Şimdi Ara

Aracım çekildikten sonra gelen ceza bildirimi hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
5.678
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 3 hafta kadar önce aracım çekilmişti. Ertesi günü farkettim ve balgat otoparkına gidip 105 tl ödeyerek aracı aldım.

O esnada benim nüfus kaydımın olduğu adrese (babamlara) şu şekilde bir ceza bildirimi gitmiş. Bildirimde gördüğünüz üzere 95 tl gibi bir rakam var. Ben zaten 105 ödeyip aracı geri aldım, bi de kural ihlali için ayrıca bu 95 tl'yi mi ödeyeceğim , yoksa benim aracı alırken ödediğim ceza , bu makbuzdaki ceza mı ?

• Hocam o ödediğiniz 105 TL çekici ve otopark ücreti. Şimdi elinize geçen makbuz ise yanlış park cezasının makbuzu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolsunlar benim aracıda çekmişlerdi otoparkçı ceza yazdırmam rahat ol kardeşim demişti 100 lira ile kurtarmıştık (çekici+otopark)
  • Ödeyeceksin. Biri çekici digeri park cezası. Haram zıkkım olsun. Bendende almışlardı. Helal etmiyorum. Soyguncular

• O odediginiz cekici ve otopark , ceza yeni gelmis maalesef odeyecekesiniz

• Hani ceza gelmeyecekti 16 nisana kadar, yine kandırıldık

• İznin olmadan arabanı otoparka çekiyolar. Hem otopark hem çekici hemde trafik cezası ödetiyolar. Deli dumrul misali. Haram zıkkım olsun onlarada izin verenede.

Bi kerede kamu hizmeti yapın, herşeye para para para. Din iman hak getire.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ufuk-34JD58 kullanıcısına yanıt
    Arabanı neden çektiler?

Keyif için mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

İznin olmadan arabanı otoparka çekiyolar. Hem otopark hem çekici hemde trafik cezası ödetiyolar. Deli dumrul misali. Haram zıkkım olsun onlarada izin verenede.

Bi kerede kamu hizmeti yapın, herşeye para para para. Din iman hak getire.

Ne izni hocam. Park yasağı olan yere parkeden arabaların sahiplerinin telefonunu mu bulacaklar.

Konuya gelince 105TL = 90 TL Çekici ücreti + 15TL otopark ücreti
    Böyle olmasa suistimal edilebilir. Aracımı yanlış yere parkederim çekiciyle alıp otoparka götürürler ohh miss diyen vatandaşlar çıkmaz mıydı Türkiyede :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Albert-Einstein -- 25 Şubat 2017; 11:34:39 >
  • Ülkemizin her alandaki rezilliğinin tipik örneklerinden bir daha.
    Normalde bu cezayı ödemelisiniz.
    İlk ödediğiniz çekici ve park ücreti idi bu da cezası. Her şey normal , her şey ülkemizin ucube hukukuna uygun ama haksızlık diz boyu.

Bir kere çekenin insafına kalmışsın, arabanı beğenmediyse plakanı beğenmediyse ceza kesiyor. Beğendiyse kesmiyor. Sadece çekici parasıyla yırtıyorsun. Bu kadar rezil başka ülke yoktur herhalde.

Yanlış yere parkettiğinin genelde kanıtı yok.

Yolu tıkamamışsın; hem çekme hem ceza aynı suça 2 ceza demek. Evrensel hukuka aykırı. Ya çekme ya ceza kesmeden biri yanlış. Üstelik sen yolu engellememişsin ama o çekerken yolu kesip engelliyor. Onun suçu daha büyük.

Çeken saçma sapan bir vakıf, koca devlet bu işi kendi yapmıyor sivil plakalı araçlarla bir vakfa yaptırıyor. Devletin ciddi gelir kaybı var. O vakfa çok ciddi br rant aktarma var. O vakıf denetlenmiyor kazandığı paraları nerelere harcıyor bilmiyoruz.

Bunların hepsi için davalar açıldı . Hepsi ile ilgili gereken kanun veya düzenlemeleri çıkardılar. Dediğim gibi şu an herşey hukuka uygun ama haksız. Halk da da bir itiraz kavramı olmadığı için ...

Gelişmiş ülkelerde hatalı parketmiş kişiye sadece hatalı park cezası yazılır. Yolu tıkamadıysa çekilmez. Bizde vakfa rant olsun diye hatalı parkedenler çekiliyor.

Eskiden çekmeden önce fotoğrafını çekip hatalı parkettiğinin kanıtını saklarlardı. Artık ona da pek gerek duymuyorlar. Şimdi tek ihtimalimiz dava açıp ben hatalı parketmemiştim demek olabilir. Ancak fotosunu çektiyse bu sefer davanın da masraflarını öderiz ki dediğim gibi yanlış yere parkettiğimiz doğru zaten. Lanet ederek ödüyoruz.

