Bildirim
Aracımda 97oktan kullanmak zorunda mıyım?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
97 oktan 95 oktana göre daha ucucudur...daha hızlı yakılır ve egzozdan cıkar 95 e göre...biraz fazla yakarsın ve 10 kurus fazladır litresi...ben aldııgımda aracta hep 97 oktan kullanılmıs ama ben hep 95 aldım...gerek yok bence 97 ye...yine de siz bilirsiniz...95 in bi zararı oolmaz... -
ARACIN DEPO KAPAĞINDA YAZAN DEĞERLERDE KULLANMALISIN.
VE GENELLİKLE "MİN 95 YA DA MİN 98" YAZAR. BUNUN ANLAMI ORDA YAZANDAN DAHA DÜŞÜK OKTANLI BENZİN KULLANMAMALISINDIR. AMA DAHA YÜKSEĞİNİ KULLANABİLİRSİN. BENCE YÜKSEĞİNE GEREK YOK... -
quote:
Orjinalden alıntı: serkannaber2
Merhaba arkadaşlar. 2001 clio 1.6sport aracımı aldığımdan beri 97oktan kullanıyorum. 95oktan ile arasında bir fark var mı bilmiyorum. Amcamda 2003 mondeo var o hep 95oktan kullanıyormuş. Boşuna mı fazla para veriyorum acaba
aracınızın motoru 95 oktana ayarlıdır..95 üstü oktan kullanımı cebinize zarar verir..araca da bir faydası yoktur.. -
quote:
Orjinalden alıntı: türbülans
quote:
Merhaba arkadaşlar. 2001 clio 1.6sport aracımı aldığımdan beri 97oktan kullanıyorum. 95oktan ile arasında bir fark var mı bilmiyorum. Amcamda 2003 mondeo var o hep 95oktan kullanıyormuş. Boşuna mı fazla para veriyorum acaba
aracınızın motoru 95 oktana ayarlıdır..95 üstü oktan kullanımı cebinize zarar verir..araca da bir faydası yoktur..
bu konu çok tartışıldı. aratırsanız, oldukça geniş başlıklar bulabilirsiniz.
ancak benim de görüşüm, türbülans hocamın da belirttiği gibi, sizin aracınızda önerildiği gibi 95 oktan kullanmanızdır.
ayrıca 95 oktan üstü, 95 oktana göre tasarlanmış bir motorda vuruntuya sebebiyet verebilir.
kolay gelsin...
-
97 oktan benzinle depoyu doldurduğunda 1 depoda 2ytl fark ediyor
yüksek oktanlı benzinler her nekadar performans artışı sağlar densede aynı zamanda motorun içinde kurum birikmesini önler carbon clean vb uygulamalar yaptırmana gerek kalmadan motoru tam verimle kullanırsın
95 kullanıpta arabayı sıkıştırdığında kurumun atılacağınıda söylerler ama teknik olarak net bir bilgiye sahip değilim
quote:
erdil83
97 oktan 95 oktana göre daha ucucudur...daha hızlı yakılır ve egzozdan cıkar 95 e göre...biraz fazla yakarsın ve 10 kurus fazladır litresi...ben aldııgımda aracta hep 97 oktan kullanılmıs ama ben hep 95 aldım...gerek yok bence 97 ye...yine de siz bilirsiniz...95 in bi zararı oolmaz...
oktanı yüksek olunca daha mı uçucu oluyor ben benzin derişimin oktan bakımından daha yüksek olduğunda daha fazla enerji açığa çıkardığını biliyordum yanlışım varsa düzeltin lütfen olayın kimyasal boyutu hakkında bilginiz varsa beni aydınlatırsanız sevinirim
ister 95 ister 97 olsun aracın 100kmde tüketeceği yakıt miktarı değişirmi
-
sıkıştırma oranın 10.5/1 den yüksekse daha yüksek oktan daha iyidir avans vurması daha zor olur yani tam sıkıştırılmadan benzinin erken ateş alması yüksek oktanda daha zor olur . -
benim araç için 95 oktan önerilmesine rağmen hep 97 oktan kullanırım -
95 yazıyor. ben hep 97 kullanırım. sanki motorun içi daha az kirlenecek diye düşünüyorum. -
2001 Astra'da sürekli 97 oktan kullanıyorum.Bence fark var.Ya da ben psikolojik olarak öyle hissediyorum. -
normal olarak bu aracın kullanması gerekn benzin 95 oktandır.Sıkıştırma oranı kesin olarak bilmiyorum ancak 10civarında olduğunu hatırlıyorum. 10,5-11,00 olmadıktan sonra bu benzini kullanıp kullanmamanız birşey değiştirmeyeceği inancındayım.ANCAK
sürekli olarak 97 oktan kullnılmış araç artık biraz alkolikler gibi alışmıştır bu benzine , eğer direk geçiş yaparsanız bir müddet problem yaşama şansının olabileceğini düşünüyorum.Teorik olarak olmaması lazım ancak okuduğum ve şikayetlerin bir kısmı yüksek oktandan düşüğe ilk geçişlerde 2-3 depo bazı problemler yaşandığı , vuruntu ve performans açısından değişiklikler olduğu yönünde.bunun için eğer geçiş yapacaksanız durumu tam anlamak için deponuzu tamamen bitirmenizi (kırmızıyı çok da geçmeyin ama lamba yansın) ve deneme mahiyetinde en iyi ve güvendiğiniz bir benzinciden 10litre alıştırma veya normalleştirme diyelim 95 oktan almanızı öneririm.Eğer bir aksilik yaşamazsanız sonra fullersiniz deponuzu .Bu yazdıklarım sadece tavsiye niteliğindedir.Hiçbirşey de olmayabilir ama her tecrübenin de bir nedeni olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
quote:
-
bunlar makinedir kimse alışmaz özellikle otomatik avans varsa kısa sürede fark ortaya çıkar ben 98 çıktığında hamen aldım avans zorlamalarda kalmadı devirlenmesi kolaylaştı grande puto cuların bile 97 98 kullanması lazım 11.0/1 sıkıştırma.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X