Şimdi Ara

aracım pert oldu!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba.. Eşim 17 ağustosta şehir içinde nissan micra ile kaza yaptı. Sol taraftan yaklaşık 60 kilometre hız ile gelen bir araç ile çarpıştı.
    Çok şükür eşime bir şey olmadı ama araçta 35 bin liralık hasar oluşmuş ve sigorta şirketi aracı pert saymak için mutabakat yolladı.

Sigorta kapsamında 0 değer klozu var..Aracın kaza yapıldığı tarihteki liste fiyatı ödenir diyor..
    Benim sorunum şu ki ben bu aracı aldığımda aracın liste fiyatı 54.900 dü kaza yapıldığı ayda da 54900 dü fakat nissan yaz kampanyası ile aracın fiyatı 49900 e inmiş peşin olarak.

Ben bu aracı 51.250 ye almıştım sigorta şirketi 49900 veriyor. buna itiraz edebilir miyim? en azından ödediğim miktarı alabilir miyim?

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

aracım pert oldu!!

aracım pert oldu!!

• Geçmiş olsun.

Alım yaptığınız faturayı firmay iletirseniz yasal olarak fatura fiyatını ödemek ya da aynı aracı almak durumundadırlar.

Bana aynı aracı alıp getirin de diyebilirsiniz. Bu durumu kabul edeceklerdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • supro S kullanıcısına yanıt
    Kasko poliçesi aynı zamanda iki taraf arasında yapılan sözleşmedir, sigorta şirketi 0 değer klozu ile araç perte çıktığında tazminatı aynı bayiden aynı model ve donanım olarak anahtar teslim fiyatını karşılamayı taahhüt eder aranızda ki antlaşma gereği mahkemeye gitseniz bile kaybedersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: damneed

Kasko poliçesi aynı zamanda iki taraf arasında yapılan sözleşmedir, sigorta şirketi 0 değer klozu ile araç perte çıktığında tazminatı aynı bayiden aynı model ve donanım olarak anahtar teslim fiyatını karşılamayı taahhüt eder aranızda ki antlaşma gereği mahkemeye gitseniz bile kaybedersiniz.

Yasa sigortalıyı aldığı Bebel üzerinden korumaktadır.

Firma ya aynı aracı alıp teslim eder ta da sigortalının aldığı bedeli öder. Mahkeme yolunda firma aracı almıyoruz derse sigortalı ödediği bedeli alabilir. Kasko genel şartları ağır hasarlı araç yaş tablosu bu nedenle hazırlanmıştır hocam.

Lakin sigorta firması bu durumda aracı almayı tercih edeceği için mahkeme yolu gereksiz olur. Aksi bir durumda sigorta firması sigortalının aldığı fiyattan daha pahalı bir fiyatı olan aracı da almak veya bedelini sigortalıyı mağdur etmeyecek şekilde ödemek zorundadır.

Sıfır araç teminati her iki durumda da sigortalıyı koruyan tek teminattır. Bu nedenle eksik ödeme kararname gereği yapamazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spacewolf -- 7 Eylül 2016; 7:51:01 >

• Teşekkürler cevaplar için..

Benim anlamadığım hadi bu araç neyse de mesela Mercedes üst sınıf araç aldık 300 bin liraya.. Ertrsi ay kaza yaptık ve araç perte çıktı.. 0 araç klozu da var anlaşmada..Araca da 20 bin indirim yapılmış o ay.. Bu durumda kasko şirketi bize 280 bin lira mı öder yoksa 300 bin lira olarak ilk ödediğimiz parayı alabilir miyiz..?

Eğer alamıyorsak mağduriyet yaratıyor bu durum..

Kaza yaptığımız ay kampanya olmasın diye dua mı edices..?

• Geçmiş olsun. Bu araç hava yastığı açmamış mı bana mı öyle geliyor?

• Sağolun..

Yok hava yastığı açılmadı..Çok da şiddetli olmayan bir çarpışmada 35 bin liralık hasar çıktı..Servis hasar raporunu okuduğumda ön taraftaki tüm parçalar vardı listede..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.