Şimdi Ara

Aracım Benzinde Çalışmıyor.... Kafayı yediren sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
4.991
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Edit Son: Dün başka bir ustaya gittim. ustanın da eski model bir audisi varmış ve sürekli audi alıp toplayıp satan birisiymiş yani audilerin dilinden iyi anlayan birisi. sorunları anlatınca ilk olarak obd ye bağladı aracı ve hatalara baktı. daha sonra benzin pompasını şamandırasını söktü. depoda sağlı sollu iki şamandıra varmış ve benzinin ilk dolduğu yer olan soldaki depodan sağ tarafa benzin geçmiyormuş yani gösterge yarımın biraz altına inince aracın benzin bitmiş gibi davranmasının sebebi buymuş. bunun için baya uğraştı ve sonunda ek bir pompa takarak soldaki benzinin sağa geçmesini sağladı. sanırım benzin olayını çözdük.
    immoblzr ise bilgisayara bağlayıca "anahtardan gelen sinyal sevyesi düşük" diye uyarı verdi. sanırım anhtarların çiplerinin değişmesi gerek.
    her arabanın kendine göre anlayan ustası varmış demekki ve o ustaya götürmek lazımmış .

Aracı alalı 3 ay kadar oldu. Araçta atiker sıralı sistem var. Aldığım kişi bana aracın benzinini kesinlikle yarım deponun altında kullanma yoksa çalışmayabilir demişti. Sebebini sorduğumda ise deponun 80 lt lik büyük bir depo olduğunu ve yarım deponun altındayken motora benzinin gitmeyebileceğini söyledi başka da bir şey demedi.

Aracı aldığımdan beri hiç yarım deponun altına düşürmedim.Bir kaç kez aracın ilk marşta benzinde çalışmama durumu oldu ama ikinci marşta hep çalıştı ve dediğim gibi bu olay sadece bir kaç kez yaşandı her zaman değil. Fakat geçen gün aracı çalıştırıp hareket ettikten kısa bir süre sonra gaza geçti ve şansıma o anda gaz bitti. Araç haliyle otomatikmen benzine geçti ve anında stop etti. Ondan sonra ne yaptıysam çalıştıramadım. Yaklaşık yarım saat uğraştım ama nafile araç çalışmadı. Benzin her zaöanki gibi yarım depo idi. Acaba çalışırmı umuduyla bidonla 15 litre daha benzin ilave ettim ama nafile yine çalşmadı. mecbur yakıt istasyonunua kadar ittik aracı ve gaz aldım. Direk gazla çalıştı. İlk çalıştığında da egzostan su gibi bir şey attı.
    O gün gazı aldıktan sonra araç hareket halindeyken denemek için Benzine geçtim bir kaç defa ve her seferinde araç stop etti asla benzinle çalışmadı araç. Fakat nasıl olduysa bugün Direk benzinde Çalıştı. Ben de gaz düğmesinden gazı tamamen kapattım. Bugün sürekli benzinle kullandım ve hiç sorun olmadı.
    Herkesin aklına direk benzin pompası geldi. Peki başka bir şeyden dolayı da olabilir mi sizce bu durum? Eğer daha basit ihtimaller varsa önce onları elemek istiyorum çünkü benim aracın parçaları zor bulunuyor.

Edit: Dün atikerin servisine gittim.Benzin pompasına bağlı olan röleyi bulup iptal ettiler. Bir süre kullanın bakalım aynısını yine yapacak mı dedi usta.
    Bir de bu var. Ne zaman stop edecek olsa kontağı ilk cevirdigimde bu sarı renkli anahtar ışığı yanıp sönüyor sürekli.Ses tam duyulmuyor ama şöyle izah edeyim ilk çalıştırdığımda bu sarı anahtar resimli ışık yanıp stop ediyor. İkinci denemede ışık yanmıyor ve araç normal bir şekilde çalışıyor. Ben de bu sefer bir oto elektronikçiye gittim durumu anlattım. Bunun bir immobilizer arızası olabileceğini ve bu durumda aracın çalışsa bile hemen stop edeceğini söyledi. Çünkü benim araçta immobilizer devreye girmezse benzini kesiyormuş. Ya acaba dedim sorunun asıl kaynağı bu mu? Kafam iyice karıştı

edit 2 :benim aracın benzin deposunun resmini buldum internette
    bu işten anlayan birleri bu deponun çift depo olma ihtimali olup olmadığını söyleyebilir mi ?
    Aracım Benzinde Çalışmıyor.... Kafayı yediren sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi skynet -- 8 Şubat 2019; 11:6:43 >

