test edebilirsin.

• ya arabayı sürerken neler yapıyorsunuz?
    kendi stilinizde normal bir şekilde araç mı sürüyorsunuz?
    yada ne bileyim? kendi ve aracın limitlerini mi zorluyorsunuz?
    test ederken ne yapıyorsunuz?
  • Ben Mazda3 test'ine başvururken,3-4 yıl kesinlikle araç düşünmüyorum.Baştan bunları belirterek deneme sürüşü talep ettiğimi söylediğim halde maille,herhangi bir reddle,oraya gittiğim zaman da asık suratla v.s karşılanmadım.Çok güleryüzlüydüler.Hatta aracı peşin mi alıyoruz diye esprili konuşmalar geçerken,hiç belli olmaz belki cumartesi para elime geçebilir(sayısal loto) dediğim halde ilgide bir değişiklik olmadı.Ayrıca 'yakında Rx-8'de gelecek,çekinmeden gelip test edebilirsin' demelerine rağmen,Yüz'ümü kaybetmemek için gitmedim '10-15dk boyunca,otoyolda 120yi geçmeden kullandım işte,15dk da galeride inceledim.Bindim,sürdüm,sohbet edip,broşürle beraber döndüm Ne kimlik fotokopisi,ne de başka birşeyin kopyasını,bilgisini aldılar.Sadece adımı teyid etmek ve lisansım olduğuna dair,ehliyetimi gösterdim o kadar.'Sürüş sonrası anket' dışında da hiç birşey yazıp,doldurmadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müteferric -- 25 Ocak 2010; 15:25:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Şimdiye kadar yani ehliyeti aldığımdan beri 2,5-3 yıldır en az 20-30 araç test etmişimdir.
    Ve bu araçların sadece bmw haricinde hiçbirinde bir kağıt,belge v.b imzalamdım.Hatta %60-70'nde kimlik yada ehliyet bile göstermedim.
    Fakat Ankara borusanda bana kağıt imzalattılar ve aracı 30 dk. bana verdiler.Yani yanımda kimse yoktu.Yarım saat süreyle ne yapabilirsen yap,nereye gidebilirsen git.
    Ayrıca o araçların hepsinin kaskosu vardır,eğer bir kaza v.b durumla karşılaşırsan kaşı taraf kabul ederse yanındaki şirket görevlisi tutanağı kendi adına tutar,ama karşı taraf müsade etmezse tutanak senin adına tutulur.Gerisine karışmazsın araç kaskodan yapılır.
    Yani öyle zor bir iş değil,tamamen galerideki temsilcinin insiyatifine kalmış araç ile test sürüşü iznini vermek.
    Sana tavsiyem ciddi alıcı gibi dur,eğer inandırırsan temsilciyi prolemsiz tek galeriden 3-4 araç test edebilirsin.

Hangi Borusan bu. Şahbaba ile beraber gittiğimizde yanımızda birisi daha vardı bizim. Ve en fazla 15 dakika sürdü test. O kadar yoktu bile ama nerdeyse.

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

ya arabayı sürerken neler yapıyorsunuz?

Kendi adıma cevap veriyim. Aracı bayağı bayağı sıkıştırırım. Virajlara biraz sert girerim. Çukurlardan herkes kaçarken ben çukur ararım. Sert kalkışlar sert frenlemeler yaparım. Sert şerit değiştiririm direksiyon hissiyatını denerim. Vitesi zorlarım. Redline kadar çıkmaya çalışırım. Yanımda olan görevli ya hiç bişey demez ya da içinden sayar.

• quote:

İmzaya bakılırsa Test olumlu sonuçlanmış.
    Hayırlı olsun aracınız

Çok teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ünal

quote:

Orijinalden alıntı: anilxx92

Şimdiye kadar yani ehliyeti aldığımdan beri 2,5-3 yıldır en az 20-30 araç test etmişimdir.

Hangi Borusan bu. Şahbaba ile beraber gittiğimizde yanımızda birisi daha vardı bizim. Ve en fazla 15 dakika sürdü test. O kadar yoktu bile ama nerdeyse.

quote:

Orijinalden alıntı: derememo

ya arabayı sürerken neler yapıyorsunuz?

Kendi adıma cevap veriyim. Aracı bayağı bayağı sıkıştırırım. Virajlara biraz sert girerim. Çukurlardan herkes kaçarken ben çukur ararım. Sert kalkışlar sert frenlemeler yaparım. Sert şerit değiştiririm direksiyon hissiyatını denerim. Vitesi zorlarım. Redline kadar çıkmaya çalışırım. Yanımda olan görevli ya hiç bişey demez ya da içinden sayar.

Çankaya borusan.
    Evet borusan lüks araçlarda sözleşmeli,3 serisi ve altında adamına göre szleşmesiz olarak olarak test sürüşü yaptırıyor diye biliyorum.
    Yanlız ben temsilci ile işi bira ilerlettiğim için belkide test'e çıkmadı benimle.
    Açıkcası test sürüşünde yanında şirketten birisi olduğu zaman rahat edilmiyor,böylesi çok daha güzeldi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 25 Ocak 2010; 21:31:13 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.