Şimdi Ara

Aracım benzini adeta İÇİYOR. Tavsiyeleriniz!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
2.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce bir konunun devamında aynı soruyu sormuştum ama konunun uzun olması dolayısıyla hiç cevap yazan olmadı. Bu yüzden tekrar aynı soruyu sorma ihtiyacı hissettim.

Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce 99 Model Opel Corsa GLS 1.4 16v bir araç aldım. Alır almaz yağ filtresi, hava filtresi, buji vs. herşeyini değiştirdim. Buraya kadar herşey normal.

Sorun şu ki Bu araç kilometrede yaklaşık 33 Ykr yakıyor. (50 milyonluk benzinle (16 litre) ancak 150 km gidiyor.) Bu bir enjektörlü araba için çok çok fazla. Ailemin 99 Broadway aracı bile (karbüratörlü olmasına rağmen) bu kadar çok yakmıyordu.
    Corsayı olabildiğince sakin ve yüksek viteste, düşük devirde kullandığım halde kesinlikle 2000 motor araçlar kadar fazla yakıyor. Araç 940 kilo, ayrıca üzerinde sözüm ona Eco Motor var. Çıldıracağım.

Her neyse araca LPG taktırmayı kafama koydum. Araştırmalarım sonucunda "En az şikayet ve en çok memnuniyet" alan BRC de karar kıldım.

Burada sizlerden istediğim yardım Corsa araç için BRC kit uygun mudur? Ayrıca İki ayrı BRC kit varmış. Hangisi daha iyidir.

Şimdiden çok teşekkürler.

• Benzinde bir sorun yaşıyosan LPG de de kesinlikle sorun yaşarsın. LPG de benzinden fazla yakan oluyor. Önce problemi gider derim...Yoksa LPG başına bela olur.......
  • aracı büyük viteste düşük devirde kullanmak zaten başlı başına yakıt artıran bir olaydır.

aracı yeterli gücü verdiği devirlerde kullanın (bakın max güç max tork demiyorum). bu da genelde 1.4 ler için 2700-3700 arası bir kullanım. bunun altına düşerde aracı 2000-2500 arası kullanırsanız o yakıtı içer. kendi aracmda denedim gördüm.

önemli olan gaz pedalına ne kadr bastığınız. 2000 devirde hafif rampa çıkan arabaya vites küçültmeden gaza bastığınızda hem verdiğiniz benzin işe yaramıyor hemde çok fazla yakılıyor.
  • sat arkadaşım sat
  • Aracının Lamda sensörünü kontrol ettir çalışmıyorsa %30 yakıt artar saygılar
  • herşey pedalda bitiyor devrini pedala göre belirle

bu benzin yüzünden pedala basamaz olduk
  • quote:

Orjinalden alıntı: ccaparli

aracı büyük viteste düşük devirde kullanmak zaten başlı başına yakıt artıran bir olaydır.

aracı yeterli gücü verdiği devirlerde kullanın (bakın max güç max tork demiyorum). bu da genelde 1.4 ler için 2700-3700 arası bir kullanım. bunun altına düşerde aracı 2000-2500 arası kullanırsanız o yakıtı içer. kendi aracmda denedim gördüm.

önemli olan gaz pedalına ne kadr bastığınız. 2000 devirde hafif rampa çıkan arabaya vites küçültmeden gaza bastığınızda hem verdiğiniz benzin işe yaramıyor hemde çok fazla yakılıyor.

ben max. 3000 devirlerde kullanıyordum. bunu dikkate alacağım.
    bir de lambda sensörü ne baktırmam lazım galiba. opel corsa için fiyatları ne kadardır?

bu haliyle lpg taktırsam ciddi sorunlar yaşar mıyım?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ARABAMIN İÇİNDE BENZİN KOKUYOR
    19 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Lambda sensörü denen şey arızalı oldumu arabanın gidişi değişir...her yerinden anlarsınız...

benim bildiğim katalitik konvektörün içindedir bu lambda denen sensör...katalitik konvektör iptali ile devreden çıkar...ama max yuzde 5 lik bir artış olur yakıtında...

yakıt tasarrufu için :

1- Uygun devirde kullanmak gerek...ccaparli'nin dediği gibi...

2- Eğer gittiğiniz mesafe kısa ise yani motor soğukken kontağı kapıyorsanız dediğiniz gibi benzini içer...

3- tüm bunlara rağmen aracınız çok yakıyor ise aracınız için "carbon clear" öneririm...temizlik bildiğiniz...yada enjektörleri komple söktürüp temizletebilirsiniz...70YTL ye yapıyorlar her iki işlemi de...

