ARKADAŞLAR ARACIMA LPG TAKTIRDIM VE BU LPG İŞLEMİNDEN SONRA ARACIMIN STOP ETME SORUNU ORTAYA ÇIKTI. ARACI ÇALIŞTIRDIĞIMDA MOTOR SOĞUKKEN DEVİR RÖLANTİYİ TUTTURAMIYOR VE STOP EDİYOR. EĞER BİRAZ GAZ VERİRSEM VE HARARET İBRESİ BİRAZ HAREKET EDERSE PROPLEM ORTADAN KALKIYOR AMA MOTOR ISINMADAN HAREKET EDERSEM İLK DEBRİYAJA BASIŞIMDA ARAÇ HAREKET HALİNDE İKİN STOP EDİYOR... BİR KAÇ MOTOR USTASINA SORDUM KELEBEK BOĞAZINDAN KAYNAKLANDIĞINI SÖYLEDİLER.. KONU HAKKINDA BİLGİSİ OLAN VAR MI?
lpg ayarı yaptırman lazım. aracı biraz benzinle kullan, benzinde stop et ve ertesi gün tekrar normal çalıştır. yapmıyorsa lpg ayarın bozuktur.
LPG bölümünde bu konu ile ilgil bir çok konu var oradan araştırmanız daha mantıklı olur... LPG'l araçlarda en sık karşılaşılan sorunlardan biridir stop, önce tekrar bir kalibrasyon yaptır, devam ediyorsa başka bir yerde boğaz kelebeğini temizlet adaptasyon yaptır, halen devam ediyorsa sorun bir çok nedenden olabiliyor.. Ama sakın montajcıların abi 500-1000 km gez devam ediyorsa yine gel vs. gibi palavralarına kanma aracı bana stop etmeden teslim edin yada kiti sökün de, gerekirse tüm parçaları garantiden değiştirsinler... Benim enjektörler değişti sorun kalmadı ama sadece enjektör değil LPG'nin herhangi bir parçasından edebilir dediğim gibi forumdaki eski konuarı bulup okumanda fayda var