Şimdi Ara

Arac üzerindeki noktasal boya lekeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
34.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracımın üzerinde gri renkte boya noktacıkları var, camlarda çirkin bir görüntü oluşturmuş. Yıkayınca çıkmadı, ben fakına varana dek boya kurumuş.

Kaporta üzerindeki boya hafif bi pasta cila ile çıkar. Çünkü tırnağımı sürünce boya çıkıyor. Peki ya camlara ne yapmalıyım?...

Sizce camlarada pasta cila olurmu?.
    Yoksa selülözik tinerle camlara girişeyimmi?

Piyasada bu için satılan sıvıları denedim olmadı...

Sizce ne yapılmalı?...

• quote:

Orjinalden alıntı: set

Aracımın üzerinde gri renkte boya noktacıkları var, camlarda çirkin bir görüntü oluşturmuş. Yıkayınca çıkmadı, ben fakına varana dek boya kurumuş.

Kaporta üzerindeki boya hafif bi pasta cila ile çıkar. Çünkü tırnağımı sürünce boya çıkıyor. Peki ya camlara ne yapmalıyım?...

Sizce camlarada pasta cila olurmu?.
    Yoksa selülözik tinerle camlara girişeyimmi?

Piyasada bu iş için satılan sıvıları denedim olmadı...

Sizce ne yapılmalı?...

Eğer normal boyaysa Sentetik Tiner,
    Oto boyasıysa Selülozik Tiner,

Ama kesinlikle pasta kullanmayın zira pastanın ana amacı zaten mikro çizgiler yaparak boyayı orantılı şekilde kazımaktır. Benim tahminimce bu çizikler cama zarar verir.

Tinerde otonun kendi boyasına dokunmaması lazım. Yani çok az kullanmanız lazım eğer oda fayda etmezse fren hidroliği çok iyi boya sökücüdür, benzinde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 19 Mayıs 2008; 13:57:01 >

• Benzin veya fren hidroliği iyi fikir...

Cama uygulanan cila acaba çıkarırmı, yoksa camı çizermi?...
  • quote:

Benzin veya fren hidroliği iyi fikir...

Cama uygulanan cila acaba çıkarırmı, yoksa camı çizermi?...

Cilaların üstünde şeffaf yüzeylere uygulamayın diyor. Cila değil ama pasta büyük ihtimal çizer.
  • Tineri bi deneyelim bakalım...
  • quote:

Tineri bi deneyelim bakalım...

Ok oto boyasıysa selülozik yağlı boyaysa sentetik çok iyi çıkartır.

Kolay gelsin.
  • quote:

yav benim arabanın kaportasındada var deneyip haber verirsen sevinirim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arabada ki Reçine Lekesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oto boyasındada kötü bir boya bu, demir için özel hazırlanmış epoksi boya... Komprosör ile atılıyor, rüzgar olmuş,boya tanecikleri savrulup aynen benim arabaya...

Yani durum kötü...

Selülozik tiner çıkarmassa başka hiçbirşey çıkarmaz bence...
  • quote:

Oto boyasındada kötü bir boya bu, demir için özel hazırlanmış epoksi boya... Komprosör ile atılıyor, rüzgar olmuş,boya tanecikleri savrulup aynen benim arabaya...

Yani durum kötü...

Selülozik tiner çıkarmassa başka hiçbirşey çıkarmaz bence...

Komprosör ile atılan boyalar selülozik tiner ile inceltiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: talkingbrother

quote:

Aman !!!! kaportaya yani boyalı yüzeye selülozik tiner uygulanmaz arabanın orjinal boyasınıda akıtır. Pasta tek çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mississippi -- 19 Mayıs 2008; 15:28:01 >

• quote:

Orjinalden alıntı: talkingbrother

quote:

Sakın ha arkadaşım, kaportaya tiner olmaz. Boyayı mahvedersin. Kaporta pasta cila ile çıkar. Aslında camda pasta ile çıkar ama pasta camı çizer. Cila camda iz bırakır. Piyasada cam cilası var ama o kadarda güçlü değil...

