Şimdi Ara

Aracıma çarpıp kaçtı! Ne ehliyet ne muayene ne sigortası var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçtiğimiz Cuma günü aracımla evime gelirken döner kavşak içinde 77 model Anadol enteresan biçimde durmuş vaziyetteydi, önümdeki araç arkasından geçip gitti ben de onun peşinden geçerken Anadolu kullanan şahsiyet aracı saldı ve benim sağ arka çamurluğa kasası vurdu. Sonrasında araçtan hemen indim, ne yapıyorsun falan bağırmaya başladım, özürler diledi yaptırırız hemen falan dedi ve aracı söyle kenara çekeyim bakalım hasara dedi. Ben sadece izledim. Aracı da çalışmıyordu zaten. Aracını bayır aşşağıya doğru çevirdi çalıştırdı ve gitti kayboldu uyanık. Plakasını aldım hemen ve polisi aradım sağolsunlar 10 dk.ya geldiler tutanak tutuldu vs. karakola gittim şikayetçi olduğumu belirttim ve pazar günü sabah şahsı bulmuşlar çağırdılar beni de kişiyi teşhis ettim. Adamın arabasında ne sigorta ne muayene ne de kendinin ehliyeti varmış. Şikayetçiyim dedim, ödeyeceğini söyledi ancak adamın arabasını bağladılar. Polisler beni yolladılar ama adama ne oldu bilmiyorum.

Adamda benim zararımı ödeyecek durum yok. Ben aracımı nasıl yaptıracağım, kaskom yok, trafik sigortası da karşı tarafın sigortası olmadığı için zararımı karşılayamıyor. İfade tutanakları elimde. Polis kaza tutanakları da var. Ne yapabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

• hocam sigortacılar birliğimiydi neydi sigortası olmayanların yerine masrafları mı karşılıyordu bi araştırın isterseniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freesaim

Merhabalar;

Geçtiğimiz Cuma günü aracımla evime gelirken döner kavşak içinde 77 model Anadol enteresan biçimde durmuş vaziyetteydi, önümdeki araç arkasından geçip gitti ben de onun peşinden geçerken Anadolu kullanan şahsiyet aracı saldı ve benim sağ arka çamurluğa kasası vurdu. Sonrasında araçtan hemen indim, ne yapıyorsun falan bağırmaya başladım, özürler diledi yaptırırız hemen falan dedi ve aracı söyle kenara çekeyim bakalım hasara dedi. Ben sadece izledim. Aracı da çalışmıyordu zaten. Aracını bayır aşşağıya doğru çevirdi çalıştırdı ve gitti kayboldu uyanık. Plakasını aldım hemen ve polisi aradım sağolsunlar 10 dk.ya geldiler tutanak tutuldu vs. karakola gittim şikayetçi olduğumu belirttim ve pazar günü sabah şahsı bulmuşlar çağırdılar beni de kişiyi teşhis ettim. Adamın arabasında ne sigorta ne muayene ne de kendinin ehliyeti varmış. Şikayetçiyim dedim, ödeyeceğini söyledi ancak adamın arabasını bağladılar. Polisler beni yolladılar ama adama ne oldu bilmiyorum.

Adamda benim zararımı ödeyecek durum yok. Ben aracımı nasıl yaptıracağım, kaskom yok, trafik sigortası da karşı tarafın sigortası olmadığı için zararımı karşılayamıyor. İfade tutanakları elimde. Polis kaza tutanakları da var. Ne yapabilirim?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Size çarpan araç OLAY YERİNDEN KAÇMIŞ

ve BELİRLEN...EMEMİŞ İSE veya çarpan aracın sigortası yoksa, bütün hastane masraflarını cebinizden

yapmışsanız faturayı aşağıda bahsi gecen sigorta fonuna veriyorsunuz. Sigorta Fonu size cebinizden ödediğiniz

paranın tamamını ödüyor.

Kaza ölümlü ise varislere para ödeniyor. (cenaze v.s. masrafları) Kaza geçiren sigortasız yurttaşların

tedavisini, Garanti Sigorta Fonu Karşılıyor, ancak pek bilen yok.

BU PARA NASIL ALINACAK?

Kaza geçiren vatandaş hastane masraflarını faturalı olarak Türkiye Sigorta Reasürans Şirketleri Birliği'ne iletecek.

Bunun için birliğe, 0-212-324-19-50 0-212-324-19- 50 no' lu telefondan veyahttp://www.tsrsb.org.tr/ adresinden ulaşılabilir. Türkiye'nin her yerinden başvuru aynı

şekilde yapılacak. Bu fon yaptırdığımız Trafik ve kasko sigortalarından kesilen %1-2 lik paylardan oluşturulumuştur.Fonun bu

günkü maddiyatı 110 milyon Tl. seviyesindedir ve vatandaşlarımız tarafından bilinmemektedir.

Gerekli belgeler:

Dilekçe ekinde (banka hesap numaranızı da yazın)

1- Hastane faturası

2- İkametgah senedi

3- Nüfus cüzdan örneği

4- Trafik zaptı

5- Noterden imza beyanı

!!Belgeleri inceleyen birlik, vatandaşın verdiği banka hesap numarasına parayı yatırıyor.

ÇOK GEÇMİŞ OLSUN....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maltepe Sigorta -- 2 Ağustos 2011; 9:43:04 >

• Böyle bir şeyden haberim yoktu. Çok teşekkür ederim.
    Verdiğiniz numarayı aradım olayı anlattım eğer size çarpan araç sürücüsü belli ise parayı sadece ondan mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz dediler.

Mahkeme en çok nefret ettiğim olay. Bakalım ne kadar sürecek ve ne kadar zaman içinde ben paramı alacağım.

Yardımınız için sonsuz teşekkürler.
  • quote:

Böyle bir şeyden haberim yoktu. Çok teşekkür ederim.
    Verdiğiniz numarayı aradım olayı anlattım eğer size çarpan araç sürücüsü belli ise parayı sadece ondan mahkeme yoluyla talep edebilirsiniz dediler.

Mahkeme en çok nefret ettiğim olay. Bakalım ne kadar sürecek ve ne kadar zaman içinde ben paramı alacağım.

Rica ederim. Yardım edebileceğim bir konu olursa çekinmeden arayabilirsiniz...
  • quote:

Böyle bir şeyden haberim yoktu. Çok teşekkür ederim.

Muhtemelen mahkeme lehinize sonuçlanacak. Davayı kazanacaksınız. Parayı da yasal faiziyle birlikte alacaksınız. Fakat adamın ödeyecek durumu yok diyorsunuz. Bu durumda iki ihtimal var.

1. Adam borç bulup ödeyecek.

2. Adam hapse girecek.

Hapisten çıktıktan sonra da size olan borcu adama taksit yapacaklar. Taksit taksit alacaksınız.

Daha önce şahit olduğum emsal karar böyleydi. Şimdi kanunlar ne diyor. Bilmiyorum.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.