Şimdi Ara

Aracımın camındaki lekeler !!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
6.671
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese iyi akşamlar , aracımın bütün camlarında nokta şeklinde beyaz lekeler var. Ve cidden canımı sıkıyor bunlar. Evimin etrafında yeni yapılan bina vs yok fakat 6 ay önce yan binamızda mantolama olmuştu , bu yüzden olabilir mi acaba . Arabanın ön camı hariç filmli , bu boyalar filmin üstündedir değil mi ? Ve bunları nasıl çıkartabilirim

Araç 2004 focus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SevilenAdam -- 12 Haziran 2017; 21:15:35 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Ve bu boyların gelmemesini nasıl önlerim ? İllallah ettim

• Resim olursa daha iyi bir fikir verebiliriz.
  • Araç camının dışında değil mi lekeler,yani iç tarafta değil,film iç tarafta olduğu için filme gelmesi imkansız.

Cam pastaları var belki çıkarır,eğer çıkarmazsa kil yapabilirsin o kesin çıkarır.

Cam pastası:

http://www.hepsiburada.com/autoglym-cam-cilasi-car-glass-polish-325-ml-11141-p-OTCSI11141?magaza=İstanbulgross&wt_gl=cpc.tum.genel-mobil.pla&gclid=CNuN6OrZuNQCFVQo0wodY9wK_w

Kil:http://m.n11.com/valet-pro-yuzey-temizleyici-kil-blue-clay-100-gr-P91137264?cid=604001&gclid=CMiti6TauNQCFde6GwodpLAKxg&gclsrc=aw.ds

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Server.Bedii kullanıcısına yanıt
    Aynen dışta hocam. Cidden illallah ettim.

• ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Şurada ki gibi hocam :
     Aracımın camındaki lekeler !!!!

• Resmen gıcıkmış. Su ve bez ile sökerim şahsen ama hangi madde gerekir ben bilemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yapı marketten kil alın, 5-6 kere kullanırsınız.
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt
    Hocam resimde net çıkmamış fakat yakından bakınca her tarafa yayılmışlar

• Panthér kullanıcısına yanıt
    Engellemenin yolu yok mu hocam ?

• benzinlikte falan yıkatınca oluyor bunlar su daki kirecin lekesi

bimden 1 şise sirke al arabayı yıkamacıya götür
    sirkeyle yıkayın de (onlar anlar zaten) bide fısfıs cila sıkın de pırıl pırıl olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: msmart

benzinlikte falan yıkatınca oluyor bunlar su daki kirecin lekesi

bimden 1 şise sirke al arabayı yıkamacıya götür
    sirkeyle yıkayın de (onlar anlar zaten) bide fısfıs cila sıkın de pırıl pırıl olur

bu olabilir kirecin ilacı da sirke aynen arkadaşın dediği gibi
  • Ayni sorun bende de vardi guzel bir cam sille kanirta kanirta sildim.Sorun buyuk oranda halloldu sizde bir deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: SevilenAdam

Engellemenin yolu yok mu hocam ?

Genelde yaz aylarında ağaçlardan dökülüp etrafa saçılan küçük reçine parçaları nokta şeklinde yapışır. Leke gibiyse kireçten olur
    Kireç olsa leke olur ama tırnak takılan pütür pütür minik noktalar ise ağaç reçineleridir, dut/incir yada başka ağaçlar sıcakta çok döküntü yapıyor.

En büyük çaresi ağaç altlarından ve çevresinden uzak durmak, %90 oranında kaçmak mümkün. Yada dediğim gibi 40-50TL ye kil alıp zaman zaman uygulamak lazım. 120gr lık kil 6-8 kere iş görür, tüm araç için en az 2 kere yapar, yılda 2 kere tüm araca yapsan araba çiçek gibi olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Haziran 2017; 21:6:16 >
  • Hocam ki ayrı değil bitişik

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • golf 7 aracımın tüm camlarında daha beteri oluştu çaresi çok basit aslında.
    aseton ve pamuk lazım bunun için. yalnız pamuğa bol miktarda döküp önce cama hafif şekilde sürün asetonlu pamuğu, daha sonra biraz kuvvet uygulayınca çıktıklarını göreceksiniz yalnız aracın boyasına temas etmesin dikkatli olun.
  • Panthér kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kil olayını bir kaç gün önce başka bir konuda duydum, benim aracımın tavanında en az 1 yıllık bir kaç en büyüğü 1 tl çapında bir kaç reçine lekesi var, daha önce böyle bir uygulama yaptınız mı kil ile bunları geçirebilir miyim veya boyaya uygulamasını yapıp denerken aracın boyasına daha çok zarar vermem gibi bir durum söz konusu mudur? Bu arada aracım siyah, bana iyi bak yoksa küserim modunda malesef :)

• quote:

Orijinalden alıntı: scaner123

Hocam bu kil olayını bir kaç gün önce başka bir konuda duydum, benim aracımın tavanında en az 1 yıllık bir kaç en büyüğü 1 tl çapında bir kaç reçine lekesi var, daha önce böyle bir uygulama yaptınız mı kil ile bunları geçirebilir miyim veya boyaya uygulamasını yapıp denerken aracın boyasına daha çok zarar vermem gibi bir durum söz konusu mudur? Bu arada aracım siyah, bana iyi bak yoksa küserim modunda malesef :)

Ben daha önce aracıma ve camlarına uygulama yaptım zaten çok basit, bir sprey kabına biraz bebe şampuanı damlattım sıkıp yumuşak dairesel hareketler ise yüzeyde gezdirdim daha sonra arabayı tamamen yıkayıp sildim.

Büyük ve 1 yıldır duran bir reçine(yada başka bir leke) üzerinde nasıl bir etki yapar bilemedim, o kadar zamandır duran ve büyük olan bir lekeye deneme tecrübem olmadı.

Çıksa dahi orası solmuş boya yada vernik zarar görmüş de olabilir. Bilemedim? Sıkıntı duyduğunuz bölge için net birşey demem zor.

Sizin durumda deneyerek öğrenmekten başka çare yok. 1 tane kil alın(Bauhaus da 120gr lık olanı yanlış hatırlamıyorsam 45TL ydi) henm orayı deneyin hemde tüm araca uygulayın ve arkasından pasta cila atın araba kendine gelsin. Siyah/Kırmızı gibi bir renk araca zaman zaman mutlaka uygulamak şart.

*O kadar zaman beklemeden keşke orası için daha önceden çare arasaydınız, çok uzun zaman geçmiş. Kil uygulaması yapıp makina ile pasta atmak belki(?) durumu düzeltebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Panthér -- 12 Haziran 2017; 21:25:38 >

• Atas valer Erdem boya kireç sökücü

• Arabayı koyduğum yerin üstünde boya yapılmıştı bir gün, sizinki gibi lekeler oluştu camda ve tavanda. Su ve bezle yavaşça silince çıktı hepsi, boya su bazlıysa işiniz kolay ama yağlı boyaysa biraz uğraşmanız gerekebilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.