Şimdi Ara

Aracımda güneş yanığı başladı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
7.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

2007 model octavia aracımin tavanında avuç içi büyüklüğünde güneş yanığı başladı ve sanırım bu büyüyecek.
    Güneş yanığıni boyasız gideremsem de büyümesinin nasıl önleyebilirim.
    Bu konuda sizlerin tavsiyesi nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aracınızda Güneş Yanığı Başladıysa: Seramik Kaplama Çözümünü Keşfedin

Aracınızın yüzeyinde güneş yanığı belirtileriyle karşı karşıyaysanız, seramik kaplama uygulamasını düşünmenin zamanı gelmiş olabilir.

Seramik kaplama, aracınızın boyasına uygulanan, seramik ve polimerlerden oluşan koruyucu bir tabaktır. Bu kaplama, yüzeyi çizilmelere, güneş yanıklarına ve diğer hasarlara karşı korur.

Seramik Kaplama Güneş Yanığını Nasıl Engeller?

Seramik kaplama, güneş yanığına neden olan UV ışınlarını yansıtarak veya emerek aracınızın yüzeyini korur. Bu koruma, aracınızın boyasının solmasını, kabarcıklanmasını veya çatlak oluşumunu önlemeye yardımcı olur.

Seramik Kaplama Güneş Yanığını Kapatır mı?

Mevcut güneş yanıklarını kapatmak için seramik kaplama uygulanamaz. Bununla birlikte, seramik kaplama, güneş yanığını daha da kötüleşmekten koruyabilir ve zamanla güneş yanığı izlerinin azalmasına yardımcı olabilir.

PPF Kaplama Güneş Yanığına Alternatif Olabilir mi?

PPF (Poliüretan Koruyucu Film), seramik kaplamaya benzer bir koruyucu uygulamadır. PPF, güneş yanığını önlemede seramik kaplama kadar etkili olmasa da, çiziklere, aşınmalara ve diğer hasarlara karşı ek koruma sağlayabilir.

Seramik Kaplama Uygulaması

Seramik kaplama uygulaması, profesyonel bir detaylandırma uzmanı tarafından gerçekleştirilmelidir. Uygulama süreci tipik olarak aşağıdaki adımları içerir:

• Yüzeyin temizlenmesi ve hazırlanması
    • Seramik kaplamanın uygulanması
    • Kaplamanın kürlenmesine izin verilmesi

Sonuç

Seramik kaplama, güneş yanığı gibi çevresel hasarlara karşı aracınızı korumak için etkili bir çözümdür. Güneş yanığı belirtileriyle karşı karşıyaysanız veya aracınızın boyasını gelecekteki güneş hasarlarından korumak istiyorsanız, seramik kaplama uygulamasını düşünün.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Seramik veya ppf kaplama.

• gunes yanıgı bendede var ust tavanda on ve arka kısımda kucuk basladı ve buyuyor

tanıdık kaportacıya gıttım dedıkı o daha buyur vernık atmasıymıs vede vernık kalkar durur dedı,yapacak tek sey var oda boya ve vernık atmak dedı

boya olmadan olmaz tek vernık sadece parlatır

bolgesel boyayın dedım o zaman farklı renk tonu olusur dedı komple boya ve vernık gerekır dedı

boyasız gunes yanık gıderıcılere gıttım 2500 tl ıstedıler

onlarda krem surup pasta cıla yapıyor 1 sene sonra yıne baslıyor,bıde pasta cıla yaptırdıysan bastırdıkları ıcın oluyormus

arabaya kus dıskısı vede guneste bekletmek gunes yanıgı baslatıyormus

sonuc olarak bu sekılde kaldın gecenlerde yolda bır suru gunes yanıklı aracı ard arda gordum herkes o sekılde kullanıyor

butun servısten edındıgım bılgıler bunlar forumdakı 1 senelık ehlıyetlı atıp tutanlara dıkkat et eglence arıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 19 Nisan 2020; 18:43:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FurkanEmir411

Seramik veya ppf kaplama.
    1.arabaya yakısacakmı
    2.kaca yapıyorlar,onun yerıne boyaya verse zaten tepeyı ındırımlı yerler 300 tl ye halledıyor
  • Bende 2006 astra h var. Bagaj kısmında bile güneş yanığı başladı, tavanında zaten felaket güneş yanığı var. Ama boyatmıyorum, burası Türkiye, tavan güneş yanıklı fakat boyasız, kıymetli yani, saçma sapan bişey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lokal boya ile düzeltmek teknik olarak mümkün ama onu bilecek usta bulamazsınız herhalde.
  • satarken sıkıntı yaşıyacağınız düşünüyorsanız hiç elletmeyin böyle kullanmaya devam edin boyatırsanızda resim çekin satarken resimleride eklersiniz alan alır almayan sağlar bizimdir dersiniz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijinalligin belirtisi.
    Sakın elleme

