Şimdi Ara

ARACIMI SATTIM - ALICI BENİ ARADI (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
6.773
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

1 hafta önce arabamı sattım çok yoğun bir gün olduğunu ilgilenemiyeceğimi 1 gün sonra gelmelerini söyleme rağmen il dışında çıkıp geldiler bende durum bu alın mereye gösteriyorsanız gösterin dedim anahtarı verdim gezdiler gösterdiler yanıma geldiler tamam dedideler ödememi yaptılar kimliğimi verdim notere gönderdim noterden aradılar gittim imzamı attım yemek söyledim yaz lastiklerini verdim yolladım alacağım aracı aradım acı gercek satılmıştı ertesi gün boş boş gezerken alacağım aracın 6000 tl düşüğüne arac buldum

Güvenip de anahtarı nasıl verdiniz anlayamadım :) Tanıdıktı herhalde?
  • Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Hayatta haz etmedigim tiplerden biridir,

1. Siz ne kadar ozenli kullaniyorsaniz kullanin, Kullanilmis mal satiyorsunuz. Mal da burada bir Araba, icerisinde 2.000.000 adet farkli parca bulunan kendi isletim sistemi olan, bir seri uretim urunu. Ayrica Ekonomi sinifi Gunluk kullanima dair bir arac, Bir Klasik degil, Bir Rolls Royce Degil. Uzerine Kus da sicar, Lastigi de Titrer, Motoru da tekler.

2. Alici ne kadar titiz olursa olsun, 2.EL mal aliyor Kaldı Ki 0.KM bile alsa ,Galeriden çıktın gittin Dizel Yerine Benzin Koydurdun Kontağı çalıştırdın 2.KM sonra Patladı. var mı hayıflanacak durum ? Hadi bunu geçelim. 2.EL Mal alıyorsun, adam geliyor sana diyor ki STEPNE NEDEN KONMAMIŞ arabaya, Yok Motor Neden Tekledi, Yok tekeri neden aşınmış, yok aynasının ucu cizikmiş.

Gelelim Sadede Sen bu arabaya belli bir değer biçtin, ben bir fiyat biçtim Anlaştık, Sen Malı ben parayı aldık, iş bitti. Bir şehirden kalktın, kendi evine de güven içinde gittin. 2-3 gün tamam ama 1 hafta sonra Hala bana bu soruları soruyorsan ve her dakka beni arıyorsan, paranın yettiği gönlünün olduğu 0.KM ya da başka bir araba alsaydın.

Sen arabayi teslim ederken, Bluetooth'a kadar anlattin mi anlattin, adam da bir stepneye baksaymis. Teslim ederken.

Yukarıdaki mesajı da ben yazdım, ama beni zorlayan adama da bu cevabı vermekten cekinmem. Gitsin ne hali varsa görsün. Diyelim ki adam aldı arabayı, Aman cam suyu bitmiş diyerek , Motor yagına su koydu "yanlıslıkla", Gitti yolda hendeğe girdi, lastiği kaldırıma sürttü, vitesi 3 yerine 1'e attı. Arabanin isigini acik birakti akusu tekledi, gitti motoru yikatti mars dinamosu bozuldu ya da Starter dislisi kaciriyor arada bir, bunlar seni baglar mi ? Baglamaz.

Ama kilometre dusurmussundur, Stepnesini calmissindir. ne bileyim orjinal parcalarini alip evine koyup cakma urunler koymusundur icine Paspaslarini, teybini gosterdigini vermemissindir ya da orjinalini bozmussundur o zaman sana sorar eyvallah.

Kisacasi 3 kurusa 5 kofte isi olmaz, oluyorsa bir bit yenigi vardir zaten. Ya sonra'dan Pert cikar ya da Sel Hasari cikar birseyi cikar.

Bu tarz alicilardan direk kaciniyorum. Senin paran degerli de benim malim degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yusuf24. Y kullanıcısına yanıt
    Karakterimden ve insanlığımdan gayet eminim yardıma ihtiyacı olan insanlara da elimden geldiğince yardımcı oluyorum bu forumda da bilgim dahilinde bir çok kişiye yardımcı oldum olmaya da devam ediyorum.

Benle ilgili birşeyleri sorgulamak haddine değil illa karakter örneği görmek istiyorsan kendini baz alabilirsin tanımadığın insanlara karşı gayet ukala bir tutum içerisindesin hadi bak işine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 3 Mart 2018; 23:57:33 >
  • digiogi kullanıcısına yanıt
    Selamlaşma faslından sonra sen bunun triger kayışını değiştirdin mi bilader diye konuya girdi benimde cinlerim tepeme geldi üzerinden de bir sene geçti bu süre içerisinde de illa bakıma götürmüştür beni arayacağına kadar ustasına gösterse kayış hakkında bilgi edinirdi ben zaten kayışı ve devirdaimi değiştirdiğimi satarken söyledim kendiside ekspere sokturup öyle aldı kimse kusura bakmasın ben bubu art niyet olarak görürüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paul Hausser

Karakterimi ve insanlığımdan gayet eminim yardıma ihtiyacı olan insanlara da elimden geldiğince yardımcı oluyorum bu forumda da bilgim dahilinde bir çok kişiye yardımcı oldum olmaya da devam ediyorum.