Selülezik tiner cam için tek çare gibi görünüyor. Ama plastik aksamlara ve kaportaya kesinlikle temas ettirmemem lazım.
  • gazlı bezide deneyebilirsiniz.
    beze gazı döktükten sonra bir süre bekleyin
    gazın ilk sertliği uçunca
    tatbik ederseniz zarar vermez

yani en azından ben böyle biliyorum kendimde yapmıştım
    önce küçük bir yerde deneyin (tampon altı v.s.)
    sonuca göre hareket edebilirsiniz.

saygılar...
  • bi keresinde yeni zift atılmış yola girmiştim
    epeycede uzun bi mesafe sallamadan gittim
    sonra bi baktım tavanda bile zift noktacıkları var
    aracın camurluk içini gidip para verip zift kaplatırlar ya
    ben bedavaya halletmiştim :) o derece
    mazot ve bezle bi giriştim hepsi çıktı metalik boyayada birşey olmadı
    belki camada uygulanabilir, ama fitillere zarar verirmi onu hatırlamıyorum
  • zift lekesini zeytinyağıda iyi çıkartıyor.Boyayı bilmiyoruma ama camlara bir deneyin isterseniz. Mazotta olabilir camlara denedikten sonra buraya yazarsanız sevinirim
  • Konuyu açan arkadaşl ile aynı kaderi paylaşıyorum. Dün yani Pazar günü gittiğim bir yer de büyük ihtimal park halindeyken oldu. Çünkü evden dışarı çıktığımda yoktu. Hatta arabayı yeni yıkatmıştım. Arabam koyu renk, eve geldim ve arabadan bir indim o da ne? Bej rengi nokta şeklinde boya içinde. Allah'tan sık değil, seyrek. Camlar da var azcık. Bezi ıslatıp bir iki tanesini silince çıktı. Cumartesi ve ya Pazar kendim yıkayıp uğraşacağım. Olmazsa artık boya korumamı yenileyeceğim.
  • beyler aynı sorun değişiği bende de var.

ikinci el aldığğm arabamı daha önceki sahibi şu dışlarda satılan kendi kendinize uygulayabildiğiniz ucu süngerli olduğunu tamin ettiğim boya ile tapmponlarını siyaha boyamaış.ama o tampon boyasını iç torpidoya da araç içindeki tüm plastik aksama saçama sapan şekilde sürmüş,

bunları çıkarmak için sabunlu bez,kolonyave dışarda satışlan sonax torpido temzliyiecisi ile temizlemeye çalıştım ama çıkmadı. dün bir tiner aldım selülozik tinerdi.o çıkardı ama bu zeferde plastik aksamdakiboyayı da rengini açtı.

ben neyle alttaki plastik aksamdaki boyaya zarar vermeden bu boyayı çıkarabilirim lütfen yardımlarınızı bekliyorum
  • TİNERİ BOYA ÜZERİNDE UYGULAMA YAPTIGINDA BOYAYI COZEBILIR DİKKAT !!! bence kullanmaman gerek

gaz yagıyla bence temizlemeye çalış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fletch -- 18 Haziran 2008; 13:07:59 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Fletch

TİNERİ BOYA ÜZERİNDE UYGULAMA YAPTIGINDA BOYAYI COZEBILIR DİKKAT !!! bence kullanmaman gerek

evet aynen öyle tampon boyası çıktı ama plastik aksamdaki boyada çıktı :( bide gaz yağı deneyelim
  • quote:

Orjinalden alıntı: mert1978

quote:

TİNERİ BOYA ÜZERİNDE UYGULAMA YAPTIGINDA BOYAYI COZEBILIR DİKKAT !!! bence kullanmaman gerek

evet aynen öyle tampon boyası çıktı ama plastik aksamdaki boyada çıktı :( bide gaz yağı deneyelim

keske bu konuyu daha once farkedebilseydim . senın adına uzuldum . saglık olsun artık
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mert1978

quote:

keske bu konuyu daha once farkedebilseydim . senın adına uzuldum . saglık olsun artık

allahtan çok fazla bir alana uygulamamıştım bu arada arabam opel corsa 2003 model,ilgi ve bilgi için teşekkürler

• arkadaşlar yukarıdaki yorumlara bakıyorumda burda bir çok kısı acaba uygulama yapmadan hayalıne goremı yorum yapmakda . anlamadım selulozık tıner yada normal tıner neyse boyayı cozen bır maddedır kımyasal bır madde . dırek boya uzerıne uygulama yapıldıgı zamanda cozunme yapar . sız hıc evınızı boyattırmadınızmı dıkkat etmedınız boyacılar 2 kutu boya alır ama kucucuk kutu boyayı 1 kovada selulozık tıner yada normal tınerle karıstırır ve o kucucuk kutudakı boya tam 1 odayı boyamasken cogaldıgından dolayı yetecek kadar fazlalasır . bunun sebebıde boyanın katı halden daha sıvı hale gelemsını sagladıgındandır . cam , seramık , granit , mermer gibi bölgelerde kullansanız bi sorun olmaz. ama dırek boyaya nüfüszz ederse boyayı çözer . bence yorumlarımızı bilinçli yapalımkı uygulama yapıcak arkdaslar yada sorunları olan arkadaslara daha buyuk sorunlarla karsı karsıya bırakmayalım .

saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.