Şimdi Ara

Aracımda güneş yanığı başladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
8.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Görsel olarak kaplama yapabilirsin pahalıya gelir.. Seramik kaplama ilerleme yi durdurmaz ağırlaştırır belki ama durdurmaz..
    Local boyaya hiç girmeyin tavanda..

Komple boyatmıycaksan bir çözümü olmaz..

Anlamadığım 2007 model araçda nasıl güneş yanığı oluyor hani 2000 model 97-98 model olsa yaşı gelmiş normal derimde 2007 çok erken.. Çok yaşlı bir araba değil..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kostik yikamacilarda benzinliklerde de bulunan köpük ile mi yikadiniz ekseriyetle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 20 Nisan 2020; 14:42:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Kostik yikamacilarda benzinliklerde de bulunan köpük ile mi yikadiniz ekseriyetle?
    Hayır çoğu zaman kendim yıkadım aracı. Rulo şeklindeki yıkama hiç yaptırmadim.
    Hiç pasta falan da atılmadı araca hani ondan mı desem değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Görsel olarak kaplama yapabilirsin pahalıya gelir.. Seramik kaplama ilerleme yi durdurmaz ağırlaştırır belki ama durdurmaz..
    Local boyaya hiç girmeyin tavanda..

Komple boyatmıycaksan bir çözümü olmaz..

Anlamadığım 2007 model araçda nasıl güneş yanığı oluyor hani 2000 model 97-98 model olsa yaşı gelmiş normal derimde 2007 çok erken.. Çok yaşlı bir araba değil..
    Bende anlamadım hocam.
    Hani aracı kapatan çadırlardan falan da kullanmadik ondan desem değil. Pasta vs attırmadim hiçbir zaman. Boya vernik inceltmedim yani. Aracı çoğu zaman kendimiz yıkadık yada iyi bir yıkamaci da yikattik. Kuş pisliği falan gördüğüm zaman arabada hemen ıslak mendil ile temizledim. Ben anlamadım bu işi nası oldu.

• vaya589 kullanıcısına yanıt
    Araç açık renk hocam. Gökyüzü mavisi araba.
    Mecbur böyle duracak hocam araba satarken yoksa tavan boyalı diye fiyatı düşer sanırım

• Şahsi fikrim bırak kalsın ilerler ilerler durur bir yerde.. Güneş yanığında sıkıntı kanser gibidir metastaz yapar ön kaput ve sedansa araç arka bagaj kapağına sıçrar...

Şanslıysan tavanda kalır..

• Aracın plakası görünecek şekilde güneş yanıklı halini fotoğraflayın. Daha sonra boyanırken bir kaç foto alın daha sonra boyatın. Satarken sorun olmaz. Ben şahsen güneş yanıklı araca binmek istemem. Çok külüstür gösteriyor aracı.
  • Ben bu yüzden araba sattım. 2500 isteyen yerlerin yaptığı işlem geçici tekrar yanık başlıyor. Zımpara vernikte görüntü %50 düzeliyor ama yine leke kalıyor. Boya makinesinde de boyalı çıkmayacağının garantisi yok. Pasta cila sadece işlemi hızlandırır. Seramik kaplama dediğin kesinlikle engellemez zamanla akıp giden bir madde zaten. Tavanı kaputu boyatınca hem cebinden boya parası veriyorsun hem satarken fiyat kırıyorsun. Bu yüzden millet damalı lekeli geziyor ortada.
  • branda vs orttunuzmu hıc araca? 1 gunde bıle ıcıne edebılıyor cunku yazın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

Orijinalligin belirtisi.
    Sakın elleme
    Sırf bu bakış açısından dolayı yollar güneş yanıklı araçtan geçilmiyor. Sizi eleştirmiyorum, sakın yanlış anlamayın. İkinci el alıcılarının Türkiye'de genel mantığı böyle. Yanıksız ama boyalı ve sıfır gibi tertemiz hali rahatsız edici geliyor insanlara alıcı olunca :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 21 Nisan 2020; 23:25:7 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Murat_5320 kullanıcısına yanıt
    Kendiniz yıkarken nasıl yıkadınız?
    Yani şüphelendiğiniz bir neden tecrübe ettiğiniz bu durum hakkınds hiç koşul yok mu ?

Kireçli su, ucuz sabun fırça, sünger , deniz kenarı , rutubetli garaj...güneşin altımda yıkamak, güneşin haftalarca altında kirli bırakmak...

Ben mesela yıkama sonrası hızlı cila atmayı bu konu için yararlı buluyorum. İçerisinde carunubua özütü olanlar aynı güneş/el kremi gibi araba boyası için. Geçiçi Ama yıkamaya kadar bir koruyucu katman oluşturuyorlar. Ve çok parlak oluyor araba, bu parlama da mat boyanın emdiği ısıyı bir nebze azaltıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 22 Nisan 2020; 6:21:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-9F9095222

branda vs orttunuzmu hıc araca? 1 gunde bıle ıcıne edebılıyor cunku yazın
    Yok hocam asla ortmedim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çaresi yok hocam. Renkli arabaya binmenin faturası bu.

2007 çok yeni gibi gelsede 13 yaşındaki arabadan bahsediyoruz. Bende de 14-15 yaşındayken araç başlamıştı yanık. Durdurmanın, engellemenin çözümü yok. Hatta şu anda tavanı boyatsan 1-2 seneye ya kaput ya bagaj başlayacak yanmaya.

Tek bir çözüm var oda aracın iyice yanmasını bekleyip komple boyatmak. Birkaç seneye kaput-tavan-bagaj hepsini bir boyarsanız kafanız rahat olur.

Bende yarım boyadan 4-5 yıl sonra boyanmayan yerlerde yanmaya başladı artık. Servisle en mantıklı çözümün birkaç sene daha bekleyip boyanan yerler de yıprandıktan sonra arabayı komple boyamak olduğuna karar verdik. Şimdilik beklemedeyim bende.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.