LPG taktırmak en son çözüm olmalı...çünkü normal çalışmayan araçlarda LPG bir işe yaramaz...sıralı sistem taktırırsanız ve enjektörlerinizde problem var ise bu sorun sıralı sistemin kendi enjektörleri ile çözülecektir...

aracınız normal hale gelirse LPG den vazgeçiceksiniz eminim..çünkü LPG nin maliyeti şu bu masraf derken topladığınız zaman 2000 ytl yi buluyor...

kolay gelsin.

• lambda sensörü bazı araçlarda bir bazılarında 2 tane oluyor sanırım.

katalitik konvektöre gelen borunun önünde oluyor genelde, içinde değil. geçen egzozcuya sorduğumda benim aracımda 2 tane olduğunu söyledi, bazı araçlarda bir tane olduğunu söyledi.

sizinkinde kaç tane var bilemiyorum.
  • gercekten cok fazla yakıyormus lpg bi yana motorda bi sorun olmasin
  • aracın baskı balatası yeni mi? ya da sağlam mı?

egzoz sisteminde bir problem var mı patlak vs.?

bunlar şimdi aklıma geldi. önemli derecede değiştirirler yakıt tüketimini.
  • ccaparli senin arabayı bilmiyorum ama benim 1.3 getz en az 2000-2500 devir arasında yakıyor. 3000'den sonra içiyor zaten, 2000 altındada içiyor. en iyisi bu aralık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi power-pc -- 22 Aralık 2007; 20:53:53 >
  • Sn ccaparli ve oğuzhann olayı yakalamış bana göre
    1) Sürücü hatası
    2) Lambda sensörü, Lambda sensörü arızalı olan araç fabrikanın yüklemiş olduğu proğramdan çıkarak joker proğrama geçer ve buda fazla yakıt a sebep olur
    değiştirdim dediğiniz buji ve kabloların kesinlikle GM olup olmadığınıda kontrol edin.
    İki çeşit BRC den bahsetmişiniz ewet Eğer aracınız tek nokta injeksiyonlu olsaydı 1. jenerasyon mikserli sistem taktıracaktınız, Fakat sizin aracınız da astralarda olan ekotek motor olunca 2. jenerasyon sequent 24 my 07 taktıracaksınız. Gittiğiniz BRC servisi eğer 2a bayisi ise (ki bu çok önemli) Aracınızın benzin deposuna tunap 163 koydurun, LPG tankının içinede tunap 164 koydurun
    carboncleer e gerek kalmadan aracınız hem temizlenecek hemde koruma altına alınacaktır bu konuda ayrıntılı açıklayıcı bilgiyi benim ve 2a nın sitesinde bulabilirsiniz ...Hürmetler efendim

• quote:

Orjinalden alıntı: engink

ccaparli senin arabayı bilmiyorum ama benim 1.3 getz en az 2000-2500 devir arasında yakıyor. 3000'den sonra içiyor zaten, 2000 altındada içiyor. en iyisi bu aralık

sn.ccaparlıyı kızdırıcan bak benim yaptığım hatayı yaptın yazmış oraya kocaman
    Evet dostum çok haklısın 2500 d/d en ideal sürüştür (+ -)300 devir duruma göre . Ben bu devirlerde kızımın arabasında 100 tl nin cıvarında yaktım 2 ay önce 1600 cc rover cabrio..3000-3500 d/d arası sürdüğümde ise 160 tl cıvarında yakıyor
  • Arkadaşlar yardımlarınız için gerçekten çok teşekkür ediyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: mr.big

2- Eğer gittiğiniz mesafe kısa ise yani motor soğukken kontağı kapıyorsanız dediğiniz gibi benzini içer...

3- tüm bunlara rağmen aracınız çok yakıyor ise aracınız için "carbon clear" öneririm...temizlik bildiğiniz...yada enjektörleri komple söktürüp temizletebilirsiniz...70YTL ye yapıyorlar her iki işlemi de...

LPG taktırmak en son çözüm olmalı...çünkü normal çalışmayan araçlarda LPG bir işe yaramaz...sıralı sistem taktırırsanız ve enjektörlerinizde problem var ise bu sorun sıralı sistemin kendi enjektörleri ile çözülecektir...

aracınız normal hale gelirse LPG den vazgeçiceksiniz eminim..çünkü LPG nin maliyeti şu bu masraf derken topladığınız zaman 2000 ytl yi buluyor...

kolay gelsin.

Günlük yaklaşık 25 km yol yapıyorum. Mesafe çok kısa sayılmaz.
    Carbonclean ya da enjektör temizliği gerçekten işe yarar mı? Enjektör temizliği yerine benzine katılan enjektör temizleyicileri işe yarar mı?

quote:

lpg bi yana motorda bi sorun olmasin.

