Şimdi Ara

Aracım Benzinde Çalışmıyor.... Kafayı yediren sorun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.048
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarım depo tamamen hurafe 8/10 lt yakıt kalması yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarin depo olayı su; lpg li arabada ilk calismada benzinle calisir lpg ye gecene kadar benzinde devam eder.

Lpg ye gectikten sonra artik modern sistemlerde benzin pompasi durdurulmuyor olasi bir lpg sorununda arac hareket halindeyken stop edip tehlikeye dusurmesin diye.

Bu sebeoten benzin pompasi kapali sistem çalışmaya devam ediyor. Yarim depo olayi ise iste benzin pompasi soğumak icin benzine ihtiyac duyar benzinsiz kalip bozulmasin diye.

Benim kaputta brc nin cikartmasi var ingilizce olarak depoyu 1/4 ile 1/2 arasinda dolu tutunuz demekte bu sebepten.

Hayirli gunler

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Röle var mı anlamanın yolu arka koltuk minderini kaldırın, bir tek taban halısı kalacaktır, kaldırabiliyorsanız onu da kaldırın. Sonra aracı çalıştırın, araç benzindeyken arka tarafa geçin ve benzin pompasının sesini dinleyin. Ya aracın kendiliğinden gaza geçmesini bekleyin ya da birisi benzinden gaza alsın. Pompanın sesi kesilirse röle vardır. Kesilmezse yoktur.
    Benzin pompanız sağlam, gayet rahat yakıt yetiştiriyor. Ancak performans farkı hissediliyorsa gaz ayarınızı da iyi bir ustaya kontrol ettirin.

Alıntıları Göster
    Hocam röleyi bulup iptal ettik. Şimdide başka bir şey dikkatimi çekti. ilk mesajıma videosunu ekledim. Sanırım beyinle ilgili bir sorun da olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: skynet

Hocam röleyi bulup iptal ettik. Şimdide başka bir şey dikkatimi çekti. ilk mesajıma videosunu ekledim. Sanırım beyinle ilgili bir sorun da olabilir.

Alıntıları Göster
    Aynen Vag grubu immobilizer sorunu olunca aynı böyle davranıyor.
  • quote:

Aynen Vag grubu immobilizer sorunu olunca aynı böyle davranıyor.

Alıntıları Göster
    hocam şimdi turbofsi diye bir foruma bakıyorum da birisinin A3 aracında aynı sorunu yaşamış. Dediğine göre kendi aracında immobilizer devre dışı kalınca hırsızlığı önlemek amaçlı benzin pompasının çalışmasını durduruyormuş.
    Şimdi benim beyinciyemi gitmem lazım ? Acaba yazılımla düzelir mi? Siz sanırım wolksvagen araçlarda tecrübelisiniz nasıl bir yol izlemem gerekir ?
  • quote:

hocam şimdi turbofsi diye bir foruma bakıyorum da birisinin A3 aracında aynı sorunu yaşamış. Dediğine göre kendi aracında immobilizer devre dışı kalınca hırsızlığı önlemek amaçlı benzin pompasının çalışmasını durduruyormuş.
    Şimdi benim beyinciyemi gitmem lazım ? Acaba yazılımla düzelir mi? Siz sanırım wolksvagen araçlarda tecrübelisiniz nasıl bir yol izlemem gerekir ?

Alıntıları Göster
    Benim 5 sene önce sattığım Polo'da olmuştu bu sorun. Bende hiç çalışmıyordu araba, anahtarın içindeki çipi okuyamıyormuş, anahtarı değiştirince düzeldi.
    Sizdeki 2. marşta çalışıyorsa sorun immobilizerin ilk seferde anahtarı okuyamaması da olabilir. Çok emin değilim.

• quote:

Benim 5 sene önce sattığım Polo'da olmuştu bu sorun. Bende hiç çalışmıyordu araba, anahtarın içindeki çipi okuyamıyormuş, anahtarı değiştirince düzeldi.
    Sizdeki 2. marşta çalışıyorsa sorun immobilizerin ilk seferde anahtarı okuyamaması da olabilir. Çok emin değilim.

Alıntıları Göster
    hocam yeni bir şey oldu. az önce araçla giderken tam evin önüne yaklaştım ve benzin göstergesi yarım depoyu gösterirken bir anda küt diye sıfır seviyesine düştü ve araç benzin bitti diye uyarı sinyali verdi ve araçta en az 40-45 litre benzin olduğuna eminim.
    bir de bu çıktı şimdi. yeminle arabamdan soğudum yaa.

