Şimdi Ara

Aracım fakir karışımda daha stabil!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ustalarım. Aracım vw bora 1.6 8v 101 bg. atiker microfast basınç 1.10 bar nozullar 2.4 mm.
    Normal şartlarda aracımın normal ısıda rolantideki benzin enj süresi 2.90-3 ms civarıdır. Kalibrasyon yapıp lpg ye geçtiğinde de benzin enj süresini 3ms civarı ayarladığımda geçişlerde kerkinme yada ilk geçiş sonrası debriyaja bastığımda direksiyonu çevirince yada cam ısıtmayı açınca stop etme oluyor. Daha önce zenginleştirme denemiştim ve sorun devam etti.
    Bir hafta önce kabloyu tekrar bağladım bu sefer tam tersini yapayım dedim haritayı biraz kıstım %4 civarı ve lpg de iken benzin enj süresi 3.30-3.40 arasında seyrettiğini gördüm. Bu şekilde denediğimde geçişlerin daha yumuşak olduğunu gördüm. İlk lpg geçişlerinde de direksiyonu çevirince yada cam ısıtmayı açtığımda stop etme olmadı.Forumlarda araştırdığıma göre aracım lpg de fakir karışımla çalışıyor ama ne hikmetse daha stabil. Diğer taraftan bu şekilde fakirde çalışırsa aracım zarar görür diye korkuyorum.
    Neden böyle bir ters durum var aracım gerçekten fakirde mi çalışıyor ve aracım bu şekilde zarar görür mü? Saygılar...

• Çok aktif bir forum ve yüzlerce usta diye tabir ettiğimiz insan var ama çoğu soru cevapsız kalıyor. Bu ustaların konularına bakınca sadece kendi ürünlerinin reklamını yapmaktan öteye geçmiyorlar. Burası sorun çözme değil pazarlama forumu olmuş. BENİM KİTİM SENİN KİTİNİ DÖVER.........................................
  • excellent56 E kullanıcısına yanıt
    Geç olacak cevap ama aracınız LPG fakir çalışmıyor yani şöyle açıklayayım siz LPG yi fakirleştirdiğinizde benzin ECU su otomatik olarak benzin miktarını arttırıyor bu yüzden 3MS den 3.40MS ye çıkıyor LPG ise benzini taklit ettiği için olması gereken değerde yakıt püskürtüyor farkederseniz fakirleştirseniz dahi LPG MS lari ya çok yakın olur ya da aynı kalır çünkü benzin fakiri aşgıladığında zenginleştirir ve doğal olarak aynı oranda LPG de zenginleşir yani 14.7/1 afr de çalışıyor yaptığınızın tek zararı eğer araç gerçekten 3MS lik benzin istiyorsa siz 3.40MS lik benzin veriyorsanız biraz zengin çalışır yakıt artar ama aracın yaşı km si gibi faktörler göz önüne alındığında sizin aracınızın bakın sizin size ait olan aracın olması gerekn değer 3.40MS gibi görünüyor saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mikailhanaltınkaya -- 22 Nisan 2017; 3:20:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.