Şimdi Ara

Aracım çok mu yakıyor? YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba Arkadaşlar. Aracım opel astra 1.3 CDTI 2012 model cosmo. Arabamı 1 ay önce eski sahibinden aldım. İlk aldığım zamanlar ortalama 10.3 gösteriyordu. İki hafta sonra 90.000 bakıma Cevizlibağ Odak Opel'e götürdüm orda sordum neden çok yakabilir bu araba dedim havalar soğuk olduğundan biraz çok yakabileceğini söylediler. Aracım bakımdan çıktıktan sonra ortalama 11.5 göstermeye başladı ve ben artık şaşırmaya başladım bide dizel bu araç. Bu arada İstanbul'da yaşıyorum dur kalk çok oluyor tamam aşırı sert de kullanmıyorum çok yumuşakta kullanmıyorum normal sürüyorum aracı bazen çokta yüklendiğim oluyor. Bu kış biraz sert ve soğuk geçiyor o da bi etkendir fakat bir dizel için 11 litre canımı sıkmaya başladı. Ya ben arabaya alışamadım bende sıkıntı var yada arabada. Depoyu fulledim Hep İstanbul şehiriçi trafikte nerdeyse depo bitene kadar kullandım ve 600 km civarı yol yaptım bir depoyla. Sizin yorumlarınız nelerdir siz ne tavsiye edersiniz ne yapmalıyım? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ramaazan -- 20 Ocak 2017; 12:51:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aracin kullanicisi olmamakla beraber bir dizele gore cok geldi bana. Ustelik araç corsa.

• 90 ile gidin anlık tüketimi açın 3.5 4.5 arası gidip geliyorsa normaldir fazlası varsa bi sıkıntı vardır
  • bende astra var 7 lt görmedim şehir içinde yer kadıköy

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RitueL -- 20 Ocak 2017; 9:40:49 >
  • depo ölçümü yap belki hatalı gösteriyodur.benzinli araba bile okadar yakmıyo

• Fulden fule olc yani depo fulken 150 km felan yap sonra fulle verdigin parayi km ye. Bol

• Dizel araç için çok bence. atmosferik benzinli ile şehir içinde 10 litre yakıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kombi çok mu yakıyor?
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ortalama hızınız nedir? Ben 14 yaşındaki benzinli aracımla İzmir'de 35 km ortalama hızla 7,5 litre yakıyorum ve bana çok yakıyormuş gibi geliyor. Yazın ortalamam 6,5 litre civarıydı. Ortalama hız önemli şehir içi kriterinde. Ayrıca dizellerde vites geçişlerini düşük devirlerde yapmak gerekiyor diye biliyorum. Bu da etkiler sarfiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adurgun -- 20 Ocak 2017; 10:45:48 >
  • 1.3 75hp lik modeli epey kullanmıştım. Dikkatsiz, tasarruf eğilimi olmadan kullanımda 7lt yi hiç geçemedim.
  • Kesinlikle bir sorun var araçta. Önceki aracım sizin ki ile aynı motor hatchback kasaydı. Ortalama kayıt tüketiminin 6,5 üstüne çıktığını hiç görmedim.

Pompa ölçümü yaptığınızda da yol bilgisayarındaki bilgiye yakın bir bilgi mi alıyorsunuz?

Yanlış bilmiyorsam beyinin yakıt konusunda bi köprü görevi görmesi olayı var. Beyin acaba yanlış bilgi gönderip çok yakmasını mı sağlıyor?

Servisin dediğine kesinlikle dikkate almayın dizel arabanın normal kullanımda 10 litre yaktığı nerede görülmüş. Hemde 1.3 motor.
  • Şirkette satış ekibinde bir dönem 1.3 multijet linea vardı adamlar yakıt bedava diye dizelde 3.500-4.000 devire kadar kanırtıyorlardı araçları onların ortalamalarıda çıldırıyordu kullanım tarzınızdan olabilir belki. Ama normal şartlarda kullanım olup ortalama 11.5 tüketen dizel araçta çok ciddi bir sorun olmalı
  • Arabalarda sıkıntı yok hocam , benzin pahalı
  • Bende Astra j var o bile 6.7 yakiyor. Ustelik az yakmasi icin cabalamadigim halde. Bir problem var gibi aracinizda.

• Bence anlatıgınıza göre yol bilgisayarında arıza var araba eger istanbul içi ise verdiginiz bilgilere göre normal gibi araba deposu 45 litre olması gerek yakıt alırken içinde 5 litre oldugunu varsayarsak 40 litre mazotla 600 km gitmişsiniz buda ortalama 314 kuruş yapar ozaman söylediginize göre araba 100 km de 6.6 ortalamsı var anlamına geliyor sizin anlatımınıza göre yazıyorum ozaman bence yol bilgisayarı hatalı
  • Ortalama 11.5 litre ile şehiriçi 600 km yapmanız imkansız.

Bu hesapla deponuzun min. 70 litre olması gerekiyor.

Yol bilgisayarınızda ölçüm birimi ters olabilir mi ? Litre başına yol olarak gösteriyor da olabilir. Öyle ise ortalama 8.7litre gibi bir ortalama çıkar ki İstanbul trafiği için makul gibi.

• Depo 45 litre siz de 600km yapmıssiniz

Yani yol bilgisayari hatali

• Anlık tüketime bakıyor olabilir misin? İmkansız bir tüketim oranı çünkü.
  • adurgun A kullanıcısına yanıt
    Ortalama hızım 30.2 hocam

• Zapt-ı Na Mümkün Z kullanıcısına yanıt
    Yok hocam anlık tüketimi değil

• ramaazan R kullanıcısına yanıt
    Saçma bir şekilde abartılı fazla yakıyor. Bu kadar yakması için 1-2. vitesten yukarısını kullanmıyor olmak lazım. Yol bilgisayarı hatalı hesaplıyor olabilir, 600 km yapabildiğinize göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.