• Arkadaşlar çok sağolun. 95 tl ödenecek yani kaçarı yok.. Yalnız bu cezanın ayrı gönderilmesi kadar saçma bişey olamaz.

Arabamı koyduğum yerde park yasağı tabelası var ancak 3 yıldır sürekli park edilen bir yer. Ana bulvara çıkışa yakın ancak bulvardan geçenleri kesinlikle hiç etkilemeyen bi nokta.

Kaldı ki bu bölgede polisler aynı tabelanın olduğu yerlere park edip muhabbet ediyor, ters yöne giriyor vs.
    Yaşadığım bölge olduğu için sürekli görüyorum bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Şubat 2017; 12:36:57 >
  • sistemin işleyişi hatalı evet, keyfi olarak uygulanıyor o da doğru ama park yapılmaz tabelasının olduğu yere park ediyorsan da göze almış oluyorsun bu durumu, herkes yapıyor diye olmuyor ne yazıkki, bu ülkede yaşayan herkes gibi az çok bilmen lazım o çekicideki arkadaşların o bölgeden sürekli geçtiğini, haliyle oradakilerle tanışıklığı olduğunu ve yeni araç görürlerse onu çekeceklerini, sistem budur bu ülkede, hatta bu yüzdendir ki bu tarz alanlar genelde valelerin yeridir, herkes birbirini görür bu sayede işler çözülür

yoksa çekici denen şey özellikle istanbul için tamamen saçmalık, kaç kere akan yolu dakikalarca durdurup araba çekmeye çalışmalarına tanık oldum, görevi yolu açmak olan araç geldi bir de beceremedi aracı kaldırmayı yolu kilitledi

bir de diğer bir yanı var olayın, sadece ceza veya ödenen para değil mevzu, arabayı çekiciye yüklerken anasını ağlatıyorlar aracın, ceza yazıp gitseler yine çok iyi, bu yüzden hiç riske girmemek biraz daha fazla yürüyüp uzakta çekilmeyecek bir ara sokağa koymakta fayda var

• quote:

Orijinalden alıntı: classlord

Ödeyeceksin. Biri çekici digeri park cezası. Haram zıkkım olsun. Bendende almışlardı. Helal etmiyorum. Soyguncular

Temennilerinize katılıyorum.
    Bazen baltayı taşa vuruyorlar:

Vatandaş kısa süreli aracını parkediyor ve 5 dakika sonra aracı "Durakta bekleme yapılmaz" yapılmaz bahanesi ile çekiliyor.
    Ama vatandaş bu konularda uzman olduğu için idare mahkemesine başvurup cezayı "Trafiğe engel olmayan araç çekilmez sadece park cezası yazılır" kararıyla iptal ediyor.

Uzman vatandaş bununla da yetinmeyip aracını çektiren polis memuru hakkında "Görevi Kötüye Kullanma" suçundan ceza davası açıyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

sistemin işleyişi hatalı evet, keyfi olarak uygulanıyor o da doğru ama park yapılmaz tabelasının olduğu yere park ediyorsan da göze almış oluyorsun bu durumu, herkes yapıyor diye olmuyor ne yazıkki, bu ülkede yaşayan herkes gibi az çok bilmen lazım o çekicideki arkadaşların o bölgeden sürekli geçtiğini, haliyle oradakilerle tanışıklığı olduğunu ve yeni araç görürlerse onu çekeceklerini, sistem budur bu ülkede, hatta bu yüzdendir ki bu tarz alanlar genelde valelerin yeridir, herkes birbirini görür bu sayede işler çözülür

yoksa çekici denen şey özellikle istanbul için tamamen saçmalık, kaç kere akan yolu dakikalarca durdurup araba çekmeye çalışmalarına tanık oldum, görevi yolu açmak olan araç geldi bir de beceremedi aracı kaldırmayı yolu kilitledi

bir de diğer bir yanı var olayın, sadece ceza veya ödenen para değil mevzu, arabayı çekiciye yüklerken anasını ağlatıyorlar aracın, ceza yazıp gitseler yine çok iyi, bu yüzden hiç riske girmemek biraz daha fazla yürüyüp uzakta çekilmeyecek bir ara sokağa koymakta fayda var
    https://www.google.com.tr/maps/@39.8962344,32.861699,3a,90y,318.19h,50.26t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDBObW3m2Ek8-4jxbtVvduw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=tr

aracımın çekildiği yer tam olarak şurası, gri polo'nun olduğu noktadaydı.

allah'tan aracımda herhangi bir hasar yoktu aldığımda. muhtemelen ahtapot ile yükleyip götürmüşler.

sistem herkese aynı şekilde işlese değil 100, 500 tl cezam olsa yine öderim. ben işin parasında değilim. oraya milletvekilleri de şahsi araçlarını park ediyor bazen. eski ofisimin önü ve mevcut evimin yan sokağı orası çok iyi bilirim o yüzden. sıkıyosa oraya park eden bürokratların araçlarını götürsünler, yemez.

