Merhaba arkadaşlar ben öğrenciyim ve 20.000-TL ye e kadar bi araç arıyorum forumu takip ediyorum fakat kafam çok karışık çok fazla seçenek var gerçi acelem yok ama bi an önce kafamı toparlayıp arabamı almak istiyorum ilk aracım olcak bu yüzden 2. el bakıyorum günde yaklaşık 60-70 km yol yapıcam dizeln pek bi özelliği kalmadı diolar fakat ben çok daha az yaktığını duydum dizel/benzinli özel bi tercihim yok ancak az yaksın istiyorum yedek parçası ucuz olsa süper olcak ve güvenliği ön planda olursa sevnirim siz tecrüblernzden ve gördüklerenizden yola çıkarak ne önerebilirsnz? octavialara baktım 2003-2004 bunların tüplüleri ne kadar yakar gerçekten donanımlı araçlar ve ben almanları teknoloji açsıından gerçekten beeniorum bunun dışında bana ne önerebilrisiniz güvenliği ön planda olan donanımıda çok kötü olmayan beni 3-4 yıl idare edebilcek bi araç olarak? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Benzinli yada Dizel Grande Punto , LPG'lide bulunur.
araçlar gerçekten güzelmiş teşekkürler fakat bu cordobanının üretimi durdu diye okudum yedek parçada yada serviste bi sorun yaşarmıyım bi fikriniz varmı?
Hiçbir araba üretimi durduruldu diye servis veya yedek parça sıkıntısı çekmez çünkü üreticiler o araca 10 yıl yedek parça sağlamak zorundadır. Ayrıca bu senenin ilk çeyreğinde durduruldu üretimi. Yani 2009 modelleri de mevcut.
hmm anladım peki bu seatın güvenliği ve sürümü nasıl bu konuda bi fikriniz varmı hiç kullanmadım yada binmedim bi fikrim yok açıkçası ama aklıma yattı hem okuduklarımdan hemde tavsyelerden
quote:
Orijinalden alıntı: dewildnz
hmm anladım peki bu seatın güvenliği ve sürümü nasıl bu konuda bi fikriniz varmı hiç kullanmadım yada binmedim bi fikrim yok açıkçası ama aklıma yattı hem okuduklarımdan hemde tavsyelerden
Seat'ler güzel ve sürüşü keyifli bir arabadır. O fiyata verdiği donanımıda çabasıdır .. Ben bakamadım ama Cordoba'nın dizelini bulursanız o fiyata uygun km'li ve iyi donanımlısını çok iyi bir tercih yapmış olursunuz. Yakıt tüketimi çok düşük olan bir araç 1.4 80 hp ve 195 nm tork üretiyor. Rampalarda gerçekten iyi performans sağlıyor vites düşürmenize pek gerek kalmıyor çok dik rampalar haricinde. Sonuçta Vw kalitesi bir araç malzeme kalitesi gayet iyi .. Seat kullanıpta aracından şikayetçi olan kimse görmedim .. İllaki vardır , ama yok denecek kadar az.
quote:
Orijinalden alıntı: dewildnz
ABS+EBD fren sistemi mevcut ve 2 hava yastığı var ayrıca aktif gergili ön emniyet kemerleri kaza anında sizi koltuğa sabitliyor. Güvenlik adına donanım yeterli düzeyde ve euroncap'tan 4 yıldız almıştır.
2006 modelini kullanmaktayım 1.4 tdi motor. Performansı 1.4 3 silindir bir motora göre gayet yeterli. Kalkışlarda pek iyi olmasa da yokuşlu yollarda 1.4-1.6-1.8 turbosuz ne kadar benzinli araba varsa geçmek arabanın bastıkça gaz yemesi gayet keyifli 45 litre deposuyla şehir içi sakin kullanımda 900km şehir dışında ise 1100km (100'ü geçmedikçe) yapmak mümkün. 195nm tork var isterse araba full kapasite olsun yaktığı yakıtın hakkını veriyor kedi gibi tırmanıyor. Zaten yaktığı yakıtın %45'ini hareket enerjisine çevirebilen ender motorlardan yani yaktığın her damladan en fazlasını alıyorsun.
Aklınıza takılan başka birşey varsa buyrun sorun her türlü cevap mevcut