Benle ilgili birşeyleri sorgulamak haddine değil illa karakter örneği görmek istiyorsan kendini baz alabilirsin tanımadığın insanlara karşı gayet ukala bir tutum içerisindesin hadi bak işine.

Tanıttığın kadarı ile yorum yapıyorum. Yorum yapılmasını istemiyorsan forumda paylaşmayacaksın. Yorum için senden izin alacak değilim. Ben sana hakaret etmiyorum. Yaptığının insanlık açısından hoş olmadığını söylüyorum.

Ukalalık konusunda seninle yarışamayacağımı düşünüyorum. Evet, hayır yada hatırlamıyorum demek bu kadar zor mu, bir insanı masraftan kurtarmak kötü bişey mi anlamak güç.

tekrarlıyorum. Hep kendiniz gibi insanlarla karşılaşırsınız umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: digiogi

quote:

Orijinalden alıntı: m_kucukaksoy

1 hafta önce arabamı sattım çok yoğun bir gün olduğunu ilgilenemiyeceğimi 1 gün sonra gelmelerini söyleme rağmen il dışında çıkıp geldiler bende durum bu alın mereye gösteriyorsanız gösterin dedim anahtarı verdim gezdiler gösterdiler yanıma geldiler tamam dedideler ödememi yaptılar kimliğimi verdim notere gönderdim noterden aradılar gittim imzamı attım yemek söyledim yaz lastiklerini verdim yolladım alacağım aracı aradım acı gercek satılmıştı ertesi gün boş boş gezerken alacağım aracın 6000 tl düşüğüne arac buldum

Güvenip de anahtarı nasıl verdiniz anlayamadım :) Tanıdıktı herhalde?

iş bankasında çalışan memurlar normalde vermem ama o gün verdim yanlarında alacağım arabayı aradım şok araç satılmış yapacak bir şey yok dedim allah razı olsun deyip cıkıp gittiler yolda aradım vardınızmı diye allah razı olsun sende paranın hayrını gör dediler ertesi gün alacağım aracın aynısını düşük km servis bakımlısını hiç uzağa gitmeden 6000 tl ucuza aldım

• Dizel soğukta zor çalışır...

• quote:

Orijinalden alıntı: Ontwerper

tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Hayır istanbulda gayet düzgün kibar konuşuyorduk ama aradığında biraz ses tonu falan bozulmuş stepne yok vs dedi bunlarda direkt lastik tamir kiti geliyormuş bende servisten öğrendim dedim daha çok bozuldu. sanki ben kandırmışım gibiydi. Yani onun bahsettiği şekilde hiç bir problem yaşamadım. Baskı balata sordu benden önceki sahibinde değişti mi bilmiyorum ama ben değiştirmedim dedim. Her sorunun doğru cevabını verdim. Gerçi tekrar aramadı ama sonuçta ben kendi adıma üzülüyorum. Buradan eskişehire kadar problemsiz gitmiş. Artık benim yapabileceğim birşey yok zaten aklına takılan çözemediği bir özellikte vs sorabilir gerçi onlarıda anlattım tamamen bluetoothu nasıl kullanabileceğine kadar :)

Gözümün önünde 0 km araç sanziman dagitti

Onun için diyorumki artik sizi baglamaz içiniz rahat olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bende araç sattim Anlatayım;

Adama bildiğim herseyi söyledim Satiş yaptim Parami aldim Adam 2 ay sonra beni ariyor, diyo ki ya kardeş bu arabanin teyibinin CD çaları calismiyor bilgin varmiydi diyo

Bende, " Ben size CD calarin zaten arizali oldugunu içinde CD sıkıştiğini söylemiştim bende o şekilde aldim ama hic kullanmadim USB kullaniyodum" deyince Herif telefonda Teyibin 300 lira masrafi oldugunu ne olcagıni söyledi.. Yahu banane ben mi göndercem sana 300 lira. Beni ilgilendirmez dedim kapattim