dediğiniz gibi peşi bırakılmayabilinir istenirse. trafiğe engel bir durum yok çünkü. babam avukat olduğundan bahsettiğiniz davayı direk açabiliriz ama kendisi cezayı ver bi daha da oraya park etme der, uğraşmaz

aracın üzerinde numaram yazıyordu ayrıca. sadece cezayı kesip beni arayıp gelin aracınızı alın da diyebilirlerdi. çekme işi biraz keyfi olmuş yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WalterWhite00 -- 25 Şubat 2017; 15:20:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: WalterWhite00

quote:

Orijinalden alıntı: KaSaTuRa.

sistemin işleyişi hatalı evet, keyfi olarak uygulanıyor o da doğru ama park yapılmaz tabelasının olduğu yere park ediyorsan da göze almış oluyorsun bu durumu, herkes yapıyor diye olmuyor ne yazıkki, bu ülkede yaşayan herkes gibi az çok bilmen lazım o çekicideki arkadaşların o bölgeden sürekli geçtiğini, haliyle oradakilerle tanışıklığı olduğunu ve yeni araç görürlerse onu çekeceklerini, sistem budur bu ülkede, hatta bu yüzdendir ki bu tarz alanlar genelde valelerin yeridir, herkes birbirini görür bu sayede işler çözülür

https://www.google.com.tr/maps/@39.8962344,32.861699,3a,90y,318.19h,50.26t/data=!3m6!1e1!3m4!1sDBObW3m2Ek8-4jxbtVvduw!2e0!7i13312!8i6656!6m1!1e1?hl=tr

aracımın çekildiği yer tam olarak şurası, gri polo'nun olduğu noktadaydı.

allah'tan aracımda herhangi bir hasar yoktu aldığımda. muhtemelen ahtapot ile yükleyip götürmüşler.

sistem herkese aynı şekilde işlese değil 100, 500 tl cezam olsa yine öderim. ben işin parasında değilim. oraya milletvekilleri de şahsi araçlarını park ediyor bazen. eski ofisimin önü ve mevcut evimin yan sokağı orası çok iyi bilirim o yüzden. sıkıyosa oraya park eden bürokratların araçlarını götürsünler, yemez.

dediğiniz gibi peşi bırakılmayabilinir istenirse. trafiğe engel bir durum yok çünkü. babam avukat olduğundan bahsettiğiniz davayı direk açabiliriz ama kendisi cezayı ver bi daha da oraya park etme der, uğraşmaz

aracın üzerinde numaram yazıyordu ayrıca. sadece cezayı kesip beni arayıp gelin aracınızı alın da diyebilirlerdi. çekme işi biraz keyfi olmuş yani.

aracın çekildiği yerin trafiği engellemesi veya engellememesi çok mühim değil, park yasağı tabelası varsa sistem ona göre işler, mahkeme burada trafiğe etkisi yok o zaman karar yanlış diyemez, bu kırmızı ışıkta geçip ama yol boştu yaya yoktu demeye benzer, otobanın ortasına da ışık koysalar durmak zorundasın, durmazsan ceza kesilir ve ödersin

yoksa mesele trafiği etkilemesi değil, bugün istanbul da ispark olarak kullanılan yerlerin en az yüzde 80 inde ispark tabelasından önce park yapılmaz tabelası vardı, sistem para kazanmak üzerine işliyor, hatta çoğu yerde temel amaç trafiği daha da arttırmak, kendi gözlerimle canlı canlı çok kez bunun uygulamasını gördüm

bizimki gibi gelişmemiş veya belli bir zümrenin yönetimde olduğu ülkelerde eşitlik olmaz, çünkü hukuk sistemi düzgün çalışamaz, e bizim gibi trafik polisleri de biliyor geçmişte nasıl meslektaşlarının önüne harita koyulup yer seç denildiğini ve bunun devam ettiğini, bu yüzden çıkıp da milletvekilini geçtim çok daha alt seviye birinin bile aracını çekemezler, ha bizzat tanık olduğum bir durum da var ki çekici aldı aracı götürdü, daha sonra bir telefonla o çekici aracı geri aldı sahibinin evinin önüne bıraktı

• BekiRoRo B kullanıcısına yanıt
    Yaya gecidine park trafiğe engel oluyor mu hocam?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • çekicilik ve yedi emin işi bu yüzden bu kadar zor işte. Bi akrabamız almıştı bende yanında çalışmıştım bir süre çeşit çeşit insan geliyor. Adamlar hem kaza yapmış hemde arabalarını almak için otopark ve çekicilik parası vermek zorunda kalıyorlar gerçekten çok zor iş.

Adam 300.000 TL ye aldığı yeri 150.000 TL ye satmıştı kurtulmak için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.