Şimdi Ara

araca zarar gelmişmidir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar araç 700 km de 1.6 astra j bugün trafiğe kapalı gibi olan dağın başında bi yol var orda bizim arkadaşla bi kalkalim dedik hiçte merakim yoktur nerden bulasik herneyse bikaç kere kalktık sonra en son tam kalkicaz el freni ile kalkiyoruz ben çok çekmişim el frenini iki kademeli çünkü bizim herneyse indirdim el frenini patinaj felan kalktık ama benim mal kafam el frenini yarıda unutmuşum bip bip otuyor alet ama motorun sesinden bide başka yere odaklanmisim hiç bakmadım arkadaş in emniyet kemerinden geliyo sandım herneyse 110km hıza felan ulaştık tabi devirli sürüyoruz 100m felan gittik sonra farkettim herneyse sonra eve dönüşte ondanmidir bilmiyorum vitesi 1 e atıyorum araç boşta gibi boş bağırıyor gitmiyor sonra boşa alıp tekrar 1 e çektim gene aynı sonra biraz durup (5-6 saniye) 1 e taktim ve normal bi şekilde kalktı ve en önemli kısım eskiden dokununca anlayan fren artık öyle değil bariz fark edilir bi hantalluk var frende çok basmak gerekiyor hatta önümdeki araca 5 cm kala durdum bikere eve getirdim şimdi aracı 10 km felan öyle geldim frenlerde düzelme olmadı bu aksam gene çıkıp deniycem

Arkadaşlar içim içimi yiyo resmen böyle bi salakligi yaptığım için baskı balatanin felan degismesi mi lazım öyleyse haftasonu servis e götürcem

Konuyla ilgili bilgisi olan varsa yardimci olabilirse çok makbule geçer iyi forumlar

• GüncelllLllll
  • Baski balata fren balatalari bitmistir komple. Daha rodaji tamamlamamis arac bu kadar zorlanmaz birde ustune el freni
  • quote:

Orijinalden alıntı: firstbelieve

GüncelllLllll
    baskı balata ve fran balatalarının ömründen yemişsin. fren balatalarını kontrol ettirmekte fayda var.
  • quote:

GüncelllLllll
    Akılsız başın ceremesini frenler çekermiş!!
  • Balatalar bitmiştir muhtemelen
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Baski balata fren balatalari bitmistir komple. Daha rodaji tamamlamamis arac bu kadar zorlanmaz birde ustune el freni
    Servise göstermeden karalar bağlamaya gerek yok belki de hiçbir şey olmamıştır piskolojiktir hissettikleriniz bi gösterin servise
  • araba pert geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Baski balata fren balatalari bitmistir komple. Daha rodaji tamamlamamis arac bu kadar zorlanmaz birde ustune el freni

Araçta yakıt dışında rodaj yok, yetkiliyle konuştum bende 3 bini gecmiyodum devir ama bana araçta yakıt rodaji dışında bi rodaj süresi yok dedi istediğin devirde kullan sadece fazla yakar yeni araçlarda böyle bişey yok dedi, kitapçıktada böyle bişey yazmıyor
  • erhanbabacan kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam
  • Hiç birşey olmamıştır bırak azıcık fren aksamları soğusun normale döner evham yapma birşey olursada servise görürürsün
  • ISymptom I kullanıcısına yanıt
    Haklısıniz hocam şimdi bi kontrol edicem
  • quote:

Haklısıniz hocam şimdi bi kontrol edicem

Hocam bi 2-3 saat dur şişmiştir o frenler havalarda sıcak daha tam soğumamıştır ayrıca soğusun diye su filanda dökmeyin aman
  • quote:

Haklısınız hocam
    baskı balata ömründen baya feragat etmiştir ama tahminimce araç tamamen soğuyunca düzelecektir... düzelmezse tamamen bitirmişsiniz demektir balataları.
  • Astra j de elektrikli el freni yokmu nasıl iki kademe çekiyon yada nasıl bi tık indiriyon.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Astra j de elektrikli el freni yokmu nasıl iki kademe çekiyon yada nasıl bi tık indiriyon.
    el freni çekerek kalkmak nedir onu anlamadım tam

geçmiş olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91

Astra j de elektrikli el freni yokmu nasıl iki kademe çekiyon yada nasıl bi tık indiriyon.
    "
    Çalıştırma ve kullanım:
    İlk sürüş:
    İlk sürüşlerde gerekmedikçe çok sert frenlemeler yapmayın." *

Geçmiş olsun. Bir şeyi yoktur. Sadece artık yeni değil. El frenini iki diş çekince arabayı durdurması, frenlerin saat gibi çalışması gibi şeyler yeni arabalara özgü. Servise girip çıktıkça mutlaka bir şeyleri eksik kalıyor. Buna kısaca eski araba diyoruz :) Ama birinci vitese geçmemesi problemdir. Onu düzeltirler.

Malesef, şimdiki arabalar, ne marka olursa olsun böyle şeylere uzun süre dayanmıyorlar. Şimdiki arabalar kompleks. Mesela, belki yirmi farklı gres kullanılıyor üretimde, tabii ki serviste hepsi yok. Servis doğru motor yağını koysun, iyi servismiş diyoruz.

*
    https://www.opel.com.tr/content/dam/Opel/Europe/turkey/nscwebsite/tr/04_Owner/02_Manuals/Astra_J/kullanici_el_kitabi_yeni_astra_kta_2685_12_baski_subat_2015.pdf

• ozgur_gs_91 O kullanıcısına yanıt
    Hocam o en dolusunda bu edition paket normal el freni mevcut
  • serkanarch S kullanıcısına yanıt
    Hocam normal drag kalkisi gibi yarım debriyaj gaz el freni Çekili vaziyette sonra indirir indirmez patinaj kalkiş
  • Yorum yapan arkaslara teşekkür ederim aracı kullandım demin ayni gibi hala, bakalım haftsonuna kadar surucem haftasonu servis gidicem
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.