• Bazi araclarda 12 yil boya garantisi var diye birsey hatirliyorum octavia astra corsa araclarda da bu sorun var 12 yil gecmis gerci de gecmeseydi ne yapilabilirdi bunu kapsar miydi acaba ?
    Not: 12 yil olan paslanma çürüme garantisiymis 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 19 Nisan 2020; 20:28:28 >
  • Skoda araçlarda özellikle octavia araçlarda çok karşılaştım, 2015 hatta 2017 araçlarda bile gördüm, su bazlı boya atıyorlar, sözde yanmıyormuş boya direnci zamanla yada kullanım şatlarına göre azalıyor ve vernik atıyor. 2015 i olan arkadş kaliteli bir seramik kaplama ile durdurdu şimdilik.

• Gri renk 99 golf te başıma geldi, birden fazla yerde soyulma vardi. Hele kışın daha arttı.
    Ne olacaksa olsun diyerek oraguard marka şeffaf film alıp kapladim, o vaziyette 3 yıl kullandım sayılır. Satarken atık yerler göründüğü için alan kişi sorun etmedi. Gayet güzel olmuştu. Filmin üzerini pasta cila bile yapabiliyorsunuz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araç markasına göre değişiyor ama eğer kapalı garaj aracı değil ise genelde metalik gri renk araçlarda 10 yaşından sonra güneş yanığı başlıyor. Başladı ise devam eder,hızlı bir şekilde yayılır. Komple boyatmak en kalıcı çözüm. Zaten 10 sene bir boya ömrü için iyi bir süre olarak kabul edilir. Eğer çok ilerlerdi ise ve binici isem ben boyatırım açıkçası ikinci elde takıntılı olan kişi gitsin başka araca baksın 10-15 yaşındaki araçta boya olmaması garip zaten. Sen boyatmazsan,O boyatmazsa bu saçma gelenek sürer gider. Ben aracını komple boyatıp piyasanın çakallarına yüz vermeyip istediği fiyata satan birçok kişi gördüm. Tek şart boyatmadan önceki halinin fotoğraflarını çekin kenarda dursun.

Metalik olmayan düz beyaz boyalar çok daha uzun dayanıyor güneşe, diğerlerinde vernik yanması kaçınılmaz.
  • ülkemizde saçma sapan piyasa yüzünden araç güneş yanığı olan aracını boyatamıyor. ne günlere kaldık ya.
  • Octavialarda kronik hemen pasta cila ppf şeffaf folyo ile 3 yıl korur kendini uv korumalı olacak ama 500-600 lira civarında yada piano black folyo çektirin 150 liraya

• Uzun süre kullanacağım, değer kaybı ve masraf önemli değil güzel görünsün derseniz en iyisi boyatmak. Çok iyi bir usta bulursanız lokal boya ile de rengi tutturur, astra h kasa aracımız 8-9 yaşında iken tek çamurluğu değiştirmiştik, araçta mavimsi bir gri idi, solma da vardı, usta değişik renk ve solma durumuna rağmen birebir tutturmuştu tonu.
  • Skoda VW farkı. Olsun o kadar.
  • daha binerim diyorsan aracı boyat yakında değiştirme imkanı varsa sakın elletme.

güneş yanıklı araç boyalı araçtan daha değerli genelde. ben pek inanmazdım ancak kendi gözümle gördüm böyle bir pazarlığı.
  • Boyat kardeşim. Tarcanlar gibi usta ekspertizler bunun kazadan ötürü boya olmadığını şıp diye anlayacaktır.
  • Murat- 5320 benımde adım Murat adasız yanı herneyse lafı uzatmadan 2007 octavıa demıssınız ok. Ama rengı nedır koyu renklerde grı ve ustu renklerde solma hızlı gosterır acık renk araclara gore. Kendı aracım grı ıle fume arasında bır renk cam tavan olmasına ragmen sıcak guneslı bır bolgede yasıyoorum garaja cektım aracımı gunes yanığı olmasın dıye. bırde kırmızı ıle sıyahlardadada belırgın erken baslar vernık yanmaları zamanlada boyanın ıcıne ıslıyorlar. Restore fx tarzı yerler her bayııde yapmıyor sanırım gunes yanığı onarımını yapıyorlar boyatmaktan zıyade ole bıle kalsa sorun teskıl etmez derım ben gozunuze fazla takılmıyor ıse bu olay cunku galerıcı takımına gıttımı arac kac parca boyalı dırek maleseff ulkemızde fıyatından düşüyor arac hele gunumuzdede arac almak hıc kolay degıl zaten
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.