Dostum aracı alırken arabayı komple COMPUTEST'e soktum. Motor 100 üzerinden 100 aldı. Umarım bilgisayar yanılmamıştır.

quote:

aracın baskı balatası yeni mi? ya da sağlam mı?

egzoz sisteminde bir problem var mı patlak vs.?

bunlar şimdi aklıma geldi. önemli derecede değiştirirler yakıt tüketimini.

Egzos yeni değiştirilmiş. 1 Hafta önce egzos emisyonunda aracın karbon ayarları normal çıktı. Egzos da patlak falan da yoktu.

Acaba aracı bilgisayara bağlatsak yakıt tüketimi ile ilgili soruna ulaşabilir miyiz?
    Yani bilgisayar sorun şuradadır veya buradadır der mi?

• quote:

Orjinalden alıntı: faruksevgili

quote:

Orjinalden alıntı: engink

ccaparli senin arabayı bilmiyorum ama benim 1.3 getz en az 2000-2500 devir arasında yakıyor. 3000'den sonra içiyor zaten, 2000 altındada içiyor. en iyisi bu aralık

sn.ccaparlıyı kızdırıcan bak benim yaptığım hatayı yaptın yazmış oraya kocaman
    Evet dostum çok haklısın 2500 d/d en ideal sürüştür (+ -)300 devir duruma göre . Ben bu devirlerde kızımın arabasında 100 tl nin cıvarında yaktım 2 ay önce 1600 cc rover cabrio..3000-3500 d/d arası sürdüğümde ise 160 tl cıvarında yakıyor

benim araba 2500 devir civarında kullanırsam yığılıyor şehiriçinde. kurtarıyım diye gaza basarsam eyvah eyvah zaten. o yüzden şehiriçi genelde 2800-3600 arası gibi geziyorum hem gaza tepkisi daha iyi oluyor hemde bu yüzden az yakıyor. araç 1.4 ama 8 yaşında. o yılların teknolojisi gücü düşük 75 beygir. 1 ton ağırlık.

ama şehir dışında zaten bi hızlandıktan sonra önemi yok zaten 2500 devirde 90 la gidebiliyor 5. viteste. o da bana benzinde 5-5.5 lt gazda (denemedim ama yaklaşık olarak) 6-6.7 arası bir değer yaktırır.

ha bu arada bujilerim bosch super 4 dört tırnak. bunları taktırdığımdan beri 0.8 e kadar oynatan yakıtta düşme yakaladım

• Benim araç 318i 95 model BMW KENT içinde 14 litre yaktı. Ev iş arası yaklaşık 1 km. 2 tanede trafik ışığı var. Araç 3. vitesi zor görüyor onun için çok yakıyor diye düşünüyorum. Uzun yola çıkmadan önce genellikle aracı biraz ısıtır ondan sonra yola çıkardım. Geçenlerde uzun yola çıkarken ısıtmadan 2 bin deviri geçmeden kullandım. Denemek istedim motor normal ısısısına kaç km sonra ulaşır diye. Yaklaşık 10 km sonra ibre 90 geldi.

Ayrıca BOSH servise götürdüm oksijen sensörü arızalı dediler. 180 Levaya değiştirdim. 180 leva yaklaşık 90 avro.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sonfilika

Benim araç 318i 95 model BMW KENT içinde 14 litre yaktı. Ev iş arası yaklaşık 1 km. 2 tanede trafik ışığı var. Araç 3. vitesi zor görüyor onun için çok yakıyor diye düşünüyorum. Uzun yola çıkmadan önce genellikle aracı biraz ısıtır ondan sonra yola çıkardım. Geçenlerde uzun yola çıkarken ısıtmadan 2 bin deviri geçmeden kullandım. Denemek istedim motor normal ısısısına kaç km sonra ulaşır diye. Yaklaşık 10 km sonra ibre 90 geldi.

Ayrıca BOSH servise götürdüm oksijen sensörü arızalı dediler. 180 Levaya değiştirdim. 180 leva yaklaşık 90 avro.

Oksijen sensörü değiştikten sonra yakıt tüketiminde bir değişiklik oldu mu?
  • Arkadaşlar yardımlarınız için tekrar takrar teşekkür ederim.

Araştırmalarım sonucunda Araçların Normalden Fazla Yakma Sebepleri ile ilgili bir liste yaptım.

1- Termostat arızası (geç devreye giriyorsa)
    2- Lambda Sensör arızası (normal değerleri 0,90 - 1,20 arasında olmalı)
    3- Enjektör veya enjektör kablo arızası
    4- ECU arızası
    5- Isı Müşürü arızası (hararet ısısı düşük ise araçın sürekli jikle durumunda kalması)
    6- Egr Valf arızası

ARAÇLARIN NORMALDEN FAZLA YAKIT TÜKETMESİNE sebep olur.

Sizlerden ricam bu listede olmayan veya yanlış olan bir bilgi var mıdır?
  • Herhangi bir fikri olan yok mu arkadaşlar?
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.