Memleket arıza kayniyor ya

• quote:

tüm cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Hayır istanbulda gayet düzgün kibar konuşuyorduk ama aradığında biraz ses tonu falan bozulmuş stepne yok vs dedi bunlarda direkt lastik tamir kiti geliyormuş bende servisten öğrendim dedim daha çok bozuldu. sanki ben kandırmışım gibiydi. Yani onun bahsettiği şekilde hiç bir problem yaşamadım. Baskı balata sordu benden önceki sahibinde değişti mi bilmiyorum ama ben değiştirmedim dedim. Her sorunun doğru cevabını verdim. Gerçi tekrar aramadı ama sonuçta ben kendi adıma üzülüyorum. Buradan eskişehire kadar problemsiz gitmiş. Artık benim yapabileceğim birşey yok zaten aklına takılan çözemediği bir özellikte vs sorabilir gerçi onlarıda anlattım tamamen bluetoothu nasıl kullanabileceğine kadar :)

Havalar biraz soğudu diye çalışmamazlık yapmaz motor. Eskişehirde havalar güzel. Zincirden ses geliyorsa zaten geç çalışma yapmaya başlar. Bir an önce değiştirmesi lazım. Kopartırsa iş alır başına.

• quote:

Selamlaşma faslından sonra sen bunun triger kayışını değiştirdin mi bilader diye konuya girdi benimde cinlerim tepeme geldi üzerinden de bir sene geçti bu süre içerisinde de illa bakıma götürmüştür beni arayacağına kadar ustasına gösterse kayış hakkında bilgi edinirdi ben zaten kayışı ve devirdaimi değiştirdiğimi satarken söyledim kendiside ekspere sokturup öyle aldı kimse kusura bakmasın ben bubu art niyet olarak görürüm.

"Değiştin mi bilader"

Kendini tutabildiysen bravo diyorum sana. 👏👏

• anaconda41 kullanıcısına yanıt
    Gelde bunu forumda ki bazı şahıslara anlat bende aynı şekilde değiştirdim bilader ustana gösterirsin deyip kapattım.

• öncelikle arayamaz arkadaşım alıcı

götürürsün servise sanayiye dersin ustam bu nedir

ocakta araç aldım

lan benim araçta aks keçesinden yağ kaçırıyomuş verdik 585 ne var ne yoksa yaptı ustam

e ben satıcıyı arayıp aks keçesi değişcek 130lira tuttu ustalıkla beraber öde mi diyecem anlamadım ki? o demedi bana sonuçta di mi

alıcı bakar alır, kabul ettiği şekliyle de yaptırır arıza varsa

silecekler 5yıldır değişmemiş, 99liraya aldım onu da söyleyeyim hatta di mi?

lastik kiti mi var stepne mi var sen araştırıp alıcan, satıcıyı bağlamaz o bilgisizlik

eksper yaptır ustaya götür al olay budur

ha km düşürme vs görünmez kusur varsa önce satıcıyı arar parası neyse istersin vermezse mahkemeye gidersin

ben alıcı ile şahsen muhattap olmam

• quote:

Gelde bunu forumda ki bazı şahıslara anlat bende aynı şekilde değiştirdim bilader ustana gösterirsin deyip kapattım.

Forumdaki zaten boş tartışma da, ben bilader lafına çok takıldım. Sanki 40 yıllık ahbap gibi, hayırdır :) Üslup çok önemli.

Okurken bile sinirlendiysem başıma geldiğini düşünemiyorum.

• Buna benzer durum benimde başıma gelmişti. 2014 yılında 2001 model Clio sattım. Arac kayinpederin, toplam 40000 km de, tüm bakımları orjinal serviste yapılmış ve bakım kayıt evrakları yazılı olarak var. Tüm benzin fişleri üzerine km yazılı olarak saklanıp teslim edildi. Alıcı motor ustasıyla gelip baktı, ertesi gün denedi aldı aracı. İki gün sonra beni aradı, araç 140 dan sonra sol ön tekerden ses yapıyormuş, adamı kaziklamisim. Neyse kendimi tutup kaç paraysa odeyeyim arızayı dedim, cevabı 50 tl(arabayı 14500 e sattım). O anda dayanamayıp ana avrat sovmustum, daha sonra aramadı hıyar. Harbiden bazen sorunlu tipler alıcı cikiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: dtcfli

Beyefendi ben size sadece bu olağan mıdır diye sordum. Ancak siz sanki size üçkağıtçı muamelesi yapmışım gibi internette konu açmışsınız. Çok ayıp etmişsiniz.

