2017 model 1.5 dci edc kartlı çalışan bir clio aracım var. hala fabrikadan çıkış aküsünü kullanıyorum artık eli kulağında ve değiştirmem gerekiyor. her sitede farklı bilgi yazıyor, benim 72 ah herhangi bri akü almam işi çözer mi ? püf noktaları nedir neye dikkat etmem gerekiyor, yardım edebilir misiniz.. |
Aracım için hangi model akü gerekiyor
-
-
3 farklı akü var esasında ...
ancak aracında start stop özelliği var ise ... EFB ve AGM...
EFB akü 1200-1500tl arası
Uzun ömürlü AGM - jel akü 3.000₺ civarında
aralarındaki fark marş çevrim farkı...
ömür EFB akü 3-4 yıl hizmet ederken AGM kullanıma ve start-stop özelliğinin kullanımına göre 5-8 yıl (veya üzeri) hizmet edebilir...
-
cevabınız için teşekkürler hocam kırmızı ışıkta vs araç durmuyor fakat kartlı sistemle kart takmadan çalışan model. yine de bu dediğiniz aküleri mi alayım
-
aynen
EFB biraz daha uygun...
paraya kıyayım uzun ömürlü olsun daha kullanırım aracı dersen AGM olan versiyonu öneririm...
tabi bu yazdıklarım VARTA ürünü... muadili birçok akü var ve birbirlerine çok yakınlar...
-
Hocam yurt dışında olduğum için özel mesaj atamıyorum. Vpn var falan bir şeyler yazıyor. Bu yüzden burdan yazayım dedim. Wifi kullaniyorum, sms atamadigim icin sizin iş ekim sonuna kaldı bilginize.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X