• Araç nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabada LPG ye geçtiği zaman benzin pompasının elektriğini kesen röle varsa direkt onu söküp atın aynısı bana oluyordu bir gün yine çalışmadı pedalın yanındaydı bir koydum ona araba çalıştı. Eğer yoksa tabiki benzin pompası. Benzin gelen hortumu sökün çalışmadığında bakın benzin gelmiyorsa sigortasına elektrik bağlantılarına bakın bulamazsanız birşey direkt pompayı değiştirin he birde çalışmadığında koltuğu kaldırıp pompa altındadır. Pompaya sertçe vurun çoğu zaman işe yarıyor.

• Benzin fiyatlarına tepki gösteriyordur.

• Lokey L kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğiniz o röle nerededir nasıl bulabilirim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MyWorldLife kullanıcısına yanıt
    Audi 97 model hocam

• focus mu araç

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Pompadaki benzin hortumu yırtılmış olabilir. Benim vectrada basıma gelmişti

• erkmenson kullanıcısına yanıt
    Yok hocam Audi a8

• Benzin pompası bozulmuş olabilir. 97 model bir araba ki artık bozulması normaldir.
  • Tahminler söylenmiş bencede benzin pompası.

• Buna benzer bir sorunda ben yaşadım LPG geçiş düğmesi görevini yapamadığı çalışmadı , gösterge düğmeleriniz ters ışık yanıyorsa (yani benzinde yeşil tüpte kırmızı ) ona da bir göz atın derim

• Araç uzun süre lpg de kullanıldığı zaman benzin deposundan motora kadar bütün aksamda yıpranma daha hızlı gerçekleşir. Yarım depo meselesine gelince saçmalık

• goodorevil kullanıcısına yanıt
    Hocam aracın içinde 2013 yılına ait bir servis raporu buldum. Benzin pompası o zaman değişmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: skynet

Hocam aracın içinde 2013 yılına ait bir servis raporu buldum. Benzin pompası o zaman değişmiş
    Yetkili servis raporu mu? Değilse yan sanayi pompa takmış olabilirler. Ya da yeni pompa da dayanmamış olabilir. Araç LPG ile çalışırken benzine atınca stop ediyor mu?
  • Benzin filresinden de yapma ihtimali var çok pislendiyse yakıt geçişi zorlaşıyor yavaşlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • goodorevil kullanıcısına yanıt
    1 kere hariç hiç stop etmedi hocam. hatta otobanda giderken biraz sürüş keyfi için lpg den benzine geçtiğim zamanlar çok olmuştur hiç sorun yaşatmadı hatta otobanda hız yapmak isteyince performansı bile hissedilir şekilde artıyor benzine geçince. ama lpg de iken biraz yüksek hızlardayken araç tekliyor motor boğuluyor gibi oluyor.
    acaba şu benzin pompasına takılan röle benim araçta damı var ? kafam ona takıldı sabah ona da bir bakayım.
  • Samandira pompa kontrol edilip birde araci bilgisayara baglatin bakalim burdan net birsey soylemek mumkun degil

• quote:

Orijinalden alıntı: skynet

1 kere hariç hiç stop etmedi hocam. hatta otobanda giderken biraz sürüş keyfi için lpg den benzine geçtiğim zamanlar çok olmuştur hiç sorun yaşatmadı hatta otobanda hız yapmak isteyince performansı bile hissedilir şekilde artıyor benzine geçince. ama lpg de iken biraz yüksek hızlardayken araç tekliyor motor boğuluyor gibi oluyor.
    acaba şu benzin pompasına takılan röle benim araçta damı var ? kafam ona takıldı sabah ona da bir bakayım.
    Röle var mı anlamanın yolu arka koltuk minderini kaldırın, bir tek taban halısı kalacaktır, kaldırabiliyorsanız onu da kaldırın. Sonra aracı çalıştırın, araç benzindeyken arka tarafa geçin ve benzin pompasının sesini dinleyin. Ya aracın kendiliğinden gaza geçmesini bekleyin ya da birisi benzinden gaza alsın. Pompanın sesi kesilirse röle vardır. Kesilmezse yoktur.
    Benzin pompanız sağlam, gayet rahat yakıt yetiştiriyor. Ancak performans farkı hissediliyorsa gaz ayarınızı da iyi bir ustaya kontrol ettirin.

• benzin pompası

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.