Aracı alan arkadaşta forumdanmış :) Cihan bey ben burada sizi suçlamadım üçkağıtçı muameleside yapmadım. Aksine yaşadığım durumu paylaşıp bende mi hata var dedim kendimi kötü hissettim dedim bana sorduğunuz durumu burada arkadaşlara sordum olağan mıdır yanlış birşey mi yaptım ne olabilir diyeki tekrar sorarsanız size doğru cevap verebileyim sorduğunuz soru hakkında diye ! Ayıp ettiğim bir durum yok ne size kötü söz söylemişim ne de bir laf etmişim sadece kimsenin ahını vs. almak istemem neden olabilir demişim, nasıl bir anlam çıkardınız bende anlamadım =) İstediğiniz zaman arayıp anlamadığınız çözemediğiniz bir durumu özelliği zaten sorabilirsiniz ki bende size bunu söyledim. Ancak bu soğukta çalışmad bunu biliyo muydun dediğiniz zaman siz beni suçlamış üçkağıtçı konumuna sokmuş oluyorsunuz. Ben burada telefon açtı bana sövdü,kötü konuştu demedim.Yani üçkağıtçı konumuna sokulan ben oluyorum siz değil. Yine söylüyorum hatta tüm forum burada çözemediğiniz anlamadığınız bir özellik vs. olursa sorabilirsiniz. İyi günler

• Ontwerper kullanıcısına yanıt
    Neyse canınız sağolsun. Araç 3 gündür sanayide zaten. Pert arabayı bana sattığınız halde konu bile açmadım.

• Bak dostum şuanda farklı dilde konuşuyosun ! Pert araç falan diyorsun araçta bir kere hasar kaydı yok neredeyse resimlerinden herşeyine kadar yükledim ! ağır hasarlı mı değil ! Toplamda 3000 400 250 600 tl hasar kayıtları var. Boyalı parçaları sana söyledim. autokingte yapılmış işlemler kağıdı duruyordu alırken bana verdiler bende sana verdim söyledim. Aracın zincir değişim zamanı geldiğini aks kafalarının değişmesi gerektiğini vs bildiğim baktırdığım söylenen herşeyi sana söyledim. Sana hiçbir engel yasak koymadım istediğin yere götürelim gösterelim dedim sıkıştırmadım acele ettirmedim. Aracı kullanabilirsin dedim kullandın. Şase mi hasarlı ? Tavan mı boyalı ? İmkansız çünkü, koyduğum ilan ortada yazdıklarım ortada. Ben otomatik araç almak için satıyorum dedim araç opel değerde astra ile takas için servise ekspertize girdi fiyat biçtiler hatta servis 34000 saydı =) ancak ekstradan nakit ayarlayamadığım için taksitler yüksek kaldı. Sizinde canınız sağolsun diyelim !

• quote:

Bak dostum şuanda farklı dilde konuşuyosun ! Pert araç falan diyorsun araçta bir kere hasar kaydı yok neredeyse resimlerinden herşeyine kadar yükledim ! ağır hasarlı mı değil ! Toplamda 3000 400 250 600 tl hasar kayıtları var. Boyalı parçaları sana söyledim. autokingte yapılmış işlemler kağıdı duruyordu alırken bana verdiler bende sana verdim söyledim. Aracın zincir değişim zamanı geldiğini aks kafalarının değişmesi gerektiğini vs bildiğim baktırdığım söylenen herşeyi sana söyledim. Sana hiçbir engel yasak koymadım istediğin yere götürelim gösterelim dedim sıkıştırmadım acele ettirmedim. Aracı kullanabilirsin dedim kullandın. Şase mi hasarlı ? Tavan mı boyalı ? İmkansız çünkü, koyduğum ilan ortada yazdıklarım ortada. Ben otomatik araç almak için satıyorum dedim araç opel değerde astra ile takas için servise ekspertize girdi fiyat biçtiler hatta servis 34000 saydı =) ancak ekstradan nakit ayarlayamadığım için taksitler yüksek kaldı. Sizinde canınız sağolsun diyelim !

ya ne adamsın bu kamil seni trollüyor

• daha da kötüleri var 2015 yılında 0km corolla aldım 1sene sonra sıkıştım ilana koydum. kaza resmidir kaydıdır servis kaydıdır herşey var. neyse kamilin teki geldi anlaştık expertize götürelim dedi tabi dedim gittik dediklerim harici hiçbişey çıkmadı arabayı aldı gitti.

15gün sonra arıyor kullanma kılavuzu yok!! diye. iyi dedim bi bakayım evde bulursam gönderirim. evde de baktım yok. Neyse bu kamil aramaya başladı 1-3-5-10 inat ettim açmıyorum. en son açtım ulan dedim alacaklı mısın sana borcum mu var araba da bişey mi çıktı sıkışıktım sana bedavaya corolla sattım daha ne istiyorsun! tamam kusura bakma dedi kapattı.

aradan 3sene geçmiş dün aradı tanımadım tabi bu aracın lpg si nerde bağlanmış. neyse söyledim kapattı. ama biliyorum yine arayacak.

görgüsüzlere araç satmamak lazım

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.