• skynet kullanıcısına yanıt
    Araba birşey anlatmaya çalışıyor ama ne Bulmaca gibi olmuş. Immobilizer ışığı yanıp söndü mü hocam yine?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MHEC

Araba birşey anlatmaya çalışıyor ama ne Bulmaca gibi olmuş. Immobilizer ışığı yanıp söndü mü hocam yine?
    bulmaca gibi oldu di mi

imb. olayını bugün sadece bir kere yaptı ama son sahnede benzin göstergesi yerini aldı. araba resmen dalga geçiyor benimle
  • Eski sahibinin depoyu yarımın üzerinde tut demesinden direk olarak aklıma şamandıranın arızalı olduğu geldi. Benzin pompasının kontrolünü şöyle yapabilirsiniz;

-Birisi kontağı yarım çevirirken (aracı çalıştırmayacak) siz arka koltuğun orayı dikkatlice dinleyin. Pompa çalışıyorsa ince bir vınlama sesi gelir. Bu ses geliyorsa pompa çalışıyor.

4-5 yıl önce 98 model Rover 214 üm vardı. Şamandıranın arızalı olduğunu, benzini yarım depo üstünde tutmam gerektiğini yolda kalınca anladım. Hafif yokuşta benzin göstergesi yarının orada olunca bile stop ediyordu. Şamandırasını değiştirdikten sonra yokuşta çeyrek göstergede bile keçi gibi çıkıyordu.
  • coldblue_ C kullanıcısına yanıt
    ses olayını deneyeceğim hocam.

bu arada dün eski sahibi ile görüştüm. onun iddiasına göre güya araçta ki benzin deposu iki adetmiş ve yine onun iddiasına göre deponun birinden diğerine benzin gitmiyormuş onun tamir olması gerekiyormuş.

bende merak ettim nette araştırdım benim depo şöyle bir şey çıktı

Aracım Benzinde Çalışmıyor.... Kafayı yediren sorun

hatta yabancı bir sitede 30 euroya satılıyor depo
    Used car parts online | RRR.LT
    Used car parts online | RRR.LT
    https://rrr.lt/en/dev21434-4d0201085-audi-a8-s8-d2-4d-fuel-tank

deponun yapısı biraz bana da tuhaf geldi. sağdaki yuvarlak boşluk şamandıranın olduğu yer ama soldaki ne bilmiyorum. benim aracın şamandıraya bagajdan ulaşılıyor. bagajın en dibinde sağda ve solda ayrı ayrı iki kapak var. ikisini de söküp bakınca sağdadakinin şamandıra olduğu hemen belli oluyor ama soldkinin ne olduğunu ne ben ne de gazcı anladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 6 Şubat 2019; 18:10:11 >

• Yedek anahtarınız var mı? İmmo olayını bununla çözebilirsiniz.Eğer bu anahtarla yapmazsa 1.anahtarınız arızalı demektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Josepth

Yedek anahtarınız var mı? İmmo olayını bununla çözebilirsiniz.Eğer bu anahtarla yapmazsa 1.anahtarınız arızalı demektir.
    dün aracı obd den bilgisayara bağladık. anahtar sinyali düşük hatası verdi.
    hocam dün roverdan çıkma bir pompayı ek olarak taktık ve sanırım sorun düzeldi.
  • quote:

hocam dün roverdan çıkma bir pompayı ek olarak taktık ve sanırım sorun düzeldi.
    Biraz geç gördüm kusura bakmayın. Ne güzel demek ki sorun depoda. İşini bilen bir usta hangi parçasında sorun var tam olarak anlayabilir. Eliniz yatkınsa oringlerle beraber kendiniz de değiştirebilirsiniz. Olumlu haberleri bekliyoruz.
  • Bu tür arabalar sanayide herhangi bir ustaya götürülmez zaten. Bir iki sefer işiniz hallolur üçüncüsünde arabayı mahvederler. O yüzden eski Avrupa araçları için markaya özgü ustaya gitmek şart.

yok hocam estağfurullah. neyseki aracın dilinden anlayan birisini bulduk. önceden kim açtıysa bu aracın deposunu içindeki şamandıra ve hortum düzeneğini mahvedip bırakmış bağlantılarıda yapmadan kapatmış. neyseki kendisi olayı düzeltti.
  • nacker kullanıcısına yanıt
    aynen hocam her tamirci anlamıyor bunlardan.
  • pompa değitiriyorsunuz ama bir gün yine tekrar ederse sorun pompa takımında olabilir. bu biraz daha maliyetli bir iş ve orjinal takımını da bulamayabilirsiniz.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.